Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Nälkä Hot

Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
6 kohdetta - näytetään 1 - 6
Järjestys 
 
Arvosana 
 
4.5
L.R Arvostellut: L.R    October 10, 2020
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tälle tarinalle olet jo sen verran arvoisteluita kerännyt ettei minulla mitään lisättävää ole, mutta todellä hyvän tarinan olet onnistunut kirjoittamaan!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Arvosana 
 
4.5
TöppöJ Arvostellut: TöppöJ    January 10, 2016
Top 500 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

***JUONIPALJASTUS***

Kirjoitus piti hyvin otteessaan ja tieto "pelin" hengestä oli mielestäni hyvin rakenneltu.
Vaikka loppu oli hyvä, itse odotin ansaa ja tarinan jatkoa.
:)

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Arvosana 
 
5.0
Arska Arvostellut: Arska    February 19, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Hyytävästi visioitu näkemys tulevaisuuteen.
Kirjoitusasu on selkeää, ja helppolukuista, joten se uppoaa lukijaan, nostaen tilannekuvat myötäelettäviksi. Vaikka luotu maailmankuva ei varmasti tule koetuksi toiveita vastaavana, eikä todella odotetunlaisena, se silti on riittävän realistinen tuomaan uskottavan tunnelman tarinaan.

Aiheen karuudesta huolimatta, tämä on houkuttavaa luettavaa. Omalla tavallaan myös koukuttavaa. Yllättävyydestään huolimatta ratkaisut kerronnassa tuntuvat asettuvan loogisesti juoneen, ja siitä lie tulee tuo koukuttavuus.

Loppuratkaisu on kertomuksen sisältöön asettuva, ja huolimatta sen omalla tavallaan julmasta asusta, siinä on myös pirullisen loogista huumoria. Mainiosti pätetty novelli.

Ehdottomasti luettava kokonaisuus. Hyvä!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
Arvosana 
 
4.5
liskomies Arvostellut: liskomies    February 18, 2015
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Minäkin sijoittaisin tämän scifi-osioon, saattaisi tavoittaa siellä paremmin aiheesta kiinnostuneet lukijansa.

Loistava tarina kokonaisuudessaan.

Aihe on mitä kliseisin, ja genressä vallalla olevan tulevaisuudendystopia -buumin myötä varsin loppuun kaluttu. Ei tässäkään sinänsä ihan valtavasti uutta ollut, mutta genrekirjallisuus nyt tuppaa usein olemaan sellaista, ja toisaalta minun kokemukseni mukaan osa scifin lukijoistakin on varsin konservatiivisiä. Mutta, osittainen kliseisyys ei minua ainakaan haitannut, sillä monella tasolla onnistuit kuitenkin viemään tarinan läpi omanasi.

Kalat viitteenä ihmisen jälkeen toipuvasta luonnosta olivat loistava ajatus, ennen siihen kohtaan pääsemistä tarina tuntui kulkevan eläimettömässä maailmassaan jossainmäärin The Road -elokuvan alun hengessä, mutta kala-kohtauksen myötä novelli nousi nimenomaan sinun tarinaksesi ja otti reippaan askeleen poispäin genren kliseistä. Loppu oli hyvä oivallus saaliin muuttuessa saalistajaksi. Lisäpointsi myös siitä, että muistit mainita Wallacen luonnonvalinta-teorian toisena isänä. Aika monelta hän tuppaa unohtumaan Darwinin maineen vuoksi. Tuollaiset fakta-yksityiskohdat tuovat scifi-tekstiin aina lisää uskottavuutta ja ulottuvuutta.

Kieli on hyvää ja sujuvaa lukea, kuten sinulla aina. Luot tunnelman ja kokonaisen maailman muutamalla virkkeellä, jopa parilla sanalla. Pidän kovasti lyhyestä ja "terävästä" tyylistäsi (toki makuasia), jossa jokaisella sanalla on merkitys. Niin hyvässä novellissa mielestäni tuleekin olla.

Lähes kenelle tahansa muulle olisin antanut tästä tekstistä 5 tähteä. Taidan olla kohdallasi aavistuksen ankarampi, koska olet selkeästi yksi sivuston lupaavimmista kirjoittajista ja sinulla on todellisia mahdollisuuksia menestyä alalla, jos haluat jatkaa työtä kirjailijanurasi eteen. En tiedä, oletko ehkä mahdollisesti jo paljonkin julkaissut paperimuodossa, mutta tekstisi taso alkaa mielestäni olla kypsää esim. spefi-antologioihin, alan lehtiin (Portti, Kosmoskynä, jne...) tai vaikkapa omaan romaaniin/novellikokoelmaan.

Hyvä, kiitos! :D

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Arvosana 
 
4.5
Jästipää Arvostellut: Jästipää    February 17, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Ihanan ahdistava ja kyyninen teksti! :) Kuten yleensä, kirjoitat erinomaista tekstiä, kuvailet hyvin, käytät sanoja älykkäästi ja pienillä lauseilla kerrot paljon. Tämä tarina oli pelottavan uskottava. Itse olisin laittanut tämän scifi kategoriaan, tämä sopisi sinne paremmin? Loppu oli minusta todella hyvä. Minusta tämä on yksi parhaita tekstejäsi täällä.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
Arvosana 
 
4.5
Sanaseppo Arvostellut: Sanaseppo    February 17, 2015
Top 500 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Maailmanlopun jälkeinen elämä on melko kaluttu aihepiiri, mutta novelli antoi taas uutta pureskeltavaa (kjeh kjeh) aiheesta. Voi miettiä kuinka todennäköinen on nykyisenkaltaisen yhteiskunnan täydellinen romahtaminen ja vaikka se tapahtuisikin, niin vielä muuntuminen novellissa kuvatuksi Thomas Hobbesin luonnontilaksi tai Mad Max -maailmaksi. Silti, kuvaus Emielin selviytymiskamppailusta on puoleensavetävää. Lopun täydellinen kyynisyys yllätti ja huvitti.

Kielestä ei minulla ole suurempaa moitteen sijaa, hyvin sujuvaa. Taisin joskus aiemminkin mainita tästä, mutta käytät lauseiden pituuden vaihtelua näppärästi tehokeinona. Esimerkiksi "Metsästys on alkanut." nostetaan omaksi kappaleekseen, mikä kätevästi alleviivaa sen merkitystä, luo tiettyä elokuvamaisuutta ja toimii hyvin novellissa, jossa se ei ehdi käydä puuduttavaksi.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
6 kohdetta - näytetään 1 - 6
 
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS