Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Arvostelut käyttäjältä L.R

51 kohdetta - näytetään 1 - 10 1 2 3 4 5 6
 
Muut
 
Arvosana 
 
4.5
L.R Arvostellut: L.R    June 09, 2020
Top 50 Arvostelijat  -  

Pidän paljon proosastasi, jota on mukava lukea ja elävän tuntuisesta dialogistasi. Tarinaa on viihdyttävää lukea ja se on mielestäni hyvin rakennettu.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Sadut
 
Arvosana 
 
4.0
L.R Arvostellut: L.R    May 05, 2020
Top 50 Arvostelijat  -  

En tosiaan ollut lukiessani tajunnut, että tällä sadulla oli useampia osia, niin luin nyt myös ensimmäisen ja tämän osan.
Annan tälle osalle oman arvostelunsa, mutta ensimmäiselle en tee niin, kun siihen minulla ei ole mitään lisättävää.

Onnistuit ainakin minun tapauksessani rakentamaan juonenkäänteenkin tähän satuusi, sillä tuon tokan osan lopussa oletin sadun jotenkin saaneen perheen isän murhaamaan lapsensa, mutta tässä paljastuukin, että hän sen sijaan leikkeli sadun palasiksi.
Pidän myös tämän sadun avonaisesta lopusta, jonka rakensit pienemmän juonenkäänteen/yllätyksen ympärille, kun paljastuu ettei isä onnistunut tuhoamaan kaikkia sadun muodostamia sanoja.

Loit myös hyvin tunnelmaa näissä vikoissa kahdessa osassa ja proosasi on hyvää.

Kaiken kaikkiaan tämä on siis ihan viihdyttävä ja hyvin rakennettu satu, jonka tähtimäärää nostan tämän vikan osan takia neljään.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Muut
 
Arvosana 
 
4.5
L.R Arvostellut: L.R    May 04, 2020
Top 50 Arvostelijat  -  

On se ihmeellinen asia kun kirjailija kutsuu juuri sitä novelliaan pitkäveteiseksi, josta minä satuin pitämään kaikkein eniten.

Pidin tämän tarinan proosasta ja siinä hyödynnetyistä vertauskuvista paljon. Tarina ei tuntunut lainkaan pitkäveteiseltä ja se kulki mielestäni juuri hyvään tahtiin. Tämän poikamiesparlamentin jäsenten väliset keskustelut olivat viihdyttäviä ja loit todella lyhyessä ajassa lukijalle kuvan näiden välisestä ystävyydestä sanomatta kertaakaan vain suoraan, että: "Hahmo A ja hahmo B olivat ystäviä." Todella hyvä! Sidoit myös tarinan lopussa sen tapahtumat pätevästi ja viihdyttävästi yhteen.

Tämä on paras lyhyttarina, jonka olen tähän mennessä sinulta lukenut, enkä taida tästä erikoisemmin kritisoitavaa keksiä, eli ei tässä voi muuta sanoa kuin hyvää työtä ja kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Scifi
 
Arvosana 
 
3.5
L.R Arvostellut: L.R    May 04, 2020
Top 50 Arvostelijat  -  

Tarinan idea on hyvä ja sen miljöö tuo mieleen scifin ja antiikin Rooman sekoituksen.

Mielestäni voisit pyrkiä parantamaan sitä miten kerrot asioita lukijalle ujuttamalla tietoa tarinan tapahtumiin. Esimerkiksi tarinan ensimmäisessä kappaleessa Tom olisi voinut miettiä pelokkaana, sitä kuinka usein hän on elämänsä aikana nähnyt rikollisten kuolevan Areenan robottien ja petoeläinten raatelemina ja sitä miten hän onnistuisi voittamaan kaikki kolme ottelua, joihin hänet tuomittiin jonkin rikoksen takia. Näin saat kerrottu samat tiedot, mutta ainakin minun mielestäni mielenkiintoisemmin.

Tässäkin tarinassa on erilaisia mielenkiintoisia teknologioita ja olioita, joita sekoitat hyvin tarinan tapahtumiin.

Hyvää tekstiä!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
Scifi
 
Arvosana 
 
4.0
L.R Arvostellut: L.R    May 01, 2020
Top 50 Arvostelijat  -  

Tarinan idea on mielenkiintoinen ja omaperäinen ja rakensit siinä hyvin tunnelman siitä kuinka aika kuluu, mutta mikään ei kuitenkaan varsinaisesti muutu. Proosa on hyvää, mutta siinä oli pari kohtaa, jotka minua häiritsivät:
"Hivuttaudumme hitaasti kauemmaksi," vedät lukijan mukaan tähän lauseeseen, joka oli mielestäni erikoinen valinta, mutta sekin osaltaan auttoi luomaan tarinalle erikoisen tunnelman. Itse en pitänyt siitä kuinka käytit jatkuvasti tuota "anoreksinen aurinko" kuvausta.
Senkin uudelleenkäyttö kuvaa sitä kuinka Sunnuntai pysyi kokoajan samanlaisena, mutta tuo lause vain häiritsi minua tässä tarinassa.

"Se oli sunnuntai. Tietysti se oli, vajavainen, mutta hymyilevä kuin anoreksiasta kärsivä aurinko. Sunnuntai se oli, vaikka sen olisi ripotellut palasiksi pitkin viikkoa." Tämä kohta olisi mielestäni kannattanut jättää pois tarinasta, sillä se ei tunnu olevan mitenkään tarpeellinen sen kannalta ja sitä seuraavasta lauseesta olisi tullut paljon kiinnostavampi ja kiinnostusta herättävämpi alku tarinallesi.

Hyvää tekstiä!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Jännitys & toiminta
 
Arvosana 
 
3.5
L.R Arvostellut: L.R    April 26, 2020
Top 50 Arvostelijat  -  

Tarinan idea on mielenkiintoinen ja proosasi on hyvää kuten kerrontakin. Tarina oli tahditettu hyvin ja piti minut kokoajan kiinnostuneena.

"Sillä hetkellä talon ohi kulkeva vanha nainen pysähtyi huomatessaan talossa jotain outoa. Talo naksahteli ja paukahteli. Ikkunalasit helisivät ja sitten poksahtelivat rikki yksi toisensa perään. Talo vapisi perustuksissaan. Vanha nainen juoksi, eikä katsonut taakseen."

Tämän kohdan olisi mielestäni voinut leikata tarinasta, sillä se veti lukijan pois pariskunnan luota kesken kaiken, antamatta juurikaan lisää tietoa siitä mitä tapahtuu, eikä se, että tuo vanha nainen näki mitä talolle tapahtui vaikuttanut tarinaan mitenkään.


Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Sadut
 
Arvosana 
 
3.5
L.R Arvostellut: L.R    April 22, 2020
Top 50 Arvostelijat  -  

Tiedän ettet välttämättä tule tätä arvostelua koskaan näkemään, mutta kirjoitampa tämän silti.

Ensiksi huomautan pari asiaa näistä jo saamistasi arvosteluista:

Mielestäni tarinasi ei ansaitsa yhtä tähteä siksi ettei arvostelija satu tarinan genrestä pitämään, eikä anna mitään muita perusteluita tälle arvostelulleen. En edes välttämättä kutsuisi tätä tarinaa Grimdarkiksi.

Ja tuo KimiK:n arvostelu perustuu täysin siihen miten virkkeet on rakennettu.
En saanut arvostelusta minkäänlaista kuvaa siihen, että miksi tarinasi sai 1.5 tähteä.
Minä en virkkeen rakenteeseen tässä arvostelussa kiinnitä huomiota sillä se ei minusta juurikaan liity siihen miten hyvä itse tarina on.

Ja sitten minun omaan, lyhyeen arvosteluuni sillä en lyhyemmille teksteille mitään hienoa osaa kyhätä.

Mielestäni proosasi on tässä tarinassa hyvää ja tarina kulkee hyvään tahtiin.
Tarinan idea on mielenkiintoinen ja loppuratkaisu on mielestäni toimiva.
Pidin siitä, että jätit tarinan lopun hieman avoimeksi, siten ettet suoraan kertonut minkä sanan tuo satu kokosi etusivulleen tai mikä isällä oli kädessään ja miksi. Nämä asiat on sinänsä helppo arvata/päätellä, mutta pidän siitä ettet antanut suoria vastauksia, sillä se olisi todennäköisesti heikentänyt tätä tarinaa.

Hyvää tekstiä!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Jännitys & toiminta
 
Arvosana 
 
4.0
L.R Arvostellut: L.R    April 21, 2020
Top 50 Arvostelijat  -  

Omaperäisyys 0.5/0.5
Vaikka tarinasi ei ideassaan ja toteutuksessaan ole kovin omaperäinen ei se kuitenkaan ole kliseinenkään vaan viihdyttävää ja mukavaan luettavaa.

Maailma 0.5/0.5
Sanoisin tämän olevan luonteeltaan "romantisoitu merirosvotarina", jossa nämä piraatit esitetään hieman myönteisemmässä valossa, kuin missä nämä oikeasti oleskelivat.
Säilytät tämän luonteen läpi tarinan ja juoni osittain kuvastaa sitä eli tarinan vakavuus pysyy kokoajan samalla tasolla, joka on hyvä.

Olet ripotellut tarinaan tietoja, joista en henkilökohtaisesti tiedä, että ovatko fiktiota vai faktaa, mutta jotka saavat maailman tuntumaan syvemmältä ja realistisemmalta.

Proosa 0.5/0.5
Proosasi on hyvää ja kuljettaa tarinaa sujuvasti eteenpäin. Tarinassa on paljon hyviä lauseita ja onnistut upottamaan huumoria niin tapahtumiin, dialogiin kuin proosaansikin.

Juoni 1.0/1.0
Tarinan juoni on hyvin rakennettu ja toimiva.
Tarinan alkupuolella ajattelin, että tässä seurattaisiin pelkästään Rosaa, kun tämä jätti Morganin tuonne La triniteen, mutta sen sijaan juoni alkoi hyvin rakentumaan noiden tapahtumien ympärille muodostaen hyvin tiukaksi kootun tarinan.

Tuo hahmojen näkökulmien ja siinä samalla ajan välillä hyppiminen toimi hyvin tässä tarinassa.

Sait tarinaan heti jännittävän alun sijoittamalla tuon tulevaisuuden kohtauksen (siitä kuinka laivan kylkeen ammutan tykillä reikä) tarinan alkuun ja sitten kun pääsemme tarinassa samalle ajalle sen kohtauksen kanssa, niin Ollie on jo hieman tuttu lukijalle ja siksi tämä näkokulman vaihdos ei tunnu siltä, että kesken tarinaa heittäisit mukaan täysin tuntemattoman hahmon. (Vaikka senkään tekemisestä ei välttämättä haittaa ole.)

Käytit tätä tekniikkaa pätevästi myös muissa kohdissa esim, kun Rosa huomaa vankiensa paenneen ja sitten siirryt hieman ajassa taaksepäin ja Ollien näkökulmaan kertomaan kuinka se tapahtui. Tämän takia tarinaan rakentui kokoajan pienempiä yllätyksiä sillä emme nähneet ensimmäisenä mitä tapahtuu vaan vasta toisen hahmon näkökulmasta mitä tapahtui.

Yksi kohta, joka toimi tarinassa hyvin, mutta jota olisi voinut ehkä hieman parantaa oli se kuinka tuon lopputaistelun aikana Cerbera lähes kaatuu raskaan kalustonsa takia.
Mainitsit useaan kertaan tuon tapahtuman mahdollisuuden joten tuo oli hyvin toimiva payoff. Mielestäni loppu olisi kuitenkin saattanut toimia paremmin jos Cerbera olisikin kaatunut kokonaan ja Rosa olisi poimittu merestä vangiksi. Se olisi tehnyt payoffista vielä suuremman ja toiminut hyvin tarinan lopetuksena.

Cerberan kaatuminen olisi tosin jättänyt meidät ilman osaa tämän lopputaistelun tapahtumista ja Morganilta olisi puuttunut laiva, joten ymmärrän myös miksi näin ei kuitenkaan tapahtunut.

Hahmot 0.5/1.0
Hahmot ovat mielestäni persoonallisia, sekä viihdyttäviä (osat heistä hieman stereotyyppisiä) ja heitä jaksaa seurata, mutta heiltä puuttuu syvyyttä, jonka takia en täysiä pisteitä anna.

Sellainen juttu tuli vaan mieleen, että kun mainitset tuossa alussa vuoden olevan 1717 niin Morgan oli silloin jo kuollut, mutta se ei nyt lukukokemusta häiritse, eikä tarina muutenkaan ole tositapahtumiin perustunut niin se on helppo jättää huomioimatta.

Dialogi 0.5/1.0
Dialogi suorittaa tehtävänsä ja on toimivaa, eikä siinä ole käytetty mitään kliseisiä lausahduksia joita lukiessa tulisi heti mieleen viisi muuta kohtausta eri kirjoista tai elokuvista. Tuo toinen pisteen puolikas jää puuttumaan siksi, että vaikka dialogi on ihan hyvää siinä on puutteita.

Dialogissa ei juurikaan ole subtekstiä eli hahmot enimmäkseen sanovat vain suoraan mitä tarkoittavat, joka ei tee keskusteluista kovin kiinnostavia. Puhuja ei myöskään näy kovin hyvin dialogissa eli suurin osa hahmoista puhuu ja käyttäytyy sen verran samoilla tavoilla, että nämä erottaa toisistaan keskusteluissa enimmäkseen nimien avulla.

Hahmojen välillä olisi myös voinut olla enemmän sanallisia konflikteja, sillä kahden hahmon välinen konflikti tekee keskustelusta heti mielenkiintoisemman.

Kerronta 0.5/0.5
Olen lukenut jo jonkun verran tekstejäsi ja sanoisin, että yksi syy siihen, että hahmoissasi ja dialogissasi on mielestäni puutteita liittyy kerrontaasi.
Tarinan kerrontahan on itsessään hyvää, mutta ulkopuolista hahmoista tavalla, jonka takia emme opi näistä paljoa sillä emme tiedä niin paljoa näiden ajatuksista. Kerrontasi myös yleistää tapahtumia paljon eli yksityiskohdille ei jätetä paljoa tilaa. Sen takia tarina ei luo niin suuria tunteita, eikä siihen uppoudu niin helposti. Kaikkia tapahtumia ei myöskään hyödynnetä niin hyvin kuin mahdollista.

Tästä esimerkkinä se kohtaus kun Jack ja Morgan vagitaan. Heidän vangitsemisensa jälkeen se miten heidät onnistuttiin vangitsemaan ja mikä heidän nykyinen tilansa on kerrotan vain Rosan ajatuksissa.

Jos sen sijaan seuraava Rosan näkökulmasta kirjoitettu kohtaus olisi alkanut sillä kun sieppausryhmä saapuu laivalle ja Rosa olisi käynyt vaikka lyhyen keskustelun Jackin ja Morganin kanssa, olisit voinut antaa lukijoille samat tiedot, kuin alkuperäisessäkin tekstissä, mutta siinä samalla meillä olisi ollut seurattavana mielenkiintoinen sanaharkka näiden eripuolilla olevien hahmojen välillä, jota olisit voinut hyödyntää paljastamalla mitä mieltä nämä eri hahmot ovat toisistaan ja nykyisestä tilanteesta, joka antaisi samalla näille syvyyttä ja paljastaisi näiden persoonallisuuksia näiden reaktioiden ja puhetyylien avulla.

(Tyylillä tarkoitan sitä että: Puhuuko Morgan Rosalle rauhallisesti ja kylmästi vai huutako hän tälle kirouksia kunnes menettää äänensä. En ollut varma antaako tyyli oikean kuvan siitä mitä tarkoitin niin selvensin.)

Tarinasi ovat nyt siis hyviä ja luen niitä mielelläni, mutta uskon, että nämä mainitsemani asiat veisivät tarinoitasi (ainakin minun näkökulmastani) lähemmäs erinomaisuutta.

Kiitos hyvästä tarinasta ja mukavaa kirjoittamista!

Ps.
Tällä arvostelulla kesti vähän pidempään kuin normaalisti, kun ei vaan tullut jostain syystä luettua mitään, mutta nyt näitä arvosteluita alkaa toivonmukaan tulemaan vähän nopeammin.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Jännitys & toiminta
 
Arvosana 
 
2.5
L.R Arvostellut: L.R    April 18, 2020
Top 50 Arvostelijat  -  

Mielestäni olisit voinut pitkittää tätä tarinaa hieman niin, että seuraamme tätä päähahmoa hieman kauemmin tämän kotona jotta pääsemme paremmin perille tarinan tapahtumista ja tämän ajatuksista, sekä mielentilasta. Näin tarina olisi voinut jättää suuremman vaikutuksen lukijaan. Tarinan idea on kuitenkin hyvä eli mielestäni sitä olisi vain kannattanut lihoittaa hieman vaikkapa sivulla tai parilla.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Muut
 
Arvosana 
 
4.0
L.R Arvostellut: L.R    April 18, 2020
Top 50 Arvostelijat  -  

Kerrot tarinan mielenkiintoisella tavalla ja proosasi on hyvää, joka tekee tarinan lukemisesta entistä mieluisampaa.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
51 kohdetta - näytetään 1 - 10 1 2 3 4 5 6
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS