Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Arvostelut käyttäjältä L.R

26 kohdetta - näytetään 1 - 10 1 2 3
 
Scifi
 
Arvosana 
 
2.0
L.R Arvostellut: L.R    February 18, 2020
Top 50 Arvostelijat  -  

Omaperäisyys 0.5/0.5p
Tarinan idea on hyvin omaperäinen. En ainakaan itse ole lukenut kovin monia tarinoita joissa tutkitaan tälläistä konseptia.

Maailma 0/0.5p
Tarinan maailmat eli omamme ja tuonpuoleinen eivät sisällä tarinassa käytännössä mitään. Tuonpuoleista ei edes kuvailla kuin yhdellä sanalla, emmekä me tiedä siitä paljoa enempää. Omasta maailmastamme ei tekstistä myöskään paljastu mitään tarinasi sisällä. Tapahtumat eivät esimerkiksi seuraa tiettyä teemaa tai tunnelmaa jolla osoitettaisiin tarinan näkökulma maailmaan.

Juoni 0.5/1.0p
Juonta tässä tarinassa ei varsinaisesti ole mutta tarina on rakennettu tavalla jossa ei sellaista välttämättä paljoa tarvita joten en ota täysiä pisteitä pois.

Hahmot 0/1.0p
Hahmot ovat tarinassa todella heikkoja. Ainoa hahmo jolla on jonkinlaista persoonallisuutta on Alex ja häneltäkään ei sitä paljoa löydy. Olisin myös olettanut häneltä kunnon reaktiota tilaansa kuoleman jälkeen. Tarkoituksena saattoi myös olla, että saapuessaan kuoleman jälkeiseen elämään kaikki tuntevat itsensä rauhallisiksi, mutta sitäkään ei mainita. Se mitä tarkoitan on, että itse ainakin sekoaisin, jos päätyisin tuohon tilanteeseen kuolemani jälkeen, mutta Alex hädintuskin reagoi. Ainakin itse sain myös sellaisen vaikutelman että Alex käytännössä järjestää tuon Julie Bahnin kuoleman, sillä luodit olisivat oletettavasti pysähtyneet Tediin. Siitäkään Alexilla ei kuitenkaan ole mitään ajatuksia lukuunottamatta tuota "oliko tämän pakko tapahtua." Mutta et edes mainitse mitä hän tuntee sillä hetkellä.

Dialogi 0.5/1.0p
Dialogi on mielestäni hieman epärealistista. Hahmosi sanovat asioita tai muotoilevat asiansa tavalla joita on vaikea kuvitella kuulevansa jonkun suusta. Tässä on yksi esimerkki mielestäni huonosta lauseesta:

"Ei sinulla ole oikeita sukulaisia, ainoastaan varojasi kärkkyviä sukulaisia." eli: "sinulla ei ole sukulaisia, ainoastaan tälläisiä sukulaisia" joka tarkoittaa että hänellä on sukulaisia.

olisit voinut vaikka sanoa että: "sukulaisesi välittävät pelkästään rahoistasi" tai jos haluat kuitenkin muotoilla lauseen noin, niin:
"Sinulla ei ole oikeita sukulaisia, nuo ihmiset eivät välitä sinusta vaan sinun rahoistasi." tekisi lauseesta paljon järkevämmän.

Kerronta 0.5/0.5p
Kerronnassa ei ole mitään erikoista mutta on se ihan toimivaa.

Kuvailu 0/0.5p
Kuvailet asioita todella vähän, joka ainakin minua tarinassasi häiritsee. Kerrot suurinpiirtein tapahtumapaikan tai paikan jota kohti hahmot kävelevät ja jätät sen siihen. Kannattaisi myös käyttää kappalejakoa niin olisi paljon selkeämpää lukea tätä tarinaa.

Esimerkiksi tuossa neuvosto kohtauksessa et kerro mitään muuta kuin sen että Alex seisoo Ovaliin keskellä ja pian siirrytään kuvailemaan vehreää ympäristöä ilman mitään kappalejakoa, joten en enää tiedä sijaitseeko ovaali jossain rakennuksessa, vai pihamaalla, joka ei helpota asioista selvää saamista yhtään.

Sellainen seikka tuli vielä mieleen että:
“Anteeksi, mikä on orgasmi, mitä se tarkoittaa?” kysyi Annie.

Onko minulta jäänyt jokin kohta lukematta, kun en satu muistamaan, että missään olisi lukenut, että oltuaan kuolleina tietyn aikaa alkaisi unohtamaan sanojen merkityksiä. Mainitset että Annie on elänyt maanpäällä joten luulisi hänen tietävät mitä orgasmi tarkoittaa.

Mielestäni tarinan idea on siis hyvä, mutta toteutuksessa on parannettavaa.

Tuottoisaa kirjoittamista!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Runot
 
Arvosana 
 
3.5
L.R Arvostellut: L.R    February 17, 2020
Top 50 Arvostelijat  -  

Sanoma on selkeä ja runo soljuu hyvin.
Runon sanat/kerronta voisivat olla elävämpää/erikoisempaa.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Runot
 
Arvosana 
 
N/A
L.R Arvostellut: L.R    February 17, 2020
Top 50 Arvostelijat  -  

No minähän onnistuin tuhlaamaan hyvin aikaa rivien asettelemiseen keskemmälle, kun sivusto kuitenkin heitti ne takaisin reunaan kiinni.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Runot
 
Arvosana 
 
4.0
L.R Arvostellut: L.R    February 16, 2020
Top 50 Arvostelijat  -  

Runossasi on hyvää riimittelyä, sekä hyvä tunnelma ja sen aihe on selkeä.

Tiedän ettei tämä ole kovin laadukas arvostelu, kun en runoja paljoa lue, mutta pyrin ainakin jotain palautetta antamaan.

Onnea tulevien kirjoitusten kanssa!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Muut
 
Arvosana 
 
3.5
L.R Arvostellut: L.R    February 16, 2020
Top 50 Arvostelijat  -  

On tämä ihan hyvin kirjoitettu ja mukavasti soljuva tarina.
Pidin kuitenkin enemmän Sormi tarinasi käänteestä, joka onnistui muuttamaan koko tarinan oletetun teeman, joten annan sen takia tälle tarinalle hieman vähemmän tähtiä.

Mukavaa kirjoittamista!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Fantasia
 
Arvosana 
 
4.5
L.R Arvostellut: L.R    February 15, 2020
Top 50 Arvostelijat  -  

Tämä tarina on yksi parhaimmista mitä olen tällä sivustolla vielä lukenut ja se on fakta.

Omaperäisyys 0.5/0.5p
Tarinan idea on omaperäinen, mielenkiitoinen ja sen toteutuksesta todellakin huomaa kuinka innoissasi olet ollut tästä tarinasta.

Maailma 0.5/0.5p
Olet luonut todella hauskan maailman tarinallesi. Kaikki sitä asuttavat eliöt ja kansat ovat mielenkiintoisia ja luovasti kehitettyjä.

Juoni 1.0/1.0p
Tarinan juoni on hieman hullunkurinen etenkin tuosta alusta jossa suomalainen mies onnistuu matkustamaan avaruuteen, mutta se herätti myös hyvin minun mielenkiintoni ja juoni vain jatkoi paranemistaan mitä pidemmälle luin.

Hahmot 0.5/1.0p
Et rakenna hahmojasi kovin paljoa tarinan aikana, emmekä me tiedä heidän persoonallisuuksistaan paljoa. Eli tarinoitasi voisi parantaa tekemällä hahmoista moniulotteisempia ja antamalla heille vahvemmat persoonallisuudet, mutta toisaalta onnistut kuljettamaan tarinaa sillä tavalla, että tämä seikka ei esimerkiksi minua edes tarinassa häirinnyt. Tässä tarinassa kirjoitustyylisi heikkous tuntuisi siis olevan hahmoissa, mutta samalla se kirjoitustyyli estää hahmojen heikkouksia häiritsemästä minun lukukokemustani, joten käytännössä nämä seikat tekevät toisensa olemattomiksi.

Dialogi 1.0/1.0p
Dialogi on tässä tarinassa keskivertoa, mutta en ota siitä pisteitä pois sillä tarina on rakennettu siihen malliin, että keskusteluja ei paljoa tarvita tai käydä, eikä niiden laatu siksi horjuta tarinaa millään tavalla.

Kerronta 0.5/0.5p
Kerronta on mukaansatempaavaa ja toimii mielestäni tässä tarinassa jopa paremmin kuin Troijalaisessa. Onnistuit myös parissa kohtaa kätkemään huumoria tarinaasi hyvin hienovaraisesti ja välillä sitä oli tarinassa suoremmassakin muodossa.

Kuvailu 0.5/0.5p
Kuvailet todella hyvin tarinasi miljöötä, maisemia ja etenkin näitä eliöitä joita tarinassa tavataan. Onnistuit hyvin maalaamaan kuvan maailmasta ja sen sisältämistä tarinoista.

Tarinan pituuden takia minulla kesti pari päivää, ennen kuin löysin sopivan kohdan sen lukemiselle ja reilu tunti tässä lukemisessa kuluikin, mutta ei siinä mitään pahaa ole, että hyvä teksti on pitkä. Mielestäni tuo tarinan idean lähtökohta poskettomana huuhaajuttuna ei heikennä tarinaa vaan päinvastoin.
Tarina toimii paljon paremmin tälläisessä vähemmän vakavassa asetelmassa verrattuna siihen jos tämän realistisuus olisi asetettu korkeammalle tasolle.

Tämä tarina menee ehdottomasti suosikkeihini ja varmasti näille sinun vanhemmillekin tarinoillesi löytyy lukijoita, jos nitä tänne vain lisäät.

Hyvää kirjoittamisen jatkoa!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Muut
 
Arvosana 
 
4.0
L.R Arvostellut: L.R    February 13, 2020
Top 50 Arvostelijat  -  

Kerronta ja kuvailu on tarinassa hyvää. Tarinassa vaikutti ainakin minusta olevan selkeä teema, siitä kuinka Susannen käytös kostautuu hänelle, mutta heitit sen hetkessä päälaelleen kun hän yksinkertaisesti hankkii uuden sormen, joka yllätti minut iloisesti. Onnistuit siis pitämään ainakin minun kohdallani lyhyttarinasi ennalta-arvaamattomana.
Tarina kulkee juuri sopivaan tahtiin ja oli mukavaa luettavaa.

En arvostele lyhyttarinoita samalla tavalla kuin sivuston pidempiä teoksia, sillä lyhyttarinat kuvaavat yleensä hyvin pieniä tapahtumia ja niiden tavoitteet ovat hyvin erilaiset, pidempiin tarinoihin verrattuina. Voisin näille lyhyttarinoillekin jonkun pisteytys tekniikan keksiä, mutta en usko lukeneeni näitä tarpeeksi siinä hyvin onnistuakseni. Kaikkea voi kuitenkin kokeilla.

Kaiken kaikkiaan tämä on milestäni hyvä lyhyttarina ja luen varmaan muitakin lyhyttarinoitasi kun aikaa löytyy.

Tuottoisaa kirjoittamista!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Fantasia
 
Arvosana 
 
2.5
L.R Arvostellut: L.R    February 13, 2020
Top 50 Arvostelijat  -  

Sellainen huomautus tähän alkuun kun vielä muistan, että Dawn pitää omistusmuodossa taivuttaa Dawnin, kun tässä yhdessä kohtaa kirjoitit: Dawn ääni murisi, joka on sama asia kuin kirjoittaisi: Heikki ääni murisi.

Paikkojen kuvailu on mielestäni hyvää, mutta yksi asia joka häiritsee minua todella, on se kuinka monilla nimillä viittaat hahmoihin.

Esimerkiksi Dawniin viitataan tämän tarinan aikana sanoilla: tuo, tämä, tummahiuksinen ja nainen, joka on äärimmäisen ärsyttävää. Pelkkä Dawn ja hän sanat riittävät ja niiden käyttö tekisi tarinasta kymmenen kertaa mukavamman lukea. Hahmon sukupuolen ja hiustenvärin voi ilmoittaa erikseen, ilman että niitä kuulee enemmän kuin hahmon nimeä. Hahmon nimi ja hän on kaikki tarvittava.

Päähahmo vaikuttaa hyvältä ja juonesta kommentoin sitten myöhemmin.

Sitä suosittelisin, että jättäisit asioita lukijoille pääteltäväksi sen sijaan, että vain ilmoitat ne suoraan. Esimerkiksi tämän osan aikana Dawnia kutsutaan Emmaksi pariin kertaan ja hän vaatii ettei hänestä käytetä sitä nimeä. Tässä kohtaa minulle on aivan selkeää, että hän ei pidä siitä nimestä, ihan ilman sitä, että sinä kerrot sen minulle erikseen. Eli kun viittaat johonkin vahvasti niin voit myös olettaa että lukija ymmärtää viittauksen.

Ekan osan myös arvostelin vaikka se aika lyhyt arvostelu onkin, enkä voinut olla huomaamatta, että tämän osan edeltä julkaistiin kolme vuotta sitten,joten toivottavasti tulevia osia ei niin pitkään tarvitse odotella :D

Annan yksityiskohtaisemman palautteen sitten kun saan koko tarinan luettua.

Mukavaa kirjoittamista!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Fantasia
 
Arvosana 
 
3.0
L.R Arvostellut: L.R    February 12, 2020
Top 50 Arvostelijat  -  

Hahmoista ja juonesta en osaa vielä mitään sanoa kun tässä osassa ei vielä niin paljoa tapahdu. Rakennat tässä osassa hyvin jännitystä sen ympärille mikä Dawn oikeasti on ja se pitää lukijan kiinnostuneena ihan luvun alusta.
Teksti kulkisi mielestäni paljon sujuvammin ainakin omasta mielestäni jos viitaisin Dawniin aina Dawn ja hän. Vaihda tuo nainen sana hän sanaan niin tekstiä olisi ainakin omasta mielestäni selkempää ja mukavampaa lukea.

Annan tosiaan paljon syvemmän palautteen sitten kun saan koko tarinan luettua.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Scifi
 
Arvosana 
 
3.5
L.R Arvostellut: L.R    February 09, 2020
Top 50 Arvostelijat  -  

-Omaperäisyys 0.5/0.5p
Tarinan idea on minusta todella mielenkiintoinen ja olet onnistunut hyvin sekoittaamaan scifistä tuttuja konsepteja, kuten tämä aikamatkustus, vähemmän nähtyjen asioiden kanssa hienoksi kokonaisuudeksi.

-Juoni 0.5/1.0p
Tarinan juoni on aika yksinkertainen, mutta toimii hyvin, eikä jätä jälkeensä erikoisempia aukkoja uskottavuuden suhteen.

-Maailma 0.5p/0.5p
Troijalainen on hyvin kirjoitettu tarina, joka antaa vahvan vaikutelman siitä että sen kirjoittaja todella tietää mistä kirjoittaa ja on hyödyntänyt omaa luovuuttaan niiden kohtien paikkaamiseen joihin hänen tietonsa eivät välttämättä ole riittäneet.

Tarinan avaruusaluksen toimintoja on mietitty ja kerrotaan lukijalle joka tekee avaruusaluksesta paljon kiinnostavamman, verrattuna siihen jos lukija ei saisi tietää mitään aluksesta. Myös alusta asuttaviin olioihiin on vaivauduttu laittamaan aikaa, niin etteivät ne ole pelkkiä vihreän värisiä ihmisiä kummallisilla korvilla varustettuina, kuten scifissa tuppaa aina välillä näkemään.

-Hahmot 0.5p/1.0p
Sillä tämä tarina ei ole kovin pitkä ja hahmojen välillä vaihdellaan suhteellisen paljon jäävät he aika pinnallisiksi eivätkä tee suurta vaikutusta lukijaan. Onnistut kuitenkin rakentamaan heidän persoonallisuuksiaan tarinan aikana hyvin, eivätkä he jää lukijaan mieleen pelkkinä toinen toistaan muistuttavina nukkeina.

-Dialogi 0.5/1.0p
Dialogi on keskivertoa, mutta onnistuu hyvin hahmojen persoonallisuuksien osoittamisessa.

-Kerronta 0.5/0.5p
Kerronta on toimivaa ja sopii hyvin tarinaan jossa kelataan välillä kuukausien tai vuosienkin yli.

-Kuvailu 0.5/0.5p
Kuvailu on tarinassa hyvää ja luo selkeän kuvan tapahtumista ja tapahtumapaikoista. Kuvailit myös hyvin näitä tuntemattomia elijöitä joita Sarah näkee.

Muutamista sanoista puuttui kirjaimia mutta muuten ei virheitä erikoisemmin löytynyt.

Kuten mainitsin jo tuossa alekmistiruhtinaan arvostelussa, niin päätin kokeilla tälläistä pisteytys tekniikkaa pidempiä tarinoita arvioidessani, jotta kykenen myös helpommin säilyttämään tietyn tason arvosteluissani, eikä yksi keskiverto tarina saa samaa arvosanaa todella hyvän tarinan kanssa sen takia että arvostelun taso lipsuisi.
Mielestäni tämä arvostelutapa osoittaa hyvin syyt tähtien määrälle ja mille asioille annan arvoa tarinassa.

Toivon että tämä arvostelu vaikuttaa reilulta ja jos ei, niin kuulen mieluusti sinun mielipiteesi tästä arvostelusta: Arvostelinko joitain asioita huonosti/epäreiluisti tai jätinkö joitan asioita huomioimatta.

Kaiken kaikkiaan tämä on ihan hyvä ja mielenkiintoinen scifi tarina, jonka takaisin lisäys on ehdottomasti plussaa sivuston käyttäjille.

Kiitos tarinastasi ja tuottoisaa kirjoituksen jatkoa!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
26 kohdetta - näytetään 1 - 10 1 2 3
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS