Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Arvostelut käyttäjältä L.R

65 kohdetta - näytetään 1 - 10 1 2 3 4 5 6 7
 
Jännitys & toiminta
 
Arvosana 
 
5.0
L.R Arvostellut: L.R    October 23, 2020
Top 50 Arvostelijat  -  

Tämä on ehdottomasti paras (ja synkin) tarina, jonka olen tällä sivustolla lukenut.
Kerrontasi on loistavaa. Tarinan tapahtumat kuvataan selkeästi sekä mielenkiintoisesti, proosasi on erinomaista ja tarinan juoni sekä hahmot todella hyviä, jonka seurauksena tämä tarina tarjoaa erinomaisen lukukokemuksen.
Olet onnistuneesti rakentanut jännitystä ja herättänyt lukijalle kysymyksiä tarinasi aikana, jonka seurauksena se on todella koukuttava. Itse luin tämän tarinan yhdellä istumalla.

Olet myös onnistunut rakentamaan hahmoja ja heidän välisiä suhteitaan todella hyvin. Onnistut heti ensimmäisessä luvussa esittelemään kolme hahmoa, heidän persoonallisuuksiaan, sekä keskeisiä suhteitaan ja saamaan lukijan tarinan päähahmon eli Antin puolelle, erinomaista!
Vaikka tarinalla onkin synkkä aihe olit myös mielestäni onnistunut ripottelemaan sopivan verran huumoria tapahtumien joukkoon niin ettei se tuntunut tarinaan sopimattomalta tai pilannut tunnelmaa vaan paransi tarinaa entisestään.

Kaikenkaikkiaan Mammanpoika on mielestäni erinomainen tarina. Onnistut rakentamaan mielenkiintoisia hahmoja ja koukuttavan juonen, jonka kerrot selkeällä ja viihdyttävällä proosalla. Kuten Arska jo tuon ensimmäisen version arvostelussaan totesikin: Tämä on kirjoittajan tekstiä.(Ja pirun hyvän sellaisen.)


PS
En ole Mannanpojan ensimmäistä versiota kokonaan lukenut, mutta vilkaisin sen alkua ja sanoisin tämän osan olevan parempi. Et tässä osassa kerro lukijalle niin paljoa tietoa heti alussa, jonka seurauksena esimerkiksi se kohta kun Helena yllättää Antin ja Tiinan toimii paremmin, mutta voin pyrkiä tuon Mammanpojan ensimmäisen version lähiaikoina lukemaan ja arvostelemaan niin saat paremman kuvan siitä mitä olet tässä versiossa parantanut ja mahdollisesti huonontanut.


Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Runot
 
Arvosana 
 
4.5
L.R Arvostellut: L.R    October 22, 2020
Top 50 Arvostelijat  -  

Tämä runo on todella hyvä. Sanojen asettelu ja sanavalinnat itse ovat molemmat erinomaisia. Runon säkeistöissä toistuva muoto (En, sillä, on) toimii todella hyvin. Pidän myös paljon siitä mitä tässä runossa sanotaan. Pidän etenkin kolmannesta säkeestä, se on äärimmäisen siteerattava.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Runot
 
Arvosana 
 
3.5
L.R Arvostellut: L.R    October 22, 2020
Top 50 Arvostelijat  -  

Runollasi on hyvä teema, jonka ympärille se on rakennettu ja jonka teet hyvin selväksi runon aikana. Runon teemoitus on siis hyvä, mutta mielestäni teit teeman vähän turhankin selväksi. Minä itse pidän runoista joita joutuu hieman pohtimaan ymmärtääkseen niiden teeman kunnolla, esimerkkinä tästä käytän omaa suosikki runoani. (Ei sillä että olisin monia runoja lukenut.)Percy Shelleyn runolla: "Ozymandias"
on selkeä teema, mutta runoa joutuu pohtimaan hetken, että sen käsittää, kun luin Hydraa ei minun tarvinnut ajatella sitä jälkeenpäin yhtään vaan teema tuli selkeäksi siinä samalla kun runoa luki. Tämä ei tietenkään ole paha asia ja olen varma että jotkut pitävät runosi selkeydestä paljonkin, mutta minusta olisit voinut leikata ensimmäiset kaksi säettä runostasi kokonaan ja tehdä muilla tavoin selkeäksi sen mitä tuo hydra edustaa, jolloin runoosi olisi tullut enemmän syvyyttä. (Ainakin minun mielestäni.)

Mielestäni runosi on hyvin kirjoitettu, se on soljuvaa ja niin mukavaa luettavaa. Sanavalinnat ovat muuten ihan hyviä, mutta tuo "kynäni on miekkani" tuntuu vähän turhan kliseiseltä. Käytit tätä hydraa hyvin runosi teeman esiintuomiseksi.

Tähän loppuun ajattelin vain sanoa sen etten todellakaan väitä tietäväni runoista tai niiden arvostelusta yhtään mitään, enkä siis syytä sinua siitä jos et anna tälle arvostelulle paljoa painoarvoa.

Mielestäni tämä on hyvä runo, mutta parannettavaa on.

PS:
Tämä on turhauttavin arvostelu, jonka olen koskaan kirjoittanut sillä tämä on kolmas kerta tämän päivän aikana kun sitä kirjoitan. Aamulla olin saanut arvosteluni käytännössä valmiiksi, kun pyrin muuttamaan erästä kohtaa onnistuen siinä samalla poistamaan koko arvostelun. (En vieläkään tiedä miten siinä onnistuin.) Sitten aloin kirjoittamaan arvostelua uudestaan, mutten saanut sitä valmiiksi ennen kuin minun piti lähteä kotoa kuudeksi tunniksi ja kun palasin kotiin huomasin että olin epäonnistunut tuon arvostelun toisen version tallentamisessa. Mutta onneksi nyt kolmannella kerralla onnistuin niin ei tarvinnut käyttää iltapäivää pään seinään hakkamiseen .

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
Fantasia
 
Arvosana 
 
4.0
L.R Arvostellut: L.R    October 19, 2020
Top 50 Arvostelijat  -  

Esipuhe:
Olen ilmeisesti päivän myöhässä syntymäpäiväonnitteluiden suhteen, mutta siitä huolimatta: hyvää syntypäivää sinulle!
Mukavaa kuulla että aiot myös alkaa lukemaan ja arvostelemaan muiden tarinoita. Tällä sivustolla palaute on hieman harvinaisempi asia, jonka takia uskoisin kaikkien olevan iloisia siitä jos useammat alkavat myös muiden tarinoita arovstelamaan ja mukavaa, että aiot niin tehdä. Sillä olen runojen suhteen täysi amatööri ja sinä olet julkaissut tänne enimmäkseen runoja on tämä yksi ensimmäisistä teksteistäsi, jonka luen. Aion kuitenkin alkaa arvostelemaan myös runoja tällä sivustolla, kuten jo tein runollesi: "Ei ole mitään mitä en kestäisi vuoksesi" eilen ja tavoitteena olisi jättää muillekin runoillesi arvosteluita lähiakoina. Nyt sitten siirryn itse arvosteluun, joka taitaa olla tätä "esipuhetta" lyhyempi.

Arvostelu:
Minusta tämä osa on kaiken kaikkiaan hyvä, se on hyvin kirjoitettu, eikä minulla ole sen kanssa mitään erikoisempia ongelmia. Siksi en anna täysiä tähtiä ettei tässä osassa vielä tapahdu juuri mitään ja itse pidän enemmänkin hahmo/tapahtuma keskeisistä tarinoista. Olisin myös toivonut hieman enemmän tietoa elementaaleista, sillä vaikka nämä eivät ole ymmärtääkseni millään lailla ihmisiä sain tarinassasi hyvin ihmismäisen kuvan heistä.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
Runot
 
Arvosana 
 
5.0
L.R Arvostellut: L.R    October 18, 2020
Top 50 Arvostelijat  -  

En itse tosiaan runoja juurikaan lue tai kirjoita (asioita joihin pyrin tekemään muutoksen.) jonka seurauksena olen täysin avuton runojen arvostelun suhteen, mutta yritän nyt ainakin jotain sanoa:

Tämä runo on mielestäni todella hyvä, pidän paljon sanavalinnoistasi ja tunnelmasta jota luot niillä. Runo ei myöskään takeltele vaan soljuu eteenpäin, jonka takia se oli mukavaa luettavaa alusta loppuun. Otsikko on hyvä ja sopii hyvin yhteen runon erinomaisen teeman kanssa.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Jännitys & toiminta
 
Arvosana 
 
4.5
L.R Arvostellut: L.R    October 10, 2020
Top 50 Arvostelijat  -  

Tälle tarinalle olet jo sen verran arvoisteluita kerännyt ettei minulla mitään lisättävää ole, mutta todellä hyvän tarinan olet onnistunut kirjoittamaan!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Jännitys & toiminta
 
Arvosana 
 
3.0
L.R Arvostellut: L.R    October 09, 2020
Top 50 Arvostelijat  -  

Tämä on ihan mielenkiintoinen alku ja tulen seuraavatkin osat varmasti lukemaan. Mielestäni tämä olisi aloituksena vahvempi jos keskittyisit enemmänkin siihen mitä tapahtuu tuolla viemärissä sen sijaan että käytät ison osan tästä luvusta taustatiedon antamiseen päähahmon ajatusten välillä.

Mielestäni kaikkea tuota taustatietoa ei kannattaisi kertoa näin heti alussa, sillä se vetää lukijaa pois siitä mitä tapahtuu tuolla viemärissä, josta olisi mielestäni saanut paljon koukuttavamman kohtauksen kuvailemalla kunnolla päähahmon ympäristöä ja tunteita tilanteessa.

Ainakin itse pidän paljon enemmän siitä kun tarinan aikaisempiin tapahtumiin ja hahmojen menneisyyteen viitataan hahmon ajatuksissa, niin ettei kaikkea paljasteta suoraan vaan tarkkaavainen lukija voi vihjeiden avulla päätellä mitä on tapahtunut. Koko tarinaa ei tietenkään tarvitsee kirjoittaa näin ettei mitään tietoa suoraan paljasteta, mutta mielestäni se olisi toiminut paremmin tässä alussa sillä se myös herättää lukijan mielenkiinnon esittämällä kysymyksiä joihin ei heti saada vastauksia.

Lyhyemmin ja todennäköisesti selkeämmin:
Mielestäni tämä on ihan hyvä ja toimiva aloitus, mutta itse olisin pitänyt siitä jos luvun painopiste olisi ollut tuon viemärin tapahtumissa ja päähahmon sen hetkisesä tilassa, niin että lukijalle olisi herätetty kysymyksiä tarinaa edeltävistä tapahtumista, mutta näihin kysymyksiin ei olisi heti vastattu.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Muut
 
Arvosana 
 
3.0
L.R Arvostellut: L.R    September 26, 2020
Top 50 Arvostelijat  -  

Tämä tarina on ihan hyvin kirjoitettu, mutta mielestäni olisit voinut tehdä siitä hieman pidemmän niin että lukija pääse tarinan maailmaan/tapahtumiin kunnolla sisälle.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Sadut
 
Arvosana 
 
3.5
L.R Arvostellut: L.R    September 26, 2020
Top 50 Arvostelijat  -  

Olen jälleen paljolti samaa mieltä Oriodionin aatteiden kanssa.
Tämä satu on mielestäni ihan hyvin kirjoitettu ja tahditettu, mutta olisi voinut hyötyä suuremmasta pituudesta ja teemojen syvemmästä tutkinnasta.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Muut
 
Arvosana 
 
4.5
L.R Arvostellut: L.R    September 26, 2020
Top 50 Arvostelijat  -  

Pidän paljon siitä miten olet tämän tarinan kirjoittanut, se on hyvin tahditettu ja proosasi on mielestäni todella hyvää. Mielestäni löysit tässä tarinassa myös hyvän tasapainon siihen että mitä asioita kerrot lukijalle ja mitä jätät kertomatta, niin että lukija ymmärtää mitä tarinassa tapahtuu, mutta sen tahditus ei kärsi turhasta taustatiedosta.

Eli todella hyvän lyhyt tarinan olet mielestäni onnistunut kirjoittamaan.Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
11
Report this review
65 kohdetta - näytetään 1 - 10 1 2 3 4 5 6 7
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS