Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
Nälkä Hot
 
Nälkä 2015-02-18 16:11:52 liskomies
Arvosana 
 
4.5
liskomies Arvostellut: liskomies    February 18, 2015
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Minäkin sijoittaisin tämän scifi-osioon, saattaisi tavoittaa siellä paremmin aiheesta kiinnostuneet lukijansa.

Loistava tarina kokonaisuudessaan.

Aihe on mitä kliseisin, ja genressä vallalla olevan tulevaisuudendystopia -buumin myötä varsin loppuun kaluttu. Ei tässäkään sinänsä ihan valtavasti uutta ollut, mutta genrekirjallisuus nyt tuppaa usein olemaan sellaista, ja toisaalta minun kokemukseni mukaan osa scifin lukijoistakin on varsin konservatiivisiä. Mutta, osittainen kliseisyys ei minua ainakaan haitannut, sillä monella tasolla onnistuit kuitenkin viemään tarinan läpi omanasi.

Kalat viitteenä ihmisen jälkeen toipuvasta luonnosta olivat loistava ajatus, ennen siihen kohtaan pääsemistä tarina tuntui kulkevan eläimettömässä maailmassaan jossainmäärin The Road -elokuvan alun hengessä, mutta kala-kohtauksen myötä novelli nousi nimenomaan sinun tarinaksesi ja otti reippaan askeleen poispäin genren kliseistä. Loppu oli hyvä oivallus saaliin muuttuessa saalistajaksi. Lisäpointsi myös siitä, että muistit mainita Wallacen luonnonvalinta-teorian toisena isänä. Aika monelta hän tuppaa unohtumaan Darwinin maineen vuoksi. Tuollaiset fakta-yksityiskohdat tuovat scifi-tekstiin aina lisää uskottavuutta ja ulottuvuutta.

Kieli on hyvää ja sujuvaa lukea, kuten sinulla aina. Luot tunnelman ja kokonaisen maailman muutamalla virkkeellä, jopa parilla sanalla. Pidän kovasti lyhyestä ja "terävästä" tyylistäsi (toki makuasia), jossa jokaisella sanalla on merkitys. Niin hyvässä novellissa mielestäni tuleekin olla.

Lähes kenelle tahansa muulle olisin antanut tästä tekstistä 5 tähteä. Taidan olla kohdallasi aavistuksen ankarampi, koska olet selkeästi yksi sivuston lupaavimmista kirjoittajista ja sinulla on todellisia mahdollisuuksia menestyä alalla, jos haluat jatkaa työtä kirjailijanurasi eteen. En tiedä, oletko ehkä mahdollisesti jo paljonkin julkaissut paperimuodossa, mutta tekstisi taso alkaa mielestäni olla kypsää esim. spefi-antologioihin, alan lehtiin (Portti, Kosmoskynä, jne...) tai vaikkapa omaan romaaniin/novellikokoelmaan.

Hyvä, kiitos! :D

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Järjestys 
TarraLeguaani
February 25, 2015
Report this comment
Ymmärrän, minäkin olen vähän ankarampi muutaman erittäin lupaavan ja taidokkaan kirjoittajan kanssa, kuten sinun ja Jästipään :)

En ole julkaissut mitään, minähän vasta aloitin äsken tämän harrastuksen :) Mutta tänä vuonna ajattelin osallistua erilaisiin kilpailuihin.
1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS