Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Arvostelut käyttäjältä Toukka

6 kohdetta - näytetään 1 - 6
 
Muut
 
Arvosana 
 
3.5
Toukka Arvostellut: Toukka    February 06, 2016
Top 100 Arvostelijat  -  

Oli mukava lukea sujuvasti kirjoitettua tekstiä.

Tulossa muutama henkilökohtainen mielipide. Novellin eri keinot voivat olla tietenkin tarkoituksellisia, mutta seuraavat osuivat omaan silmään kyseenalaisina. Kaikki asiat eivät ole hyviä tai huonoja. Kirjoitan miten vastaanotin eri asioita. Itseäni kiinnostaisi tietää miten kirjoittamani ymmärretään. Tyyliseikoista ei voi pahemmin kiistellä, mutta...:

- Hahmoissa oli havaittavissa karikatyyrimäisyyttä. Varsinkin Jennyssä.

- Urhon hahmo oli välillä vähän rasittavan lapsellinen ja hölmö. Lapsellisuus oli varmaan tavoitekin.

- Miettinen otti Urhon kotiinsa aika heppoisesti, ja aika vähin kysymyksin, ollakseen konstaapeli. Uskoo myös kummituksiin aika kyseenalaistamatta.

- Urhon ja Miettisen ihmettely ja pyöriminen kesti mielestäni vähän turhan kauan ja jotkin asiat toistuivat. Usein novellit vaativat vähän tiiviimpää kerrontaa, mutta tämäkin on subjektiivista.

- Ovenkarmiin kikattelu ja ilmakitaran soitto eivät sopineet omaan kuvaan naisesta. Tai ne tulivat vastaan liian äkkiä ilman, että pääsi lukemaan mitään ennusmerkkejä. Tanssiinkin päädyttiin aika yllättävästi. Se luo kyllä vauhtia ja muutoksia, mutta omaan mieleen vähän liian yhtäkkistä.

- Loppu olisi itselle myös ollut parempi jos tarinan opetusta ei olisi kerrottu suoraan lukijalle vaan lukija olisi saanut muodostaa sen itse. Tai keksiä jopa omansa.

Voin vaikuttaa negatiiviselta, mutta sitä en ole. Aistin vakavuutta ja taitoa kirjoittajassa. Sellaista joka haluaa kehittyä. Ajattelin kirjoitella rakentavasti, koska uskon sen menevän hyvään käyttöön. Kirjoituspuoli on mukavan jouhevaa ja tilanteet välittyvät hyvin. Iso osa rutinoistani menee oman mielipidemaailman piikkiin, joka vaatii realismia, jotta pystyn käsittämään tarinan uskottavana. Uskottavuus on itselle tärkeää. Fantasia ja esim. aikamatkustus, kummitukset yms voivat olla hyvin uskottavia jos ne kirjoitetaan oikein.


- Toukka

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Muut
 
Arvosana 
 
2.0
Toukka Arvostellut: Toukka    February 06, 2016
Top 100 Arvostelijat  -  

Mitähän helvettiä sitä tuli äsken luettua? :)

Aika lailla ajatuksia pyöri päässä tämän tekstin aikana. Aluksi oletin luonnollisesti tarinan sitoutuvan jotenkin yleiseen realismiin, mutta luovutin pian ja heitin kriittiset ajatukseni romukoppaan. Tämä oli selkeästi jonkinlainen omalaatuisella kyynisellä huumorilla täytetty absurdi. Uni. Tarina on sellainen jonka lukija joutuu ottamaan vastaan siten, kuin kertoja sen on vastaanottanut. Hahmot olivat kaikki tunteettomia mulkkuja, mutta sellaisella tavalla joka sai lukijan positiivisesti ihmettelemään. Jotenkin välittyi myös fiilis, että tähän tekstiin ei ole kovinkaan kauaa paneuduttu.

Ei tätä kovinkaan vakavasti voi ottaa. Ei varmaan ole tarkoituskaan? Miksi Japo on häpeällinen nimi?

Omalaatuinen teksti, jonka päätteeksi ei kuitenkaan harmita vaan ihmetyttää.

- Toukka

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Scifi
 
Arvosana 
 
3.5
Toukka Arvostellut: Toukka    February 04, 2016
Top 100 Arvostelijat  -  

Yleiskuva tekstistä oli sujuva, reipas, hivenen komedinen, selkeä ja varsin tasapainoinen. Kirjoitus oli tosiaan selkeää ja pystyin keskittymään yllättävän hyvin tarinaan ja hahmoihin. Monesti töksähtelevä kirjoitus sysää tarinan sivuun. Varsinkin jos luet tekstiä arvostelumielessä.

Kuinka kauan sohva voi oikeasti pysyä lämpimänä? Mielestäni ei kauaa. Ja nyt koin, että robotin rauhoittelusta/käsittelystä olisi kulunut kauemmin aikaa, kuin mitä sohva pysyisi lämpimänä.

Mies kylppärissä? Idea ja miehen reagointi kylppärin tunkeilijaan olivat melko koomisia. Tarkoititko tämän sellaiseksi? Jos et, niin olisiko mies voinut reagoida jollain muulla tavalla tunkeilijaan, kuin välttelemällä tätä? Miksi mies pelkäsi tuota kylppärin miestä niin paljon? Nyt tuntui, kuin Logan olisi aika pelokas kaveri. Eli jos tarkoitit sen niin, niin mielestäni se onnistui.

Mutta jäi tosiaan mielenkiintoiseen kohtaan. Mitä taka-agendoja botilla on kun se noin herkästi alkoi "hillitä" miestä? Onko botti jotenkin yhteydessä kylppärin mieheen? Onko kylppärin mies jokin tarkkaamon entinen työntekijä? Hän on kylppärissä sen takia, kun tietää pääsyn sinne olevan robotilta kielletty?

Neiti Cross tuntuu myös fiksulta, kun heti äkkäsi kahvinkeittimestä puuttuneen pannun. :)

Hyvin siis kirjoitettu. Pienet loogiset kummajaiset vain pistivät silmään. Kirjoitusvirheet ovat mielestäni ihan normaali juttu, jos pääpaino on novellien työstämisessä, eikä viimeistelyssä.

Hyvää settiä, junowski. Lukisin mielelläni seuraavankin osion.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Muut
 
Arvosana 
 
4.0
Toukka Arvostellut: Toukka    February 04, 2016
Top 100 Arvostelijat  -  

Tervehdys,

tämä loi hienoja mielikuvia. Meni jopa jollain tasolla mässäilyn puolelle. Selkeän assosioivaa haaveilua, jonka punainen lanka on kirjoittajan sentimentaliassa. Se tarkoittaa lukijalle vähän enemmän työtä, mutta itseä se ei haittaa. Piti oikein hidastaa normaalia lukurytmiä. En oikein tiedä miten arvostelisin tämän. Kirjoitus oli jouhevaa ja mielikuvien juna eteni tasaisesti. Tuonne voisi väleihin kirjoittaa novellin, joka loisi lukijalle jonkinlaisen samaistuttavan siteen maailmaan. Mutta toisaalta, tämä on lyhyt subjektiivinen pohdiskelu helmikuusta jossa raotat lukijalle vähän itsestäsi. Vaikka niin ei saisikaan aina olettaa. Ja mikäs sen mukavampaa, kun tsekata jonkun toisen konepellin alle... olipas kömpelösti ilmaistu.

Hyvä boogie.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Fantasia
 
Arvosana 
 
3.5
Toukka Arvostellut: Toukka    February 04, 2016
Top 100 Arvostelijat  -  

Howdy, featherpen!

Novellin miljöö on aika nasta. Tuli jälkeenpäin jopa itelle mieleen pari ideanpoikasta omiin juttuihin. Aluksi seuraavat lainit: "Jokunen miljardi vuosi sitten" ja "olin heitä miljardeja vuosia edellä hyvemittarilla" tuntuivat liioitelluilta ja toistavilta, kun en tiennyt vielä homman nimeä. Keskustelu Sinin kanssa oli mielestäni vähän sekava, sen flow on vähän piikikäs verrattuna selkeästi lainehtivampaan ja selkeämpään proosaan jota seurasi, kun Zed lähti käpyttelemään pois päin. Sinin keskustelussa jotkut sanat töksähtelivät kun Lotus-kukan maisemissa mieli polki tekstiäsi mukavassa alamäessä. Voisit funtsia myös, että kuinka paljon asioita kannattaa esitellä lukijalle dialogissa. Hahmoille monet asiat ovat maailmassa itsestäänselviä, joten tiettyjen asioiden kertaamiset lukijan takia voivat kuulostaa 'out of place'.

Minkälainen olisi 359 astetta pyöreä pöytä? :D Jos se vaan olis pyöreä pöytä?

Muutama kömpelömpi virke, joka osui silmään:

”Tarvitsen pienen palveluksen, Sin.” Hän vain jatkaa tuijottamistaan odottaen että jatkan. Katse on naulittu puolestaan minun silmäaukkoihini. Niihin, joihin niin kovasti toivoisin jotakin täytettä. "

Muodosta omat johtopäätöksesi ja ota mielipiteeni varauksella, mutta itse kirjoittaisin tuon "Tarvitsen pienen palveluksen, Sin." Hän jäi tuijottamaan silmäkuoppiani, joihin niin kovasti toivoin täytettä, ja odotti minun jatkavan. TAI 'Hän tuijotti minua ja odotti, että jatkaisin. Katse naulittuna silmäkuoppiini, joihin niin kovasti toivoin täytettä'.

('jotakin täytettä' kuulostaa siltä, kuin herrasmies olisi iloinen jos hänen silmäkuoppansa täytettäisiin vaikka nallekarkeilla', kuulostaa hauskalta)

Pari muutakin kömpelyyttä osui öögaan, mutta ne menivät kaikki sen piikkiin, että hahmot eivät puhuneet aina niin luontevasti. Ehkä sinulla on päässäsi jokin tietynlainen tyyli jokaiselle hahmolle puhua, mutta dialogista voisi tulla jouhevampaa jos kirjoittaisit dialogin keskittyen enemmän luontevuuteen jota kahden keskustelevan ihmisen välillä tapahtuu. Usein puhe on tyyliin 'suoraan asiaan' ja kummemin kaartelematta. Keskustelijat olettavat toisiltaan paljon tietämistä jota kumpikaan ei sano ääneen. Puhutaan vaan asiaa, ja usein niin tehokkaasti kuin se voi suusta ulos tulla. Jengin puhekieli on aika suoraviivaista jos kuuntelet. Mutta Zedille ja Sielukeskuksen väelle toki pitää luoda vähän coolimpi puheenparsi, kuin joillain äijillä on snäkärillä.

Olen foorumilla ollut vasta päivän mutta tämä menee siihen parempaan ryhmään. Jatka kirjoittamista, featherpen. Tämä sisälsi mielenkiintoista ideaa, ois ollu tosin cool juttu jos oisit kuvannut miljöötä vähän enemmän.

- Toukka

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Jännitys & toiminta
 
Arvosana 
 
3.0
Toukka Arvostellut: Toukka    February 03, 2016
Top 100 Arvostelijat  -  

Helppolukuista tekstiä. Alku veti meikäläisen messiin mutta sitten miehen hapuilu alkoi vähän toistaa itseään. Patterien laitto taskulamppuun jotenkin jäi mieleen, sitä kuitenkin odotti, että mitä se valo paljastaisi mutta pahuksen paskat patterit :) Killuva ruumis olkkarissa on melko karmivaa joo. Karmivuus saa multa pisteitä. Mielessä kävi muutaman kerran, että valon tuloa ehkä pitkiteltiin liikaa ja muutenkin mies vaikutti hivenen hitaalta. Lopun sekasorto oli jees.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
6 kohdetta - näytetään 1 - 6
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS