Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Olento Zed (uudempi versio, 24/1) 2016-02-04 17:39:52 Toukka
Arvosana 
 
3.5
Toukka Arvostellut: Toukka    February 04, 2016
Top 100 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Howdy, featherpen!

Novellin miljöö on aika nasta. Tuli jälkeenpäin jopa itelle mieleen pari ideanpoikasta omiin juttuihin. Aluksi seuraavat lainit: "Jokunen miljardi vuosi sitten" ja "olin heitä miljardeja vuosia edellä hyvemittarilla" tuntuivat liioitelluilta ja toistavilta, kun en tiennyt vielä homman nimeä. Keskustelu Sinin kanssa oli mielestäni vähän sekava, sen flow on vähän piikikäs verrattuna selkeästi lainehtivampaan ja selkeämpään proosaan jota seurasi, kun Zed lähti käpyttelemään pois päin. Sinin keskustelussa jotkut sanat töksähtelivät kun Lotus-kukan maisemissa mieli polki tekstiäsi mukavassa alamäessä. Voisit funtsia myös, että kuinka paljon asioita kannattaa esitellä lukijalle dialogissa. Hahmoille monet asiat ovat maailmassa itsestäänselviä, joten tiettyjen asioiden kertaamiset lukijan takia voivat kuulostaa 'out of place'.

Minkälainen olisi 359 astetta pyöreä pöytä? :D Jos se vaan olis pyöreä pöytä?

Muutama kömpelömpi virke, joka osui silmään:

”Tarvitsen pienen palveluksen, Sin.” Hän vain jatkaa tuijottamistaan odottaen että jatkan. Katse on naulittu puolestaan minun silmäaukkoihini. Niihin, joihin niin kovasti toivoisin jotakin täytettä. "

Muodosta omat johtopäätöksesi ja ota mielipiteeni varauksella, mutta itse kirjoittaisin tuon "Tarvitsen pienen palveluksen, Sin." Hän jäi tuijottamaan silmäkuoppiani, joihin niin kovasti toivoin täytettä, ja odotti minun jatkavan. TAI 'Hän tuijotti minua ja odotti, että jatkaisin. Katse naulittuna silmäkuoppiini, joihin niin kovasti toivoin täytettä'.

('jotakin täytettä' kuulostaa siltä, kuin herrasmies olisi iloinen jos hänen silmäkuoppansa täytettäisiin vaikka nallekarkeilla', kuulostaa hauskalta)

Pari muutakin kömpelyyttä osui öögaan, mutta ne menivät kaikki sen piikkiin, että hahmot eivät puhuneet aina niin luontevasti. Ehkä sinulla on päässäsi jokin tietynlainen tyyli jokaiselle hahmolle puhua, mutta dialogista voisi tulla jouhevampaa jos kirjoittaisit dialogin keskittyen enemmän luontevuuteen jota kahden keskustelevan ihmisen välillä tapahtuu. Usein puhe on tyyliin 'suoraan asiaan' ja kummemin kaartelematta. Keskustelijat olettavat toisiltaan paljon tietämistä jota kumpikaan ei sano ääneen. Puhutaan vaan asiaa, ja usein niin tehokkaasti kuin se voi suusta ulos tulla. Jengin puhekieli on aika suoraviivaista jos kuuntelet. Mutta Zedille ja Sielukeskuksen väelle toki pitää luoda vähän coolimpi puheenparsi, kuin joillain äijillä on snäkärillä.

Olen foorumilla ollut vasta päivän mutta tämä menee siihen parempaan ryhmään. Jatka kirjoittamista, featherpen. Tämä sisälsi mielenkiintoista ideaa, ois ollu tosin cool juttu jos oisit kuvannut miljöötä vähän enemmän.

- Toukka

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS