Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Arvostelut käyttäjältä viidakkoveitsi

7 kohdetta - näytetään 1 - 7
 
Runot
 
Arvosana 
 
3.0
viidakkoveitsi Arvostellut: viidakkoveitsi    January 20, 2015
Top 100 Arvostelijat  -  

Minusta tämä oli ihan toimiva. Ei runo ehkä kyllä, mutta jotain sinne päin. Sopivasti huumoria oli ujutettu muuten epämiellyttävään aiheeseen. Mielestäni löysin kyllä sen, mitä ajoit takaa. Jos ei tykkää hammaslääkäristä niin sitten ei tykkää! Tästä tekstistä kuitenkin tykkäsin :)

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Muut
 
Arvosana 
 
2.5
viidakkoveitsi Arvostellut: viidakkoveitsi    January 20, 2015
Top 100 Arvostelijat  -  

Kielellisesti hyvää tekstiä, osaat kirjoittaa. Ideakin hyvä. Alussa tuli mieleen, että kyseessä on Poltergeist, mutta kuitenkin jossain puolivälin paikkeilla arvasin, että sehän tämän jutun pointti taitaa ollakin - saada lukija luulemaan jotain kamalaa, ja sitten se onkin jotain ihan muuta. Ideana siis periaatteessa hyvä, mutta käytetty. Tosin niinhän sitä sanotaan, että kaikki tarinat on jo kerrottu ja ne pitää vain muuttaa uuteen muotoon.
Vähän jäi kyllä häiritsemään, että missä taifuunien keskellä kertoja oikein elää, kun tuuli kaataa kirjahyllytkin. No, kai sellaisiakin paikkoja maailmasta löytyy. Ideana olisi toiminut minusta paremmin, jos se loppuratkaisu olisikin ollut jotain ei-konkreettista, jotain kertojan mielen sisällä olevaa. Tai ehkä vika on vaan minussa.

Kaiken kaikkiaan sinänsä hyvä teksti, ei varsinaista vikaa, mutta minulle ei täysin toiminut.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Fantasia
 
Arvosana 
 
4.0
viidakkoveitsi Arvostellut: viidakkoveitsi    January 16, 2015
Top 100 Arvostelijat  -  

Minua tämä kosketti syvästi, ja se on minusta tärkeämpää kuin täydellinen oikeinkirjoitus. Tarinoiden tarkoitus on kuitenkin kai aiheuttaa tuntemuksia lukijoissa, ja jos se ei onnistu, ei sitä voi hyvällä kielellä paikata.

Näen kuitenkin pientä korjailun tarvetta tekstin kirjallisessa puolessa. Ei kuitenkaan paljoa, pääsääntöisesti tunnut osaavan kyllä kirjoittaa. Enemmäkin ehkä kyse huolimattomuusvirheistä, joita kyllä tekstin ensimmäistä versiota kirjoittaessa tulee ihan aina. Esim. "Pieni tyttö oli unessa ennen kuin ehti huomata miten pantteri kääntyi katsomaan nuorta tyttöä". Tuossa tyttö on samassa lauseessa pieni tyttö ja nuori tyttö. Vaikka lukija ymmärtää kyllä, mitä tarkoitat, siitä saa silti kuvan, että nuori tyttö olisi eri henkilö kuin pieni tyttö. Tällaisia ihan pieniä juttuja voisi ilmaista paremminkin.

Itseäni ei sen sijaan haitannut tuo muutaman viikon toistaminen ensimmäisessä kappaleessa. Mielestäni sopii tekstiin siinä, koska sitähän Tom ja Jennakin mielessään toistelivat.

Kaiken kaikkiaan kuitenkin oikein hieno novelli! Minun henkilökohtaiseen makuuni oikein sopiva. Haluan koskettua!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Fantasia
 
Arvosana 
 
3.0
viidakkoveitsi Arvostellut: viidakkoveitsi    January 01, 2015
Top 100 Arvostelijat  -  

Tässä oli sitten näköjään kulunut jo aikaa edellisen osaan jälkeen ja oltiin jo naimisiin menossa. Se ei kuitenkaan haitannut, päinvastoin. Tämä oli sujuva ja mielenkiintoinen jatko edelliselle osalle, hienoa! Tämä päähenkilö, Nanna, vaikuttaa vahvatahtoiselta, mutta kuitenkin tavallaan heikolta ja osaansa alistuvalta, mikä on minusta uskottavaa, kun kyseessä on 17-vuotias tyttö. Hän on mielestäni samaistuttava ja lukijan on helppo välittää hänestä. Chris on ehkä tässä vaiheessa vielä hiukan etäisempi hahmo eikä oikein saa kuvaa, onko hän paha vai hyvä. Se lienee tosin ehkä tarkoituskin? Vähän alkaisi kuitenkin tämän osan loppupuolella näyttää siltä, josko Nanna kuitenkin alkaisi Chrisiin hiukan tykästyä. Se jää nähtäväksi. Ylva oli myös hyvä uusi hahmo ja hänen toimintansa tässä antaa olettaa, että hänellä on jotain merkitystä tarinassa myöhemminkin. Muut hahmot jäävät vielä kovin etäisiksi. Esimerkiksi Nannan isä tuntuu aika kylmältä tyypiltä ja lukijalle herää kysymys, miksi Nanna naitetaan tuolle ihmissudelle ja mikä tuo Nannan isä oikein on miehiään. Sekin luultavasti selviää tarinassa myöhemmin :)

Teksti oli yleisesti ottaen melko samaa tasoa kuin tarinan edellinenkin osa. Ehkä hiukan enemmän oli pieniä kielioppivirheitä kuin edellisessä osassa, mutta ei pahasti. Kuitenkin pääsääntöisesti kirjoitat sujuvasti ja hyvin. Ja huomasin nyt profiilistasi, että olet vasta 14-vuotias, niin siihen nähden kirjoitat todella loistavasti ja sinulla on oikeasti erittäin hyvät mahdollisuudet tulla vielä paremmaksi, kun vaan jatkat harrastustasi!

Tämän osan rakenteesta pitää kuitenkin mainita tuo päähenkilön kuvaus tuolla keskellä. On mielenkiintoista, että päähenkilö kuvailtiin ja kerrottiin millainen hän on sukujuuriltaan, mutta minusta se kuvaus oli ehkä vähän tönkkö tuolla keskellä. Ehkä sen olisi voinut upottaa jonnekin päin tekstiä jo aikaisemmin? Tai sitten jättää tarkkaan kertomatta ja antaa faktojen tulla esiin pikku hiljaa tarinan mukana? En tiedä, ei minulla ole oikein mitään ehdotusta siitä, missä kohtaa se kuvailu toimisi parhaiten, mutta tuossa se oli jotenkin häiritsevä. Sain myös lukea henkilön sukujuurista ja ominaisuuksista kertovat kappaleet kahteen kertaan ennen kuin tajusin kaiken. Vähän ehkä sekavasti olit ne kirjoittanut, tai sitten vika oli minussa :) Ihan mielenkiintoinen olento kuitenkin tämä Nanna, siitä ei ole epäilystäkään!

Tämän tarinan maailma ja hahmot ovat minusta yleisesti ottaen melko monipuolisia ja tästä näkee, että sinulla riittää mielikuvitusta. Siihen nähden tämänkaltaisiin teksteihin toivoisin ehkä vielä enemmän kuvailua, koska maailma on niin erilainen kuin meidän maailmamme. Kaikesta kuitenkin näkee tässä tekstissä, että sinulla on mielessäsi varmasti selkeä kuva siitä, millainen tarinan maailma on. Vielä vähän paneutumalla saisit sen saman maailman lukijan eteen paremmin kuin nyt. Mutta kaiken kaikkiaan hyvää tekstiä :)

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Runot
 
Arvosana 
 
3.5
viidakkoveitsi Arvostellut: viidakkoveitsi    January 01, 2015
Top 100 Arvostelijat  -  

En oikein tiedä, mitä mieltä olisin tästä. Piti lukea useampaan kertaan. Selkeästi pohdiskelevaa otetta tässä, vaikka ihan kaikki kohdat eivät minulle auenneetkaan. Ehkä se on tosin joskus hyväksikin runoissa, että ei ole liian itsestäänselvä.
Jotenkin tuli paikoin mieleen Viikatteen sanoitukset, varsinkin tuo köysi-kohta. Loppupuolella tuli sitten mieleen jotkut rap-sanoitukset. Ehkä enemmän kuin runoa, tämä muistutti minusta laulun sanoja. Vaikka eivät kai ne kaukana toisistaan ole.
Ehkä minä pidin tästä kuitenkin, koska sen niin monta kertaa luin. Tässä oli sellaista itseironista otetta ja mielestäni se toimi. Tästä näkee, että osaat kyllä kirjoittaa :)

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Fantasia
 
Arvosana 
 
3.0
viidakkoveitsi Arvostellut: viidakkoveitsi    January 01, 2015
Top 100 Arvostelijat  -  

Kielellisesti hyvää tekstiä, ei juurikaan korjattavaa mielestäni siinä. Joitain pikkujuttuja silti osui silmään.
"Näin Chrisin katsovan minua sivusilmälläni epäilevästi." Se Chris katsoi sinua varmaan kuitenkin omalla silmällään eikä sinun? ;)
Dialogin asettelusta sellainen huomio, mikä hiukan häiritsi itseäni. Olet laittanut monesti samalle riville dialogin jälkeen muuta tekstiä. Joissain kohdin jäi epäselväksi, mihin itse vuorosana loppui ja muu teksti alkoi. Tai siis ymmärsihän sen totta kai siitä sisällöstä, mutta ihan näin rakenteellisena seikkana. Tämä saattaa tosin olla turhaa nillitystäkin, koska en ole ihan perillä mitä viralliset säännöt asiasta sanovat, mutta itselläni pisti silmään. Eriäviä mielipiteitä saa esittää!

Tekstissä oli kuitenkin huomattavasti enemmän hyvää kuin huonoa. Minäkin pidin dialogista, se on uskottavan oloista ja hyvin tehtyä. Hahmot vaikuttavat uskottavilta ja tarpeeksi kiinnostavilta, jotta juttua jaksaa lukea jatkossakin. Ehkä hiukan enemmän kuvailua olisin tosin kaivannut, varsinkin kun kyseessä on fantasiatarina, tämä oli nimittäin aika dialogipainotteinen. Mutta se ei varsinaisesti ole virhe, sillä tapoja kirjoittaa on monia, ja oletettavasti tällä dialogilla on tarinassa myöhemmin suuri merkitys. En itse ole paljon lukenut ihmissusijuttuja, mutta jään odottamaan jatkoa. Tässä alussa on ainakin potentiaalia hyväksi tarinaksi!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Romantiikka
 
Arvosana 
 
3.0
viidakkoveitsi Arvostellut: viidakkoveitsi    December 31, 2014
Top 100 Arvostelijat  -  

Tunnelma oli hieno ja romanttinen. Kuten muutkin ovat sanoneet niin varsinainen novellihan tämä ehkä ei ollut, mutta ei kai se haittaa, koska voihan sitä nyt lyhyempiäkin juttuja laittaa arvioitavaksi!

Tekstistä näkee, että sinulla on kirjoittajan lahjoja. Jotkut kielikuvat ja lauseet olivat erittäin onnistuneita ja tunnelmallisia, esim. "Kaura kutitteli paljaita jalkoja." ja "Tuuli kuiskaili taikasanojaan." Kuitenkin tekstissä oli minun mielestäni paikoin tietynlaista tönkköyttä ja viimeistelemättömyyttä, joka vähän latisti muuten hienoa tunnelmaa. Esim. näissä kommenteissa jo mainittu tämä-sanan käyttö kohdissa, joihin se ei sopinut. Sanajärjestyksessä oli myös paikoin korjattavaa. Esim. "Pidätin lähes hengitystäni" voisi olla parempi "Lähes pidätin hengitystäni" jne. Mutta tietyssä määrin sanajärjestys on kuitenkin myös tyylikeino ja mielipideasia, sekin pitää muistaa. Joissain kohdin se kuitenkaan ei nyt toiminut. Muutama yhdyssanavirhe oli myös joukossa, mutta ne ovat helposti korjattavissa.

Yleisesti ottaen hieno tilannekuvaus, joka voisi olla osa jotain pidempää tarinaa. En tiedä, paljonko olit tuota tekstiä viimeistellyt ennen kuin laitoit sen tänne, mutta kun vähän luet sitä uudelleen ja korjaat, niin siitä tulee aivan loistava!

Arvosanakin on näköjään pakko antaa. Laitan 3, koska parhaat kohdat olivat todella loistavia, mutta kokonaisuus kärsi paikoin tönköstä kielenkäytöstä. Jos koko tekstin korjaa parhaita kohtia vastaavaksi niin kyllä se sitten olisi jo lähempänä viitosta! :)

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
7 kohdetta - näytetään 1 - 7
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS