Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
QR-Code dieser Seite

#1 Hot

Mä pelkään sitä. Mä pelkään sitä ihan oikeasti, koska välillä se on tosi sellanen…paha. Riehuu ja paiskoo juttuja välittämättä siitä, mihin se osuu. Jos sen päästää sisälle, niin sitten vasta sota syttyykin, mutta aina sitä ei voi pitää ulkona, se on niin voimakas. Tavarat vaan pyörii kuin riivattuna ympäriinsä, koskaan ei voi tietää mistä löytää kouluvihkonsa tai kattilan sen jäljiltä. Sillon, kun se tulee väkisin sisälle, niin on parempi vaan mennä piiloon jonnekin ja sulkea ovi perässä. Sillä ei ole väliä onko hiljaa vai eikö ole, se aina tietää missä mä piileskelen ja repii mut kyllä pois piilosta, jos tuntuu siltä. Mutta nykyään mä en enää huuda, oon jo tottunu. Tuntuu vähän lapselliseltakin kirkua, kun ihan tavallistahan se on, kun se kaataa taas kirjahyllyn. Mulla ei enää ole hirveästi lasiesineitä.

Kurjinta on, kun se yllättää ulkona. Jossain niin, ettet löydä enää edes apua, seisot vaan siinä. Se itkettää ja pelottaa, tekee vaan mieli halata itseä tositosi tiukasti ja vakuuttaa, että kyllä se pian taas lähtee pois. Mutta kun se lyö kasvoille, se salpaa hengen, tuntuu kuin tukehtuis veden alla, vaikka siinähän mä kuivalla maalla seison. Ihan hirveetä. Välillä se lyö niin lujaa, että mä putoan maahan, vaikka välillä mä kyllä konttaan ihan itsekin. Sillä tapaa pääsee vähän vähemmällä.

Ehkä pahinta kuitenkin on, kun sille ei kukaan voi mitään. Eikä siitä edes uskoisi, että se on ihan kamala, koska lämpösinä kesäpäivinä se vaan juoksee sillain pehmeästi nurmikolla ja hivelee poskea hellästi. Mutta sitten sen mieli muuttuu ja taas vaan tuntee lentävänsä seinälle, ei uskalla pitää silmiäkään auki. Kertominen ei auta mitään, koska kyllähän kaikki nyt tietää, että se on sellanen kaksnaamanen. Mut ei sitä saa pysäytettyä, vaikka yrittäis. Välillä helpottaa, kun laittaa vaan ikkunat ja ovet säppiin ja istuu hiljaa pimeässä, mut sillonkin sen kuulee kiertävän taloa ja hakkaavan nurkkia.
Sellanen se vaan on, tuuli.

Ylläpidon palaute

 
#1 2015-01-23 20:48:37 Alapo80
Arvosana 
 
3.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    January 23, 2015
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka Korppu!

Tässä on jaotain sellaista omituista, johon harvoin törmää. Pidät loppuun saakka pimennossa mikä se on. Enkä kyllä olisi uskonut tai kuvitellut sen olevan tuuli. :)

Mielestäni kolmoispisteet kuuluuvat dialogiin, ei kerrontaan. "Se on tosi sellanen, paha.".

Jollain tavoin itse lasket irti pakokauhusta ja pelosta. Se vähentää tekstin uskottavuutta. Ehkä tuo "Kurjinta on, kun se yllättää ulkona." on tästä hyvä esimerkki. Mielestäni joku välillä ulkona se yllättää... Tai jotain vastaavaa. Eli tuo krja sana pilaa paljon. Se syö jännityksen. Olisit voinut luoda mielikuvaa, että sen kanssa ollaan ulkona, ja sitten tulee nokkaan.

Yhtä kaikki. Kirjoitat todella hyvin, enkä koeta väkisin etsiä virheitä. Voisit kirjoittaa jotain juonellisempaa. Sinulla todella olisi siihen lahjoja! :)

Kiutos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 4 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.3  (4)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
#1 2015-01-20 10:38:37 viidakkoveitsi
Arvosana 
 
2.5
viidakkoveitsi Arvostellut: viidakkoveitsi    January 20, 2015
Top 100 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Kielellisesti hyvää tekstiä, osaat kirjoittaa. Ideakin hyvä. Alussa tuli mieleen, että kyseessä on Poltergeist, mutta kuitenkin jossain puolivälin paikkeilla arvasin, että sehän tämän jutun pointti taitaa ollakin - saada lukija luulemaan jotain kamalaa, ja sitten se onkin jotain ihan muuta. Ideana siis periaatteessa hyvä, mutta käytetty. Tosin niinhän sitä sanotaan, että kaikki tarinat on jo kerrottu ja ne pitää vain muuttaa uuteen muotoon.
Vähän jäi kyllä häiritsemään, että missä taifuunien keskellä kertoja oikein elää, kun tuuli kaataa kirjahyllytkin. No, kai sellaisiakin paikkoja maailmasta löytyy. Ideana olisi toiminut minusta paremmin, jos se loppuratkaisu olisikin ollut jotain ei-konkreettista, jotain kertojan mielen sisällä olevaa. Tai ehkä vika on vaan minussa.

Kaiken kaikkiaan sinänsä hyvä teksti, ei varsinaista vikaa, mutta minulle ei täysin toiminut.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
#1 2015-01-19 19:07:29 Jästipää
Arvosana 
 
3.5
Jästipää Arvostellut: Jästipää    January 19, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Mukavasti kirjoitettu lyhyt kuvaelma. Varsinaisesti novellihan tämä ei ole. Tyyli on hyvä ja kielellisesti minusta hyvin kirjoitettu. Hieman mystinenkin tämä on, ainakaan minä en aluksi hoksannut mistä oli loppujen lopuksi kyse. Oivaltava teksti. Olen myös samaa mieltä edellisten palautteen antajien kanssa, viimeinen lause kaipaa viilausta...

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
#1 2015-01-19 16:08:56 liskomies
Arvosana 
 
3.5
liskomies Arvostellut: liskomies    January 19, 2015
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Hyvin kirjoitettu kokonaisuus. Viimeinen virke minustakin jollaintavoin lössäyttää huolellisesti rakennellun kokonaisuuden, ei sovi tyyliltään muuhun tarinaan.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
#1 2015-01-19 06:48:50 TarraLeguaani
Arvosana 
 
3.5
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    January 19, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Kekseliäs. Hienosti nostettu tunnelma. Selkeä tyyli, helposti luettava. Viimeistä lausetta parantelisin, nyt se oli kuin äkkiä sylkäisty siihen viimeiselle riville.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS