Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Täydenkuun suudelma; Puoliksi keiju, puoliksi kettu, osa 2/3 2015-01-01 20:29:06 viidakkoveitsi
Arvosana 
 
3.0
viidakkoveitsi Arvostellut: viidakkoveitsi    January 01, 2015
Top 100 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tässä oli sitten näköjään kulunut jo aikaa edellisen osaan jälkeen ja oltiin jo naimisiin menossa. Se ei kuitenkaan haitannut, päinvastoin. Tämä oli sujuva ja mielenkiintoinen jatko edelliselle osalle, hienoa! Tämä päähenkilö, Nanna, vaikuttaa vahvatahtoiselta, mutta kuitenkin tavallaan heikolta ja osaansa alistuvalta, mikä on minusta uskottavaa, kun kyseessä on 17-vuotias tyttö. Hän on mielestäni samaistuttava ja lukijan on helppo välittää hänestä. Chris on ehkä tässä vaiheessa vielä hiukan etäisempi hahmo eikä oikein saa kuvaa, onko hän paha vai hyvä. Se lienee tosin ehkä tarkoituskin? Vähän alkaisi kuitenkin tämän osan loppupuolella näyttää siltä, josko Nanna kuitenkin alkaisi Chrisiin hiukan tykästyä. Se jää nähtäväksi. Ylva oli myös hyvä uusi hahmo ja hänen toimintansa tässä antaa olettaa, että hänellä on jotain merkitystä tarinassa myöhemminkin. Muut hahmot jäävät vielä kovin etäisiksi. Esimerkiksi Nannan isä tuntuu aika kylmältä tyypiltä ja lukijalle herää kysymys, miksi Nanna naitetaan tuolle ihmissudelle ja mikä tuo Nannan isä oikein on miehiään. Sekin luultavasti selviää tarinassa myöhemmin :)

Teksti oli yleisesti ottaen melko samaa tasoa kuin tarinan edellinenkin osa. Ehkä hiukan enemmän oli pieniä kielioppivirheitä kuin edellisessä osassa, mutta ei pahasti. Kuitenkin pääsääntöisesti kirjoitat sujuvasti ja hyvin. Ja huomasin nyt profiilistasi, että olet vasta 14-vuotias, niin siihen nähden kirjoitat todella loistavasti ja sinulla on oikeasti erittäin hyvät mahdollisuudet tulla vielä paremmaksi, kun vaan jatkat harrastustasi!

Tämän osan rakenteesta pitää kuitenkin mainita tuo päähenkilön kuvaus tuolla keskellä. On mielenkiintoista, että päähenkilö kuvailtiin ja kerrottiin millainen hän on sukujuuriltaan, mutta minusta se kuvaus oli ehkä vähän tönkkö tuolla keskellä. Ehkä sen olisi voinut upottaa jonnekin päin tekstiä jo aikaisemmin? Tai sitten jättää tarkkaan kertomatta ja antaa faktojen tulla esiin pikku hiljaa tarinan mukana? En tiedä, ei minulla ole oikein mitään ehdotusta siitä, missä kohtaa se kuvailu toimisi parhaiten, mutta tuossa se oli jotenkin häiritsevä. Sain myös lukea henkilön sukujuurista ja ominaisuuksista kertovat kappaleet kahteen kertaan ennen kuin tajusin kaiken. Vähän ehkä sekavasti olit ne kirjoittanut, tai sitten vika oli minussa :) Ihan mielenkiintoinen olento kuitenkin tämä Nanna, siitä ei ole epäilystäkään!

Tämän tarinan maailma ja hahmot ovat minusta yleisesti ottaen melko monipuolisia ja tästä näkee, että sinulla riittää mielikuvitusta. Siihen nähden tämänkaltaisiin teksteihin toivoisin ehkä vielä enemmän kuvailua, koska maailma on niin erilainen kuin meidän maailmamme. Kaikesta kuitenkin näkee tässä tekstissä, että sinulla on mielessäsi varmasti selkeä kuva siitä, millainen tarinan maailma on. Vielä vähän paneutumalla saisit sen saman maailman lukijan eteen paremmin kuin nyt. Mutta kaiken kaikkiaan hyvää tekstiä :)

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS