Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Oneshot ~ Kesä yö 2014-12-31 21:12:23 viidakkoveitsi
Arvosana 
 
3.0
viidakkoveitsi Arvostellut: viidakkoveitsi    December 31, 2014
Top 100 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tunnelma oli hieno ja romanttinen. Kuten muutkin ovat sanoneet niin varsinainen novellihan tämä ehkä ei ollut, mutta ei kai se haittaa, koska voihan sitä nyt lyhyempiäkin juttuja laittaa arvioitavaksi!

Tekstistä näkee, että sinulla on kirjoittajan lahjoja. Jotkut kielikuvat ja lauseet olivat erittäin onnistuneita ja tunnelmallisia, esim. "Kaura kutitteli paljaita jalkoja." ja "Tuuli kuiskaili taikasanojaan." Kuitenkin tekstissä oli minun mielestäni paikoin tietynlaista tönkköyttä ja viimeistelemättömyyttä, joka vähän latisti muuten hienoa tunnelmaa. Esim. näissä kommenteissa jo mainittu tämä-sanan käyttö kohdissa, joihin se ei sopinut. Sanajärjestyksessä oli myös paikoin korjattavaa. Esim. "Pidätin lähes hengitystäni" voisi olla parempi "Lähes pidätin hengitystäni" jne. Mutta tietyssä määrin sanajärjestys on kuitenkin myös tyylikeino ja mielipideasia, sekin pitää muistaa. Joissain kohdin se kuitenkaan ei nyt toiminut. Muutama yhdyssanavirhe oli myös joukossa, mutta ne ovat helposti korjattavissa.

Yleisesti ottaen hieno tilannekuvaus, joka voisi olla osa jotain pidempää tarinaa. En tiedä, paljonko olit tuota tekstiä viimeistellyt ennen kuin laitoit sen tänne, mutta kun vähän luet sitä uudelleen ja korjaat, niin siitä tulee aivan loistava!

Arvosanakin on näköjään pakko antaa. Laitan 3, koska parhaat kohdat olivat todella loistavia, mutta kokonaisuus kärsi paikoin tönköstä kielenkäytöstä. Jos koko tekstin korjaa parhaita kohtia vastaavaksi niin kyllä se sitten olisi jo lähempänä viitosta! :)

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS