Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Runot Anna edes tuoksusi
QR-Code dieser Seite

Anna edes tuoksusi Hot

Tämä runo on niitä ensimmäisiä, kun aloin runoilla v.2005. Kirjoitin alussa lähinnä vain kaipuurunoja - purin niihin eron tuskaa. Runo on täynnä kuvakieltä ja klisettä, mutta samalla se on aito kuvaus kaipuusta. Olin eronnut ja kaipasin exääni fyysisellä tasolla paljon, vaikka en olisikaan halunnut häntä elämääni enää missään muodossa oikeasti takaisin. Mutta kehon kaipuu oli kova.

****


Jos olisit tässä vierelläni,
painaisin pääni olkaasi vasten
ja hengittäisin tuoksuasi,
sen minkä lähtiessäsi veit.

Tuo tuoksusi tuulessa tyköni,
anna pala itsestäsi lohduttamaan.
Vangitsen sen ihoni hekumaan,
ja sidon sen huulieni peitoksi.

Kudon tuoksustasi kudelman
kupeitteni kaipuuta peittämään.
Luovuthan palasta tuoksuasi
turvani tähden.

Ripustaisin sen kankaaksi
vuoteeni ylle, lohduksi
yöni yksinäisyyteen.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 3 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
4.3  (3)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Anna edes tuoksusi 2017-03-30 11:12:10 T. Henrik Lahtonen
Arvosana 
 
4.0
Arvostellut: T. Henrik Lahtonen    March 30, 2017

Runoja rakkaudesta, kaipuusta ja kivusta, kauneudesta ja valosta, turvasta ja turvattomuudesta. Ne vetoavat aina. Ehkä tämän ryhmän sisältä pitäisi koota runoja rakkaudesta yksiin kansiin. Se toimisi. Rakkausrunot myös myyvät. Ajatelkaa. Pyydän, miettikää sitä. Se voisi hyvinkin toimia. Kirja, jolla on monia, monia kirjoittajia.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Anna edes tuoksusi 2017-03-05 08:12:49 Arska
Arvosana 
 
4.5
Arska Arvostellut: Arska    March 05, 2017
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tätä runoasi on todella vaikea lähteä kommentoimaan. Avaat runosi sisällöllistä sanomaa kirjoittajan lähtökohdista, ja se tavallaan vie omat ajatukseni suoraan runon sisäiseen maailmaan. Tämä taatusti, ainakin osittain, vie lukijana minut siihen tunnelmaan, jota olet runoosi sisäistänyt. Lukijan löytöretki runoosi on siis valmiiksi viitoitettu ja se leikkaa osan löytämisen ilosta.
Tiedostan toki runosi olevan sinulle hyvin henkilökohtainen ja siksi haluat avata sisältöä lukijallesi ja tuo avaus on varmasti perusteltua, mutta olisiko sen voinut kiinnittää runon perään? En minä tiedä olisiko mikään muuttunut.

Runo itse henkii tunnetta ja määrätietoisesti se kulkee kaipuun polkuja. Tunteikas ja kuvaileva ilmaisukieli tekee voimakkaan vaikutuksen lukijaan, eikä mainitsemasi kliseisyys nouse ainakaan liiaksi esiin. Itseasiassa, piti jopa palata takaisin säkeisiin etsimään sitä.
Vanhahtava aksentti pukee runoosi pehmeyttä ja luo siihen sitä omaperäistä tunnelmaa, joka rakentaa kaipuun kielikuvista runosi tunteikkuuden.

Kauniisti ja herkällä kynällä piirrettyä kaipauksen kuvausta. Pidin tästäkin.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Anna edes tuoksusi 2017-03-05 06:51:30 Ryövärintytär
Arvosana 
 
4.5
Ryövärintytär Arvostellut: Ryövärintytär    March 05, 2017
  -   Kaikki arvostelut

Pidin paljon runon rytmistä ja ytimekkyydestä, joka ei kuitenkaan köyhdyttänyt runoa, vaan antoi sille raamit ja tekivät siitä helppolukuisen. Säkeet ehkä hiukan töksähtivät toisinaan, mutta minusta se on tässä runossa ihan ok, koska se töksähdys sai lukijan pysähtymään ja ajattelemaan ennen eteenpäin siirtymistä, ja runon suuruus on sen merkityksessä, siinä tunteessa sanojen takana. Pidin myös siitä, että runo on moderni runo, jossa on kuitenkin jonkinlaista vanhanaikaista sointia. Jos tuntisin runoilijoita, osaisin varmaan heti verrata tätä johonkin.

Puoli tähteä pois kliseisyydestä. Sitä sinulle tuskin tarvitsee edes perustella.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS