Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Postinkantaja
QR-Code dieser Seite

Postinkantaja Hot

Ajattelin säikäyttää postinkantajan. Oikeastaan kun mietin, niin heitä säikäytettiin liian harvoin. En tiennyt ainoatakaan tarinaa, joka kertoisi säikähtäneestä postinkantajasta; joskus iso koira, saattoi haukkua ja saada varautuneeksi omasta turvallisuudestaan. Se ei kuitenkaan ollut sama asia, kuin tarkoituksellinen säikäyttäminen.

Laitoin kellon herättämään neljältä aamulla. Mahdollisimman aikaiseen ajankohtaan, että minulla olisi hyvin aikaa järjestellä pientä jekkuani. Olin jo ennalta varannut valkoista ja mustaa kasvomaalia pilailukaupasta. Laitoin maalit naamalleni ja naureskelin oveluudelleni. Vedin vielä päälleni valkoisen lakanan, jonka keskelle leikkasin reiän päätä varten. Maskeeraamisen lopputulos oli vakuuttava ja näytin ihan mielisairaalta.

Varasin eteiseen tuolin ja jäin siihen odottamaan postinkantajaa täydessä tällingissä. Yllätykseni toisi varmasti väriä hänen harmaaseen arkeansa. Hän saattaisi jopa piristyä, jos ei ollut vielä herännyt kunnolla.

Postinkantajan ilme olisi varmasti erinomainen ja hän muistaisi kepposeni aina. Varmaankaan ei hyvällä. Harvoin jekkuilun kohteeksi joutunut koki, että olipas erinomainen pila ja kylläpäs minua nyt vedettiin nenästä oikein kunnolla. Hän saattaisi jopa muistaa pahalla kokemansa vääryyttä.

Rappukäytävään syttyi valo puoli kuuden maissa aamulla. Nousin oitis tuolilta ja katsoin ovisilmästä. Käytävällä oli postinkantaja, joku vanhempi mies. Hän jakoi aamupostia naapureilleni. Minulle ei tullut sanomalehtiä, koska ajattelin, että niissä syötettiin poliittista propagandaa ihmisille. Voin kuitenkin säikäyttää postinkantajan, ei ollut mitään sellaista sääntöä, että jos en tilannut sanomalehtiä, en saisi säikäyttää sen tuojaa.

Hän oli oveni kohdalla. Avasin sen ja hyppäsin käytävään kauhumaskissani. Karjaisin niin rumasti kun osasin. Ääneni kaikui rappukäytävässä ja säikähdin jopa itse itseäni, kun raivosin niin pahasti.

Postinkantaja säikähti todella pahasti jekkuani. Hän tuijotti minua pelästyneenä. Hän haukkoi henkeään ja piteli rintaansa. Mies ulisi kummallisesti ja yritti lähteä karkuun. Hänen liikkeensä muuttuivat kuitenkin hitaiksi. Postinkantaja istui portaille ja hieroi vasenta kättään.

Menin paniikkiin. Suljin oveni ja pesin todistusaineet naamaltani, hinkkasin oikein kunnolla ja pistin roskakoriin valkoisen ja mustan kasvomaali tuubit. Riisuin myös valkoisen lakanan ja laitoin sen liinavaatekaappiin myöhempää käyttöä varten.

Kurkkasin ovesta varovasti. Postinkantaja makasi rappusilla elottomana. Sanomalehdet olivat levinneet portaille ja käytävälle valtoimenaan. Hän oli ilmeisesti saanut jonkinlaisen kohtauksen. Pilani saattoi olla hieman liikaa, oikean ja väärän raja oli minulle välillä niin häilyvä.

Minun oli pakko soittaa Stygelle, että olin erehdyksissäni ollut osasyynä postinkantajan poismenoon. Olin ymmälläni tilanteesta ja kaipasin ystävän tukea. Styge mietti pitkään ja puhui hitaasti, muttei lopuksi sanonut mitään, mikä olisi ratkaissut tilanteen. Jos soittaisin ambulanssin, niin siitä tulisi liikaa kysymyksiä, joihin en halunnut vastata. Entä jos soittaisin nimettömänä hätänumeroon? Ei nykyään voinut sellaista tehdä, siitä jäisi varmasti kiinni. Minä joutuisin pian selittämään poliisille, kuinka sain idean säikäyttää postinkantaja.

Minulla ei ollut mitään syytä.

Lopulta olin sitä mieltä ja Styge myös, että näin olisi voinut käydä kenelle tahansa.

Ylläpidon palaute

 
Postinkantaja 2015-04-08 09:58:46 Alapo80
Arvosana 
 
4.0
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    April 08, 2015
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka taas viskisieppo!

Mainio tarina! Noin voisi todella käydä kenelle vain! :)

Kevyttä ja sujuvaa luettavaa. Kenties olisit hieman voinut tiivistääkin vielä, sillä nyt jaarittelet melko pitkästi tuosta valmistelusta ja spekuloit melkoisesti myös pelästyttämisen oikeutuksella ja sillä, ketä se ilostuttaa tai suututtaa.tämä hieman pilaa yllätystä, sillä lukija aavistaa, että kun noin pohjustat, niin jokin menee varmasti pieleen.

Pidän tuosta Styge - hahmosta ja yhteisestä "järkeilystä" :)

"...ja pistin roskiin kasvomaalituubit.". Tuossa olit hieman sekoillut.

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 3 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.3  (3)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Postinkantaja 2015-04-12 16:12:55 TarraLeguaani
Arvosana 
 
3.0
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    April 12, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

"joskus iso koira, saattoi haukkua ja saada varautuneeksi omasta turvallisuudestaan. " Tätä korjailisin aika tavalla.

"kun osasin" -> kuin osasin.

Näppäiluvirheitä on muutamia. Vähän hätiköity olo. Hyvä pohjustus, minäkin olin ihan mukana kun tämä päähenkilö hihitteli ovisilmän takana, että sieltä se tulee pian. Loppu ei saanutkuitenkaan kruunaustaan. Jos päählö päätti olla tekemättä mitään, tarinaa olisi tarvinnut jatkaa vielä vähän: kuinka hän seuraa koko aamun ovisilmästä, että joku huomaa kuolleen kustin rappukäytävässä; kun poliisit tulevat; kun poliisit soittavat jokaisen ovikelloa ja kyselevät tapahtuneesta; jne.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Postinkantaja 2015-04-07 15:31:37 nick53
Arvosana 
 
3.5
nick53 Arvostellut: nick53    April 07, 2015
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Kertoja antaa itsestään kuvan että ei tässä nyt ihan hengen jättiläisiä olla. Hän pitää kummitukseksi muuntautumista ylivertaisena oveluutena ja hän pohdiskelee moneen kertaan että postinkantaja ei ehkä muista hyvällä, saattaa vaikka muistaa pahalla. Jos päähenkilö on sellainen niin noinhan se kerronta sitten menee, päähenkilön suulla puhuvan kirjoittajan hoksottimia en tietenkään tarkoita arvioida. Heitteellejättö lienee rikos, miten lie henkitoreisiin säikäyttämisen kanssa. Päähenkilölle jää nyt pari ongelmaa. Joku on melko varmasti kuullut talon perustuksia järisyttäneen karjaisun ja Styge tietää koko jutun. Hauskaa kyynisyyttä tarinassa oli karsastaa lehtiä poliittisen propagandan pelossa, ja tosi hauska oivallus oli kokea postinkantajan säikäyttämisen olevan silti oikeutettua vaikka lehtiä karsastaakin.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
Postinkantaja 2015-04-06 19:11:48 Jästipää
Arvosana 
 
3.5
Jästipää Arvostellut: Jästipää    April 06, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Hyvin kirjoitettu tarina jälleen. Oliko tämä jotain jatkumoa Sibeluiksen Kullervo tarinalle, koska näissä molemmissa esiintyy sama sivuhahmo Styge, mistä voi päätellä, että näissä myös päähenkilö on sama? Taitavasti kirjoitettua tekstiä enkä juuri kirjoitusvirheitä huomannut. Juonellisesti tarina jäi kyllä hieman minua vaivaamaan. Tämä alkoi ensin kepeästi ja tuli itsellekin sellainen fiilis, että hih hih säikytetäänpäs postinkantaja, mutta sitten kun pila meni pieleen ja päähenkilö osoittautuu luihuksi kaveriksi, joka ei aio kantaa teostaan vastuuta, saa tämä varsin ikävän sävyn koko tarina. Tuli huonolle fiilikselle tästä. Lopussa minussa nousi päähenkilöä kohtaa melkoinen viha. Tässä mielessä teksti on onnistunut, että se todella herätti tunteita. Loppuratkaisu kuitenkin jäi mietityttämään, mitä tällä tekstillä halutaan sanoa ja se ei ihan aukea minulle? Tästä voisi kaapia jonkin opetuksen, että pitää miettiä etukäteen mitä tekee jne. mutta mahdollinen moraalinen opetus romuttuu edesvastuuttoman päähenkilön loppuratkaisun myötä... Loppujen lopuksi hyvin kirjoitettu teksti, mutta jätti hieman hämmennyksen varaan...

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS