Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Romantiikka Kanelin tuoksu oli liikaa
QR-Code dieser Seite

Kanelin tuoksu oli liikaa Hot

Askellan kevyesti aamusateen kastamalla, mutta auringon lämmittämällä nurmella. Tuulenvire heilauttaa hiuksia, linnut laulavat, askeleni ovat kevyitä. Hengitykseni kulkee vapaasti edes ja takas. Rintaani ei paina. Pohjoistuuli ja aamupäivän säteet luovat yhdessä ihanteellisen ilman olla ja kävellä.

Horisontissa ei näy myrskypilviä. Ilma ei ole painostava, mikään ei enteile nousevasta ukkosesta. Aurinkokaan ei paahda polttavasti, vaan raikkaasti kuten toukokuisina aamuina. Välillä se jää pilvihattaroiden taakse piiloon.

Minä, ilma, maa ja luonto olemme tasapainossa. Oloni on kevyempi kuin koskaan.

Odotat minua suuren tammen alla. Kasvoillasi on se tuttu, vapautunut ja kevyt hymy. Halaat minua hellästi varmoin ottein, juuri niin, kuin tyttöä kuuluukin koskettaa. Kävelemme nurmella käsikkäin. Kerrot mitä söit aamupalaksi, ja olisin voinut kuunnella tarinoitasi kardemumman makuisesta aamukahvista iltaan saakka.

Käännymme nurmelta tasaiselle polulle. Se polku ei poukkoile, ei ole ylä- tai alamäkiä. Ei ole mustanharmaita ukkospilviä, eikä vaaleanpunaisia pilvilinnoja. On vain tasainen polku keskellä kauneinta paratiisia, jonka ylle maalataan öisin kaunein tähtitaivas, ja josta näkee joka aamu kauneimmat auringonnousut.

Kaiken sen ihanteellisen maiseman keskellä minä kuitenkin kaipaan selkääni piiskaavaa rankkasadetta ja sitä, kuinka myrskyn jälkeen aurinko paistaa entistäkin kirkkaammin. En osaa kävellä polulla ilman, että välillä uppoan, ja jonka jälkeen minua tartutaan kädestä ja nostetaan pinnan ylle lämpimään syleilyyn. Minä haluan toisinaan rämpiä viimassa mäen huipulle, ja kieriä sitten itkien alas, huomatakseni alhaalla olevani keskellä kirkasta ja kaunista päivää.

Haluan polkuja joiden yllä myrskyää, roihuaa, salamoi ja sykkii, en vain lämpimässä kesätuulessa heiluvia heinäkorsia. Siksi käännynkin seuraavasta tienhaarasta ja kuiskaan:
"Hei sitten."

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 3 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
4.0  (3)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Kanelin tuoksu oli liikaa 2014-10-12 07:02:47 TarraLeguaani
Arvosana 
 
4.0
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    October 12, 2014
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Hyvin olet sanoja käyttänyt, oikeinkirjoitus on hyvää. Sommittelet hyvin kuvailuja. En ymmärtänyt miten otsikko liittyy tekstiin. Kanelin tuoksusta puhut, mutta tekstissä siihen ei vedota missään kohtaa. Kardemummasta puhut, mutta se on eri asia.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Kanelin tuoksu oli liikaa 2014-10-09 10:57:59 liskomies
Arvosana 
 
4.0
liskomies Arvostellut: liskomies    October 09, 2014
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Hieno, runollinen teksti. Hyvä tunnelmanluonti, sujuva ja kaunis kielenkäyttö.

Joka tapauksessa hieno teksti.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Kanelin tuoksu oli liikaa 2014-10-08 18:09:09 Jästipää
Arvosana 
 
4.0
Jästipää Arvostellut: Jästipää    October 08, 2014
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tämä oli hieno teksti ja itse luokittelisin tämän proosarunon kategoriaan. Kauniisti osaat kuvailla tunnemaailmaa ja elämystä. Tämä on lyhyt teksti, mutta mielestäni juuri sopivan pituinen. Tätä lukiessa tulee hyvälle mielelle...

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS