Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Mammanpoika II versio 2020-10-23 06:00:51 L.R
Arvosana 
 
5.0
L.R Arvostellut: L.R    October 23, 2020
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tämä on ehdottomasti paras (ja synkin) tarina, jonka olen tällä sivustolla lukenut.
Kerrontasi on loistavaa. Tarinan tapahtumat kuvataan selkeästi sekä mielenkiintoisesti, proosasi on erinomaista ja tarinan juoni sekä hahmot todella hyviä, jonka seurauksena tämä tarina tarjoaa erinomaisen lukukokemuksen.
Olet onnistuneesti rakentanut jännitystä ja herättänyt lukijalle kysymyksiä tarinasi aikana, jonka seurauksena se on todella koukuttava. Itse luin tämän tarinan yhdellä istumalla.

Olet myös onnistunut rakentamaan hahmoja ja heidän välisiä suhteitaan todella hyvin. Onnistut heti ensimmäisessä luvussa esittelemään kolme hahmoa, heidän persoonallisuuksiaan, sekä keskeisiä suhteitaan ja saamaan lukijan tarinan päähahmon eli Antin puolelle, erinomaista!
Vaikka tarinalla onkin synkkä aihe olit myös mielestäni onnistunut ripottelemaan sopivan verran huumoria tapahtumien joukkoon niin ettei se tuntunut tarinaan sopimattomalta tai pilannut tunnelmaa vaan paransi tarinaa entisestään.

Kaikenkaikkiaan Mammanpoika on mielestäni erinomainen tarina. Onnistut rakentamaan mielenkiintoisia hahmoja ja koukuttavan juonen, jonka kerrot selkeällä ja viihdyttävällä proosalla. Kuten Arska jo tuon ensimmäisen version arvostelussaan totesikin: Tämä on kirjoittajan tekstiä.(Ja pirun hyvän sellaisen.)


PS
En ole Mannanpojan ensimmäistä versiota kokonaan lukenut, mutta vilkaisin sen alkua ja sanoisin tämän osan olevan parempi. Et tässä osassa kerro lukijalle niin paljoa tietoa heti alussa, jonka seurauksena esimerkiksi se kohta kun Helena yllättää Antin ja Tiinan toimii paremmin, mutta voin pyrkiä tuon Mammanpojan ensimmäisen version lähiaikoina lukemaan ja arvostelemaan niin saat paremman kuvan siitä mitä olet tässä versiossa parantanut ja mahdollisesti huonontanut.


Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Järjestys 
T.Johan
November 09, 2020
Report this comment
Oho! Kiitos mielipiteestäsi (kehuista). En oikein tiedä miten päin pitäisi olla, itkeäkö vai nauraa? Teen siis niitä molempia. On aika vaikea tehdä sellaista tekstiä jonka lukija lukisi tai haluaisi lukea yhdeltä istumalta. Nyt taisi osua sitten teksti ja sen lukija kohdalleen. Tarinan ydin lähti liikkeelle kun bussissa matkustaessani käännyin sisäänpäin ja aloin tutkia mistä johtuu psykosomattinen tuska vatsassani. Päädyin alkuun, joka aloittaa ekan version. Kaksi ensimmäistä virkettä. No, on se sellaista itseensä menemistä ja tutkimista tämä kirjoittaminen...
1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS