Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Runot (Nimetön III)
QR-Code dieser Seite

(Nimetön III) Hot

Sinkkikiekko, kuparikiekko, kosteaa kangasta. Luen lehdestä tärkeimmät. Tarkastan onko tuttuja kuollut. Kerran olen lukenut oman nimeni kuolinilmoituksista. Suunnittelin hautakiven, kunnes muistin olevani elossa.
Sydän lyö ykkösiä ja nollia. Tietyssä rytmissä. Välillä niin hiljaa, että unohdan olevani. Aivoista sähköimpulsseja jokaiselle raajalle ja euforiaa pitkin selkärankaa niin, että varpaan nytkähtelevät. Biomekaaninen minäkuva, ajattelen siis olen. Puheeni on valkoista kohinaa, varatuilla taajuuksilla. Ymmärtääkö kukaan, mitä haluan sanoa?
Litium, plutonium, pii. Harvoina aamuina tuulessa tuoksuu intohimo. Sellainen, että juoksen koko matkan kotiin ja kaadan naiseni vuoteeseen. Joessa virtaa kuningasvesi, joka sulattaa siltojen teräsperustat pois. Tappaa kalat uomiinsa ja myrkyttää järven. Istuin rantakalliolla kuuntelemassa kun laineet lyövät kiveen, samalla näin kun ruumiita naarattiin pois pohjasta.
Harvoina aamuina tuulessa maistuu puhdas ilma. Sellainen viileä viima, mitä voi pyöritellä keuhkoissa hetken. Lämmittää sitä ja puhaltaa pois höyrynä.
Diapam, Lyrica, Rivatril. Yläastekavereistani moni on kuollut. Oikeat kuolinilmoitukset, eikä sattumalta sama nimi. Syntyneissä harvoin oma nimi. Ei edes tarkoituksella. Ihmeen pitkälle selvittyäni on kai tapana kiittää jokaisesta aamusta. Ja illasta. Surupukuun pitäisi pukeutua, aina kun kuulee uutiset. Ei sitä tarvisi enää edes riisua.
Puhe tulee ja menee. Enimmäkseen olen hiljaa. Kuuntelen muiden kohinaa. Yritän purkaa koodia, joka tuntuu mahdottomalta ratkaista. Ymmärtää rakkautta, jota sydämesi sykkii.
Rhea, Titan, Dione. Tähtien välissä on hyvä asua. Sammuva aurinko kiiltää kirkkailla pinnoilla ja polttaa ihon rikki. Äänettömiä ääniä kaikkialla. Aaltoina pitkin tyhjyyttä. Jokainen naksahdus ja kuiskaus matkalla ajassa. Jos katsot minua valovuosien takaa, olen jo mennyt. Kuten tähdet joita katson tänään.
Kirjoitan itseäni tulevaisuuteen. Sana kerrallaan. Viimeiseen ajatukseen asti. Siinä välissä suunnittelen hautakiven. Toivottavasti nimeni kirjoitetaan lehteen vasta, kun olen mennyt. Eikä kesken työn. Ei sillanrakentajakaan saa palkaa keskeneräisestä työstä niin, että olen jumissa yhdellä mantereella.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
2.5  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
(Nimetön III) 2016-07-22 11:04:24 lentokykysi
Arvosana 
 
2.5
lentokykysi Arvostellut: lentokykysi    July 22, 2016
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Kuinka paljon olet ajatellut alkua. Alku on runon lukijan taivasportti tai helvetin. Minun se jätti viileäsi. Ja sitten. Kaipasin aiheen mukaista rytmiä ja kynäsi todellista jälkeä. Omaperäinen luonneruno ei tarpeeksi tullut esille, tämä jäi mielipiteekseni, haukkaat runollasi lukijaa jalkaa niin, ettei hän jaksa jalkojen lisäksi käyttää päätään, runosta muodostaa tulkintaa. Pari esim. Ymmärtääkö kukaan, mitä haluan sanoa? Annetaan lukijan ymmärtää omalla tavallaan. Tämä kävi minunkin mielessä runon tässä kohtaa, mutta jättäisin lauseen pois.
Toinen. Joessa virtaa kuningasvesi, joka sulattaa siltojen teräsperustat pois. Kuningasvesi sijasta käyttäisin jotain muuta sanaa. Kuninkaan valta on vähentynyt nykyihmiselle. Joten minä ajattelen: juoksemisen, sänkyyn kaatamisen - sinä käytät vuoteeseen - kuningasveden, lehden kuolinilmoitukseen, oleva vierasta kutoa minun, villaista runopipoa. OLEN runossa sisällä tai ulkona, tekisi mieleni sanoa, parantamisen varaa jää runoon.
Otan vielä yhden asian esille, runon loppu on minun mielestä hyvä. Sanotaan, lopussa kiitos seisoo.



Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS