Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Runot VITUIKSI
QR-Code dieser Seite

VITUIKSI Hot

Tässä aivan erilainen runo kuin aikaisemmin. Minun runojani pitäisi lukea useampia, luulisin, että niihin pääsisi kunnolla sisälle. Mutta, toki runon tulee toimia myös aivan erilläänkin.

VITUIKSI

Hyvä on oppia ja ymmärtää
että kaikki menee vituiksi
loppujen lopuksi – jossakin vaiheessa

Eipähän tarvi ponnistella enää

Voi ottaa rennosti
ja lekotella pyhässä huolettomuudessa

Ei pelkoa huomisesta
koska loppujen lopuksi kaikki menee turvallisesti vituiksi

Teet niin tai näin
Kasvatat lapsia
Maksat velkoja
Menet töihin
Menet naimisiin
Laihdutat
Suoritat
teet ja teet
sitä ja tätä

Aina jossakin vaiheessa
jollakin tavalla
jokin asia menee vituiksi

Joten miksi yrittää liikaa?
Tai miksi yrittää ollenkaan?

Kun menee vituiksi jokin asia
voi aina iloita siitä
ettei jokin toinen asia ole mennyt vituiksi

Vielä.

Sitä mietin
että mitäs sitten
kun kaikki menee vituiksi yhtä aikaa
ja kunnolla

Tulisiko hermoromahdus?

Vai kestäisinkö sen vaan
lähtisin lenkille

Ellen sitten olisi joutunut istumaan pyörätuoliin
ja miettisi
miten meni sitten vituiksi se liikuntahommakin.

Ylläpidon palaute

 
VITUIKSI 2016-06-19 17:38:39 Alapo80
Arvosana 
 
3.0
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    June 19, 2016
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka IneaRose!

No johan on Darwinismia ilmassa :) Tässä on nyt varmaan jotain taustalla, mutta minä en oikein saa siitä kiinni.
Tämä on niin pitkälle jalostettua negativismia, että se ei oikein osu minun ajatusmaailmaani. Tai ehkä en vain ymmärtänyt mitä tarkoitit tällä.
Otan esimerkikis tämän runon, niin tarkoititko että tämäkin menee vituiksi, vai tarkoititko että jos tämä onkin hyvä, niin runoilu yleensä menee jossain vaiheessa vituiksi?
Sellaisen kyllä saattaisin hyväksyä, että esimerkiksi urheilijoilla, kun ikää tulee tarpeeksi, niin hommat menee vituiksi ja ammattilaisura loppuu. Ehkä tarkoitit juurikin sitä, sillä mielestäni kaikki asiat joita teemme, eivät varmasti mene vituiksi.

Runon rytmitys on aika sekava. Välillä vain yksi rivi säkeessä, välillä useita. Ei ollut sellaista yhtenäistä linjaa, vaan runon ulkoasu muistuttaa ajatuksenjuoksua, joka paikoin on hitaampaa ja paikoin vuolasta.

Suosittelen tutustumaan Darwinismiin :) Mielestäni paras filosofia siinä on kymmenes kohta (ainakin muistaakseni), joka menee osimoilleen niin, että jos joku asia, joka olisi voinut, ja jonka olisi jopa voinut olettaa menevän pieleen, ei mennytkään pieleen, niin jälkikäteen mietittynä olisi ollut parempi, jos se olisikin mennyt pieleen. :)

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 3 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
2.3  (3)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
VITUIKSI 2016-07-07 20:03:38 mako
Arvosana 
 
3.0
mako Arvostellut: mako    July 07, 2016
Top 100 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Olipas oikea inhorealismin kukkanen!

Realistinen kuvaus jonkun epäonnisen elämästä. Hyvä idea kaiken kaikkiaan, mutta tekstin pituus, erilaisten osien rytmi ja dynamiikka ei toiminut niin hyvin kuin olisi voinut toimia. Tiivistämällä tekstiä, siitä saisi mielestäni toimivamman. Kill your darlings, eli mieti säkeitä, tuoko kaikki säkeet jotain uutta tekstiin? Toisto on hyvä, mutta liika on liikaa.

Itse vierastan myös tuon agressiivin käyttöä. Tässä tekstissä kuitenkin kyseinen sana itsessään toimii. Mielestäni tämä on tekstinä sukua Ismo Alangon "Vittu kun vituttaa" lauluun.
Kuitenkin vittua on nyt mielestäni liikaa. Itse karsisin kyseistä sanaa vaikka kolmeen ja miettisin paikkaa mihin ne sijoittaisin. Voima sanalle voima paikka.

Summa summarum. Hyvä teksti idea. Hio sitä vähän vielä.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
VITUIKSI 2016-07-01 12:11:47 viskisieppo
Arvosana 
 
2.0
viskisieppo Arvostellut: viskisieppo    July 01, 2016
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tämä olisi toiminut hyvin jos se olisi typistetty kolmeen ekaan lauseeseen. Jotenkin myös vituiksi sana ärsytti. Mutta idea ihan hyvä. Mielestäni sopi hyvin, että runon rytmi oli sekava.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
VITUIKSI 2016-06-26 10:32:17 E.
Arvosana 
 
2.0
Arvostellut: E.    June 26, 2016

Tässäkin lauseesi kulkee luontevasti ja hyvin, mutta runossa on aivan liikaa toistoa. Toistoa voi olla, jos ajatusta varioidaan riittävän paljon ja omaperäisesti, mutta se ei tässä mielestäni toteutunut. Mietin, toimisiko runo tarinamuotoisena paremmin, esimerkisi niin, että runo alkaisi kohdasta "Kasvatat lapsia..." ja jatkuisi siitä varioiden teemaa niin että alkusäe olisi viimeisenä, sillä siinä koko runon idea on jo esitettynä, jolloin loppu on vain saman toistoa.

Olen sen verran kaunosielu, etten pitänyt otsikosta Vituiksi, kaikenlaisia perseitä ja vittuja riittävästi lukeneena olen saanut sitä lajia yliannostuksen. Harkitse, voisitko tyytyä sanomaan vituiksi vain kerran, joko otsikossa tai runossa, sillä saman asian toistaminen toimii kirjoittamisessa vain todella harvoin, tehokasta on sanoa ydinasia vain kerran, tehostaminen ja alleviivaaminen eivät sovi oikein minkäänlaisiin teksteihin.

Kertojaminän arkisista ajatuksista syntyvä tarina oli edellisenkin runosi tyylilaji, siihen sopisi hyvin tuollainen tarinoiva ote, jonka toki voi toteuttaa monella eri tavalla. Tässä on yksi ydinajatus, sitä voisi vielä jalostaa - runojen sisältöä usein jalostaa uudelleenmuokkaus, sillä sisältö ja muoto ovat runossa yhtä.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS