Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
VITUIKSI Hot
 
VITUIKSI 2016-06-26 10:32:17 E.
Arvosana 
 
2.0
Arvostellut: E.    June 26, 2016

Tässäkin lauseesi kulkee luontevasti ja hyvin, mutta runossa on aivan liikaa toistoa. Toistoa voi olla, jos ajatusta varioidaan riittävän paljon ja omaperäisesti, mutta se ei tässä mielestäni toteutunut. Mietin, toimisiko runo tarinamuotoisena paremmin, esimerkisi niin, että runo alkaisi kohdasta "Kasvatat lapsia..." ja jatkuisi siitä varioiden teemaa niin että alkusäe olisi viimeisenä, sillä siinä koko runon idea on jo esitettynä, jolloin loppu on vain saman toistoa.

Olen sen verran kaunosielu, etten pitänyt otsikosta Vituiksi, kaikenlaisia perseitä ja vittuja riittävästi lukeneena olen saanut sitä lajia yliannostuksen. Harkitse, voisitko tyytyä sanomaan vituiksi vain kerran, joko otsikossa tai runossa, sillä saman asian toistaminen toimii kirjoittamisessa vain todella harvoin, tehokasta on sanoa ydinasia vain kerran, tehostaminen ja alleviivaaminen eivät sovi oikein minkäänlaisiin teksteihin.

Kertojaminän arkisista ajatuksista syntyvä tarina oli edellisenkin runosi tyylilaji, siihen sopisi hyvin tuollainen tarinoiva ote, jonka toki voi toteuttaa monella eri tavalla. Tässä on yksi ydinajatus, sitä voisi vielä jalostaa - runojen sisältöä usein jalostaa uudelleenmuokkaus, sillä sisältö ja muoto ovat runossa yhtä.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS