Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Älä sääli minua
QR-Code dieser Seite

Älä sääli minua Hot

Äiti, ethän sääli minua, eihän siihen juuri syitä ole. Anna minun vain olla, sinähän tätä kerjäsit. En minä halunnut että saisit ikinä tietää, olihan minulla hyvät syyt vaikenemiseen ja valehteluun. Sinä vain painostit ja pidit minua pelkurina kun en itse voinut sinulle puhua, mutta olin kuitenkin oikeassa. Totuuden kuullessasi kieroilusi vain paheni ja nyt herätät minussa vastenmielisiä tunteita.
Et ole se täydellinen vahva nainen, joksi sinua aina luulin. Kiitos äiti, että näytit oikean itsesi, mutta olisin kyllä ymmärtänyt paljon vähemmällä. Sisimmissäsi vain välität itsestäsi vaikka nyt olet välittävinäsi minusta ja hänestä.
Syytät minua kaikesta, mutta minä syytän häntä. Äiti, kaikki on hänen vikansa. Olen sanonut sen lukemattomia kertoja, muttet kuuntele minua, omaa tytärtäsi. Ventovieras onkin tärkeämpi. Hänkin syyttää minua, vaikka väität muuta! Hän välttelee minua parhaansa mukaan. Vaikka sinun mukaasi hän on täydellinen, ja hänen sydämensä on kultainen, näen hänessä aivan toisen puolen.
En ole koskaan nähnyt sinua niin onnellisena kuin nyt. Ehkä se onkin totta, ehkä hän on parasta elämässäsi. En voi muuta kuin katsoa sivusta kuin nautit hänen seurastaan ja uskot hänen jokaista sanaansa. Haluat minun hymyilevän mutten voi. Äiti, en minä voi. Et voi pakottaa minua.
Äiti, sinä pyydät minua jatkuvasti kuuntelemaan sinua ja yrität saada minut ymmärtämään kaiken sinun näkökulmastasi. Mutta äiti, sinä et kuuntele minua etkä halua ymmärtää minua. Minä itken, kerron kaiken taas. Sinä silität minua ja nyökkäät niin kuin kuuntelisit minua, ymmärtäisit miksi tein niin. Oikeasti sinä et kuuntele lainkaan. Mutta ehkä olemme liian samanlaisia, en minäkään kuuntele sinua.
Voi, kuinka toivon etten olisi koskaan tuonut häntä elämäämme. Se aika tuntuu tosin nyt aivan eri elämältä. Kunpa en olisi ikinä huomannut häntä, en kiinnittänyt häneen huomiota. Pari päivää sen jälkeen hän tuhosi välimme, tai minä kertomalla kuukausia myöhemmin.
Äiti, haluat minun hymyilevän. Oletkohan sinä ymmärtänyt mitä syytöksilläsi rikoit? Mitä hän teki minulle? Mitä se kaikki teki minulle? Yhdessä rikotte minut pieniin osiin ja kokosin itse itseni, jokaista palasta myöten. Kiitos äiti että teit minusta vahvan. Mutta äiti, en aio hymyillä.

Ylläpidon palaute

 
Älä sääli minua 2013-10-16 07:35:27 Alapo80
Arvosana 
 
4.0
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    October 16, 2013
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Hei Esmeralda!

Aloitat mielenkiintoisella tavalla! Hyvä! Tavalla, joka herättää tunteita, ja pohdintaa siitä mitä on tapahtunut!

Täytesanat. Kehuin kovasti aloitusta, ja se oli hyvä vaikka seuraava poiminta onkin heti alusta.
Kirjoitat: "Äiti, ethän sääli minua, eihän siihen juuri syitä ole.".
Ajatukseni: "Äiti, ethän sääli minua, ei siihen syitä ole.".
Eli pikkuinen sana pois, ja lyhensin kieltosanaa.

Pilkut.
Kirjoitat: "Totuuden kuullessasi kieroilusi vain paheni ja nyt herätät minussa vastenmielisiä tunteita.".
Mielestäni tuohon ennen "ja" - sanaa kuuluu pilkku, sillä siinä selvästi vaihtuu lause.

Todella vaikuttavaa pohdintaa! Kuitenkin ehkä olisin kaivannut hitusen draamaa vielä. Ehkä joku ohikiitävä vinkki lyömisestä tai jostain muusta toiminnasta, jota äiti ei suostu uskomaan. Hieman jotain joka tekisi kolmannesta henkilöstä pahan. Tai vaihtoehtoisesti jotenkin niin, että pohdinnasta huolimatta kolmas olisikin hyvä, ja viesti siitä välittyisi lukijalle esimerkiksi jonkun tapahtuman (kuvatun) kautta. Tämä oli nyt huono palaute, sillä en osaa oikein antaa mitään konkreettista esimerkkiä.
Kirjoitat: "Mitä hän teki minulle?".
Mitä hän teki? Tähän jäin kaipaamaan vastausta.
Ajatukseni: "Mitä hän teki minulle? Miten tulen aina kantamaan tuon teon taakkaa mukanani.".
Tuo ehkä jättäisi jotain auki, likujan mietittäväksi, tai sitten voisi selvästi sanoa jonkun väkivallanteon tai vastaavaa.

Kuitenkin todella mainiosti etenevä tarina, jossa on tunnelmaa, joka herättää ajatuksia ja on oikeasti aidon tuntuinen! Hyvä!

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 3 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
4.0  (3)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Älä sääli minua 2014-09-11 11:40:25 TarraLeguaani
Arvosana 
 
3.5
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    September 11, 2014
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Kirjoittamistyylisi on hyvä, vihjaileva, mutta nojautuu vahvasti omaan arvoonsa paljastamatta liikaa. Vaikka tunteita ja tulkintaa riittää, jotenkin teksti oli mielestäni aika laiha sisällöltään... Siltikin.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Älä sääli minua 2013-10-20 14:41:36 SunabuKeiko
Arvosana 
 
5.0
SunabuKeiko Arvostellut: SunabuKeiko    October 20, 2013
Top 500 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Hei Esmeralda!

Olet kirjoittanut todella kauniisti, mutta samalla surullisesti novellisi. Todenmukainen tarina joka voi koskettaa monia, jotka tuntevat yhteyden novelliisi. Olen hyvin ylpeä että osaat kirjoittaa tällaisesta aiheesta. Karu totuus piilee jokaisessa henkilössä jollakin tavalla.

Tapasi ilmaista asiat on sydäntä koskettava ja se, miten sijoitat sanan "äiti" saa selkäpiini karmimaan. Tuntuu, kuin puhuisit tai kirjoittaisit äidillesi viimeisiä sanojasi.

En voi muuta sanoa, kuin että olen hyvin yllättynyt tästä, ja tämä jäi vahvasti mieleeni. Tulen varmaan lukemaan sitä parisataa kertaa... :'D

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Älä sääli minua 2013-09-20 20:21:34 Deathless
Arvosana 
 
3.5
Deathless Arvostellut: Deathless    September 20, 2013
Top 500 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Surullisen kaunista. Varsinkin viimeinen virke oli jotenkin... juuri sopiva lopetus. Pidin :)

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS