Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Lunta
QR-Code dieser Seite

LuntaVasta ajetun päälaen iho hilseilee. Vuosien valkaisemat hiukset on kyyditetty rikkalapion kautta isompien autojen lavoille. Hassua ajatella, mihin kaikkeen rahaa voikaan käyttää.

Kaksi miestä astuivat huoneeseen, jossa kolmas jo makasi odottamassa. Saapuneet miehet olivat kolmatta nuorempia, toinen vielä toistakin vuosikymmeniä jäljessä. He ojensivat kätensä kohti ja kolmas tarttui niistä vuoron perään heikosti puristaen.

Tätä tarinaa ei oltu kirjoitettu erityiseksi. Se oli yksityiskohtiaan myöten täysin samanlainen kuin kaikki muutkin. Päältäpäin se vain heijasti valoa hieman erikulmassa kuin joku toinen.

"Hei! miten menee?" "Terve" "Kuinka päivä on sujunut?" "Pikkuhiljaa"

Päivä oli kuin yö. Ei jaksanut kolmas mies nostaa katsettaan. Ei nostaa päätään tai edes kunnolla osoittaa sormellaan kaapin paikkaa. Elämä alkoi viedä voittoaan.

Elämä oli siitä ikävä kilpakumppani, että koskaan se ei suostunut häviämään. Ei edes silloin, kun joku olisi sen todella ansainnut.

"Ulkona on aika lämmintä" "Kevät tekee tuloaan" "Lumet on jo sulanut" "Lumet on sulanut teiltä, mistä on aurattu enemmän. Muuten sitä on vielä paljon. Varsinkin kasoissa"

Tämä sai toisen, nuorimman, miehistä ajattelemaan. Lumet olivat sulaneet vasta teiltä. Keinotekoisesti auran avulla. Kolmas katsoi heitä.

"väsyttääkö?" "Kyllä"

Toinen miehistä ojensi kolmannelle karkin. Sellaista karkkia ei tarvinnut pureskella pitkään. Kolmas mällitti karkkia silti kovin pitkään. Sinä aikana lunta suli jo monta grammaa. Mies nielaisi karkin.

"Oletko katsonut telkkaria?" "En ole viitsinyt"

Toinen miehistä tuijotteli ulos ja kengänkärkiinsä. Ensimmäinen oli hiljaa ja kai mietti. Toinen olisi ainakin miettinyt. Hän miettikin. Teki työtä ensimmäisen puolesta, koska tiesi, ettei ensimmäinen siihen pystyisi. Auttoi ikään kuin mietintätyössä.

Toinen pyöritteli päässään, kuinka elämä voittaisi. Milloin lumi sulaisi ja kevät päättyisi? Kuinka hiljainen hyväksyminen ja liplatus katuviemäriin suoritettaisiin? Miltä se tuntuisi? Ehkä vapauttavalta. Lunta oli ollut niin kauan. Ajatus siitä, että talvi olisi ollut kiva ja jollain tavalla hyödyllinen oli unohtunut jo monta vuotta sitten. Vaikka se pahalta tuntuikin, molemmat miehistä, luultavasti kolmaskin, ajattelivat vain kesää. Ikuinen talvi ei ollut mahdollinen eikä millään tavalla hyväksi. Ei edes rationaalisesti järkevää.

Miehet lähtivät, puristivat kolmannen kättä ja toivottivat hänelle voimia. Miehet tulisivat uudelleen. Kolmas sulki silmänsä. Miehet sulkivat oven.

Räystäältä tippui vettä.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 3 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.5  (3)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Lunta 2018-05-05 20:42:01 kohdataan
Arvosana 
 
4.0
kohdataan Arvostellut: kohdataan    May 05, 2018
Top 100 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Vähän sekava, mutta hyvin kirjoitettu. Noin hyvä kirjoittaja pystyy mihin vaan. kirjoita tiiviimmin ja yritä luoda enemmän jännitettä.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Lunta 2018-04-28 13:58:14 Sabe
Arvosana 
 
3.0
Sabe Arvostellut: Sabe    April 28, 2018
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Ihan hyvä alku. Sain vähän tunteen, että se oli tarkoituksellista(?), mutta kenties pilkkuja olisi vähän voinut käyttää enemmän ja yhdistellä lauseita yhtenäisiksi virkkeiksi. Piste katkaisee aina tekstin kulun ja siksi joissakin kohtia teksti ehkä hiukan tuntui töksähtelevän.

Puheenvuoroista minulle tule tunne, kuin kaikki olisivat puhuneet hirveän nopeasti ja vastaten nopeasti, ja puheenvuoron välissä odotellen vain (kiusallisesti) hiljaa paikallaan. Jos tämä ei ollut tarkoitus, kehottaisin jakamaan dialogia vähän eri riveille, ujuttamaan sitä muun kuvailun sekaan, sekä kuvailla, miten ja kuka puhuu.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Lunta 2018-04-28 06:33:15 KimiK
Arvosana 
 
3.5
KimiK Arvostellut: KimiK    April 28, 2018
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Vähän vaikea mitään kommentoida. Hyvä teksti, hieno tunnelma.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS