Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Hän oli vesi, tai muu vastaava elementti
QR-Code dieser Seite

Hän oli vesi, tai muu vastaava elementti Hot

Kurkistin varovasti sanomalehden reunan yli. Tyttö oli kaunis. Toivotin hyvää huomenta lehden takaa mumisten, mutta tyttö ei vastannut toivotukseeni. Mietin johtuiko se siitä, etten ollut laskenut lehteä puhuessani. Ehkei hän tiennyt kenelle olin puhunut. Vilkaisin nopeasti ikkunaan, katsoakseni heijastuksen kautta, mitä hän puuhaili lehden toisella puolella. Tyttö ikkunassa katsoi suoraan minuun. Käänsin nopeasti katseeni takaisin lehteen. Katsoiko tyttö minua? Mahdollinen huomio toiselta ihmiseltä hiveli ajatuksiani varovasti. Tunsin pulssini nousevan nopeasti, tilanteessa äkisti olevan eroottisen latauksen vuoksi. Olin silmäileväni lehteä vielä hetken ja sitten taas nopeasti, sivua vaihtaessani, vilkaisin taas nopeasti ikkunaan. Tyttö ikkunasta katsoi edelleen suoraan minuun, mutta nyt molempien käsien keskisormet pystyssä ja suuntaani osoitaen. Tunsin tunteideni äkillisesti viilenevän eroottisella tasolla, mutta pulssini, jos mahdollista, tuntui vain kiihtyvän entisestään. Luuliko tyttö sittenkin, että olenkin joku pervo, väkisin seuraan tunkeutuja. Silmäni nauliintuivat urheilusivun otsikkoon. YLLÄTYS VOITTAJA PIHTIPUTAALLA! Tavasin otsikon alusta loppuun ja lopusta alkuun kymmenen kertaa, ennen kuin olin vakuuttunut, että nyt tyttö varmasti uskoi minun vain lukevan lehteä kaikessa rauhassa. Toisella sivulla olisi jalkapallon sarjataulukot kaikista euroopan sarjoista.

Nopea vahinko vilkaisu ikkunaan. Ei sille mitään voinut. Olin niin ajatuksissani. Tyttö ikkunassa katsoi minuun jälleen. Kädet kiikareiksi silmien eteen pyöristettyinä. Mitä vittua! Käänsin katseen ja puoli kehoani ja jopa jalatkin osoittamaan kohti euroopan sarjataulukkoa. Vaistomaisesti pudottauduin hieman kumaraankin, kuin luotia väistäen. Jotenkin Rakkisen leipomossa alkoi olla aika lämminkin. Vai mistä hikinoro yhtäkkiä ilmaantui selkääni pitkin valumaan. Manu 39 pistettä. Arsenal 22. No, johan nyt jotain. Meneepäs Arsenalilla huonosti. Tunsin kuinka sanomalehti vapisi käsissäni. Kukaan ei voi varmasti voi olla huomaamatta, kuinka sanomalehti käsissäni rapisee.

Kahvilusikka lensi syliini lehden alta. Voi helvetin, helvetti. Mitä se tyttö nyt aikoo? Mikä sodanjulistus tämä on? Painoin sanomalehden tiukemmin pöytää vasten. Sivun vaihto ja samalla nopea vilkaisu ikkunaan. Tyttö ikkunassa ampui lusikkakatapultilla sokeripalan kohti. Sinne se kolahti ikkunaan. Mistä sillä noita lusikoita riittää? Vilkaisu vasemmalle, kahvikuppini oli paikallaan ja lusikkakin oli tallella. Kuolinilmoitukset. Nopea vilkaisu lehden alta. Jo selvisi. Kahvikuppi ja erillinen teevati. Molemmissa oli varmaan ollut oma lusikka. Huomaamaton vilkaisu lattialle. Sinne lentänyt lusikka olikin pieni haarukka. Varmuuden vuoksi lukitsin sen paikalleen kenkäni alle.

Päätin punnita tarkemmin vaihtoehtoja. Tyttö oli aktiivisesti agressiivinen, siitä ei ollut epäilystäkään. Ehkä jopa vaarallinen. Ei olisi pitänyt yrittää puhua. Ja nyt hän oli nolannut minut kaikkien edessä. Kaikki olivat varmasti huomanneet, mikä nössö olin ollut. Piilottelon vain lehteni takana, vaikka tyttö selvästi harjoitti kiusaamista. Päätin nopeasti, että minun olisi nyt näytettävä tytölle ja kaikille muillekkin asiakkaille, että minua ei niin vain pompotella. Laskin lehden pöydälle. Tyttö katsoi kohti ja hymyili. Peli oli menetetty.

Nappasin repun lattialta ja juoksin ulos. Ulkona satoi ja saavuin kotiin läpimärkänä. En voinut olla hymyilemättä. En riisuessani märkiä vaatteitani. En syödessäni äidin tekemää kurkkuvoileipää. Erotiikka on peli, johon en ollut vielä valmis. En, vaikka pippelini jo välillä muuta väittikin. Olin kuitenkin onnelinen ymmärryksestä, että jossain vaiheessa minulle olisi mahdollista muuttaa potentiaaliset mahdollisuudet aktiivisiksi onnistumisiksi. Niinkuin iltapäivälehdissä opetetaan.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 4 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.5  (4)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Hän oli vesi, tai muu vastaava elementti 2016-07-30 14:32:40 TarraLeguaani
Arvosana 
 
2.5
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    July 30, 2016
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Otsikko on epämääräinen, enkä ymmärrä täysin sen liittymistä kirjoitukseesi.

Luot tilanteen ja sen ilmapiirin hyvin, se ei jää epäselväksi. Viet juonta eteenpäin sopivassa tahdissa, olet selvä. Teksti jätti sellaisen pienen lämpimän jälkimaun. Tässä oli selkeä alku ja loppu, päähenkilö selvitti itseään lopussa, mikä on hyvä. Tämä jäi silti minun makuuni aika ontoksi. Välillä kirjoitukseen oli tullut mukaan lauseita tai sanoja, jotka eivät sopineet tyyliin, kuten kirosanat. Pysy tietylle tyylille uskollisena! Se on tärkeää! Hio sanoja, hio juonta.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Hän oli vesi, tai muu vastaava elementti 2016-07-26 11:25:36 NinnuHolm
Arvosana 
 
4.0
NinnuHolm Arvostellut: NinnuHolm    July 26, 2016
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Kiva tarina ja yllättävä loppu! Oli jopa luettava uudestaan, jotta oivalsin mistä on kyse, mutta pidin tästä silti. Kertomus kulki omalla painollaan ja piti otteessaan loppuun asti.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Hän oli vesi, tai muu vastaava elementti 2016-07-22 17:12:42 lentokykysi
Arvosana 
 
4.0
lentokykysi Arvostellut: lentokykysi    July 22, 2016
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Mainio tarina joka piti mielenkiinnon yllä, keskeiseen tarinan ytimessä pysyen, nuoren miehen epävarman sekulisuuden tulkintaan onko vai ei ilmeet eleet kutsuja. Hieno keksintö oli heijastaa lasinkautta kokemistansa. Epävarmuus kokemuksen puute saa lukijan sympatian. Lopusta tarttui lukijan haaviin mielestäni kohtalaisen kokoinen kiitos, oli lause tiedostamaton vai tiedostettu lause pisti hyvin pakettiin tämän kertomuksen:
En syödessäni äidin tekemää kurkkuvoileipää. Erotiikka on peli, johon en ollut vielä valmis. Tässä sitä meillä on kansalainen, joka osaa ajatella ja tulkita tunne maailmaa. Kiitos

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Hän oli vesi, tai muu vastaava elementti 2016-07-22 05:39:38 Misfit
Arvosana 
 
3.5
Misfit Arvostellut: Misfit    July 22, 2016
Top 100 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Mukava pieni tarina.
Viimeisen kappaleen loppuhuipennus oli mainio. En tosiaankaan osannut arvata mitä oli tulossa.

"Yllätysvoittaja" taitaa olla yhdyssana. Se pomppasi silmille.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS