Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Kolkutus
QR-Code dieser Seite

Kolkutus Hot

Kolkutus


Se on taas täällä. Tunnen sen. Kun tulin kotiin, avasin oven ja napsautin valot päälle, kuulin sen. Se alkoi rätistä joka puolella ympärilläni, eikä se ole lakannut. Tuntuu kuin se vain kasvaisi ja voimistuisi joka kerta, kun tulen yömyöhällä asunnolleni. Miksi se piinaa ja sättii minua? Miksi se ei kiusaa silloin, kun teen sitä? Ehkä se tietää, etten kuitenkaan kuuntelisi, en pystyisi uhraamaan sille aikaani, sillä se saattaisi paljastaa minut, ja silloin olisin mennyttä. Katson ranteessani olevaa kelloa ja tajuan hetken päästä, että se on pysähtynyt, taas. Niin käy lähes joka kerta, kun kuljeskelen viemäreissä. En kylläkään tajua syytä, vaikka olen sitä pohtinutkin. Voisiko ajan pysähtyminen merkitä sitä, että jokin haluaa sanoa minulle: lopeta tämä typeryys ja mene kotiisi siitä!


Vilkaisen nopeasti ikkunasta ulos. Aurinko on juuri nousemassa. Vedän mustat verhot asuntoni ainoan kahden ikkunan eteen. Päätän käydä vielä kylpyhuoneessa siistiytymässä, sillä enhän herättyäni halua heti muistaa missä olen ollut. Peilistä minua tuijottavat silmät, jotka saavat jokaisen niihin langenneen pelästymään kuoliaaksi. Kyllä, kirjaimellisesti. Hymyillessäni tälle nerokkaalle oivallukselleni, pääni sisällä alkaa jyskyttää entistä pahemmin. Otan purkista pillerin, joka toivottavasti kohta saa tuon äänen hiljenemään tai ainakin vaimenemaan siihen asti kunnes saan unen päästä kiinni. Kääntelen päätäni puolelta toiselle peilin edessä kuin hämmästynyt lapsi, joka on tahrinut itsensä paksuun väriin maalatessaan, tai jotain. Näytän kieltämättä idiootilta.


Päätän lopettaa ja pestä tuon kuivuneen, mutta... sitten nuolaisenkin sormeani ja pyyhkäisen sillä poskeani, johon vain vähän tarttuu tuota nestettä, jota olen tällä kertaa saanut enemmän kuin tavallisesti naamalleni. Työnnän sormenpään suuhuni...ja aaaahh hyvää! Olisi ehkä kannattanut sittenkin olla tekemättä tuota, sillä noin pikkuriikkinen nautinto vain ärsyttää, ja samalla kuulen kuinka ääni taas hakkaa aivoissani. Se haukkuu minua murhaajaksi ja narsistiseksi eläimeksi! Ei helvetti, en kestä sitä enää! Omatunto on todella paska juttu, ainakin vampyyrille...

Ylläpidon palaute

 
Kolkutus 2015-02-17 11:56:15 Alapo80
Arvosana 
 
3.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    February 17, 2015
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka blackflower!

Aika jännä kirjoitus. Siitä puuttuu taistat, juoni, käännekohta ja loppuratkaisu :D Silti siinä on jotain miellyttävää ja hämärän synkkää.

Eniten minua häiritsivät asiat, joita Sinun ei olisi tarvinnut kirjoittaa.
Pari esimerkkiä.
"Katson ranteessani olevaa kelloa ja tajuan hetken päästä, että se on pysähtynyt, taas.".
Ajatukseni: "Katson rannekelloa ja tajuan sen pysähtyneen, taas.".
"Vedän mustat verhot asuntoni ainoan kahden ikkunan eteen.".
Ajatukseni: "Vedän mustat verhot kahden ikkunani eteen.".
Ensimmäisessä pitkität mielestäni liikaa. Luonet tuossa mielikuvaa, että kelloa tuijotetaan hetken, mutta onko se todella tarpeen? Muutenkin tuosta jo saa kuvan, että henkilö on pihalla kuin lumiukko.
Toisessa ilmeisesti koetat sanoa, että asunto on niin pieni, että on vain kaksi ikkunaa. Mielestäni tuota ainoan (joka muuten viittaa yksikköön...eli ainoiden) ei tarvita, vaan kohdesta ikkunasta tulee jo mieleen pieni tila.

Muutoin teksti on jouhevaa ja kevyttä lukea! Hyvää työtä! Kenties pituutta enemmän, eli tarinaa tilannekuvan ympärille. Pystyt siihen aivan varmasti :D

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 4 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.9  (4)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Kolkutus 2015-02-24 20:50:34 Aimo Tujaus
Arvosana 
 
3.5
Aimo Tujaus Arvostellut: Aimo Tujaus    February 24, 2015
Top 100 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Jännittävä kirjoitus.
Tarina vei heti alusta alkaen mukanaan. Pakko lukea eteenpäin ja janoaa vastauksia.
Tuohon lopetukseen petyin, se tuli liian nopeasti, sekä vampyyrit vei mielenkiintoni heti pois. Jälkimmäinen toki lienee henkilökohtainen ongelmani.
Olisin odottanut oudolta tarinalta jotain erikoisempaa lopetusta.
Hienosti sait lukijan kuitenkin heti tarinaan mukaan ensi riveiltä lähtien.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Kolkutus 2015-02-14 10:57:38 TarraLeguaani
Arvosana 
 
3.5
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    February 14, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Selvää tekstiä, hyvin kulkevaa. Hyvä uudenlainen näkemys perusideasta, vampyyreistä. Jästipään tavoin minustakin tämä oli enemmän tuokiokuvaus, mutta se sopi tälle tekstille.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Kolkutus 2015-02-13 19:14:14 Jästipää
Arvosana 
 
3.5
Jästipää Arvostellut: Jästipää    February 13, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Kiinnostava tarina. Hyvin kirjoitettu, upeasti luotu tunnelma. Mystiikkaakin oli mukana. Pidin tästä, mutta ehkä tämä ei ihan novelli ollut. Pikemminkin tuokiokuvaus, kovin selvää päämäärää tästä en hahmottanut. Sanoilla leikittely oli oivaltavaa. Tulkitsin tästä myös tietynlaista hienovaraista huumoriakin. Hyvä teksti, jota minusta kannattaisi kirjoittaa laajemmaksi kokonaisuudeksi.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Kolkutus 2015-02-13 17:12:50 Tinttaralla
Arvosana 
 
5.0
Tinttaralla Arvostellut: Tinttaralla    February 13, 2015
Top 500 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Jatkoaaa! :)

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS