Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Mielipiteet Rasismi jne.
QR-Code dieser Seite

Rasismi jne. Hot


Lyhyesti rasismista

Rasismi on ihmisen kehittämä tauti, joka ilmenee pelkona vierasta kohtaan ja liian usein tappaa, useammin kiduttaa.
Rasismi on ihmisen kehittämä tauti, joka ilmenee pelkona vierasta kohtaan ja liian usein tappaa, useammin kiduttaa ja halveksii ihmisarvoa. Vaivaan on erinomainen lääke suvaitsevaisuus, joka liitettynä tasa-arvoiseen kohteluun pelastaa maailman. Toteutettuna ihmiskunnalle jäisi energia kysymyksiin, jotka vaativat nopeasti epäitsekkäitä ratkaisuja. Ja tietoisuuden kasvua, että me olemme yhtä suurta perhettä vastuussa maapallon tulevaisuudesta.

Runoudesta

• Vaikka rakkaus ja kuolema on suuria aiheita, on runon mentävä ihmisen (yhteiskunnan) sisälle ja oltava intohimoinen kuin rakastavat ovat.

• Ihmisyydestä

• Ihminen ansaitsee tekojen ja unelmiensa suhteen näyttää sukuna homo
• sapies saaneen paljon hyvääkin aikaiseksi. Ja jos me haluamme voimme nähdä vaaka kallistuu hyvän voitoksi. Tässä kohden maailmanaikaa on ehdoton tarve olla voittaja.

Lopuksi lainaan
Mahatma Gandhia: paha on voimissaan aikansa, mutta lopulta hyvä voittaa aina

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
2.8  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Rasismi jne. 2017-03-27 14:16:07 T. Henrik Lahtonen
Arvosana 
 
3.0
Arvostellut: T. Henrik Lahtonen    March 27, 2017

Runoudessa on niin paljon kokeiltuja ja vielä kokeilemattomia keinoja, eetä se on lähes päihdyttävää! En ole ihmeellinen runoilija. Siksi ihailen jokaista, joka on löytänyt oman äänensä.

Otsikko on erikoinen, todennäköisesti se on tarkoitettu ironiseksi, sarkastiseksi, sillä se ei sellaisenaan, realismilasien läpi luettuna tunnu olevan muun tekstin kanssa samalla tasolla. Se taas johtuu siitä, että ensin on syvää realismia henkivä sana "rasismi", jota puolestaan seuraa äidinkielenopettajan painajainen "jne". Kuitenkin luettuani muun tekstin, joka oli oikein hyvää, ymmärsin, että se on tarkoitettu ironiseksi.

Lämmintä kevättä!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Rasismi jne. 2017-01-10 12:35:12 Arska
Arvosana 
 
2.5
Arska Arvostellut: Arska    January 10, 2017
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Rasismi on tunteita kuohuttava käsite, jonka tarkka määritelmä on itselleni jäänyt hämäräksi. Tiedostan kyllä mitä määritelmän julkisella ulkokuvalla haetaan, mutta en tiedä ainuttakaan tapausta, jossa joku henkilö suoraan ja vakavissaan myöntäisi itse olevansa rasisti.
En itse hyväksy eriarvoistamista minkään syyn perusteella. En syntyperän, uskonnon, tai minkään erilaisuuden vuoksi tapahtuvana. Käytän sanaa eriarvoistaminen, koska en halua eritellä käsitteitä sortaminen, alistaminen, tai muiden yläpuolelle nostaminen rasismin käsitteestä.

Jo sanana rasismi on lähes allergia aiheuttava ase, joka kaivetaan käyttövalmiina esiin pienimmästäkin virikkeestä. Kritiikkiä erilaisuudesta ei hyväksytä kaikkein "suvaitsevimmissa" piireissä, vaikka terve kritiikki ei aina olisi edes haitaksi erilaisuuden hyväksymisen kannalta. Kiihkoton suhtautuminen ja asiallinen keskustelu saattaisivat johtaa parempaan tulokseen, kuin välitön rasistiksi leimaaminen.

Itse olen pohtinut aihetta ajatuksissani, ja käyttänyt työkaluna vanhaa vitsiä, jossa valkoinen mies kysyy mustalta:
- Tiedätkö mikä tämä on? - Näkyy, ei näy, näkyy, ei näy. Musta mies ei tietenkään vitsin hengen mukaan tiedä, joten valkoinen valistaa: - Sehän on tietenkin musta mies suojatiellä!

Onko vitsi rasistinen? Lähtökohtaisesti tietenkin se mielletään rasistiseksi, mutta onko niin? Muuttuuko rasismin käsite, jos jatketaan vitsiä?

- Musta mies on hetken mietteissään ja sanoo sitten: - Okei! Tiedätkö sinä mikä tämä on? Ei näy, näkyy, ei näy, näkyy.
Valkoinen mies nauraa ja toteaa: - Totta kai tiedän! Sehän on se sama. Musta mies suojatiellä, johon musta mies vastaa vuorostaan nauraen: - Väärin! Sehän on tietysti valkoinen mies suojatiellä.

Muuttuuko käsitys vitsin rasistisuudesta kun kohdehenkilöksi mielletty musta mies vetääkin viimeisen sanan. Jollei muutu, niin entä sitten, jos vitsistä kerrotaan vain jälkimmäinen osio.

Oman käsitykseni on seuraava: Mikäli lukija ei löydä vitsistä lainkaan rasistista ajatusta, hän ei luultavasti ole silloin rasisti.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS