Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Mielipiteet Kirjoituskilpailut
QR-Code dieser Seite

Kirjoituskilpailut Hot

Mitä mieltä olette kirjoituskilpailuista? Onko osallistuttu, onko saatu palautetta? Itse osallistuin juuri ensimmäiseeni ja jännittää yllättävän paljon.

Eli haluaisin tietää, onko kilpailuihin osallistumisesta tai niistä saaduista palautteista ollut hyötyä?

Ylläpidon palaute

 
Kirjoituskilpailut 2015-04-24 05:45:31 Alapo80
Arvosana 
 
N/A
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    April 24, 2015
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka!

Osallistuin aikanaan Teoksen Scifi ja fantasia kilpailuun. Kilpailun hyöty jäi pieneksi, sillä palautetta kirjoille ei annettu, joka oli ymmärrettävää, sillä koska kyseessä oli kokonaiset käsikirjoitukset, niin siinä olisi Teoksella loppuneet kustannustoimittajat kesken :D

Kokisin kuitenkin, että vaikka noista kilpailuista ei palautetta juuri saakaan, niin silti kaikki, mikä kasvattaa motivaatiota kirjoittaa, kannattaa :D

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
40
Report this review
 

Arvostelut

Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Kirjoituskilpailut 2015-04-16 17:34:41 Jästipää
Arvosana 
 
N/A
Jästipää Arvostellut: Jästipää    April 16, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Itse olen osallistunut melko moneen kirjoituskilpailuun. Parissa olen päässyt finalistien joukkoon ja sitä kautta eräs tekstini novellikokoelmaankin. Palkintosijoja ei ole vielä siunaantunut, mutta ehkäpä vielä sekin nähdään... Olen samaa mieltä liskomiehen kanssa siitä, että hyötyä tulee kilpailuista ainakin silloin, jos niissä menestyy tai saa tekstejään sitä kautta kokoelmiin tai muutoin julkaistua. Se on aina meriittiä omalle kirjoitusuralleen ja se voi madaltaa kynnystä saada tekstejään läpi kustantajalle.

Valitettavasti palautetta kirjoituskilpailuista saa varsin harvoin. On muutama harva kirjoituskilpailu, jotka lupaavat palautteen esim. finalisteille tai palkituille jne. mutta suurimmaksi osaksi palautteita ei anneta. Se on harmi ja varsin valitettavaa.

Näen kilpailuissa sellaisenkin hyödyn, että koska kilpailuissa yleensä annetaan teema tai aihe sekä määritellään tekstin pituus, se antaa selkeät rajaukset tekstille. Tällöin kirjoittaja saa tavoitteen tekstilleen ja voi kokeilla jopa kirjoittaa mukavuusalueensa ulkopuolella. Mitäänhän ei häviä vaikka kilpailuun osallistuukin. Taidot kirjoittajana karttuu ja ehkä kilpailuun kirjoittaessa tulee tehneeksi tarkempaa ja harkitumpaa työtä kuin jos kirjoittaisi pöytälaatikkoon. Kilpailuihin kannattaa osallistua mielestäni jo pelkästään tästä syystä.

Onnea kilpailuun, toivottavasti kohtaat menestystä... :)

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
40
Report this review
Kirjoituskilpailut 2015-04-16 04:43:34 liskomies
Arvosana 
 
N/A
liskomies Arvostellut: liskomies    April 16, 2015
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tämä teema varmaan sopisi paremmin tuonne keskustelu -osioon, mutta kommentoidaan silti. :)

Kolmeen varsinaiseen kilpailuun olen tähän mennessä osallistunut.

Vuoden 2014 Portin scifi- ja fantasianovellien kirjoituskilpailusta tuli kunniamaininta ja novellini julkaistaan Portti-lehdessä joko tänä- tai ensi vuonna. Juurikaan palautetta tuolta Portista emme edes me palkitut saaneet, tuomaristo ketoi vain palkintojenjaon yhteydessä lyhyesti, miksi palkitut novellit menestyivät. Porttiin kannattaa mielestäni osallistua jo siitäkin syystä, että kilpailu on avoin ja erittäin kovatasoinen, eli sieltä saa jonkinmoista osviittaa siitä, millä tasolla kirjoittajana liikkuu, kun osallistujissa on joka vuosi useita alan konkarikirjailijoitakin. Että hyvältä tuntui olla palkintojenjaossa samalla viivalla vaikkapa M.G. Soikkelin ja parin muun oikean kirjailijan kanssa... :) Tuossa kilpailussa menestyminen on myös käytännössä ainoa keino saada novellinsa Portissa julkaistuksi. Tarkoitus olisi osallistua tänäkin vuonna.

Viime vuonna osallistuin myös Novaan, ja kyseessä oli ensimmäinen kirjoituskilpailuni. Tuloksena oli finaalipaikka. Tuon skaban kanssa tuli hieman kiire, joten palkinnoille ei novellini yltänyt. Kaikki finalistit saivat henkilökohtaisen, about parisivuisen palautteen esiraadilta, ja palkitut vielä tuomaristolta. Minulle Nova-palautteesta oli paljon hyötyä, sen pohjalta muokkasin novelliani, joka mielestäni muuttui paremmaksi. Varmasti tulen sitä jossain yhteydessä julkaistavaksi tarjoamaan. Tänä vuonna Nova jäi väliin aikapulan vuoksi. Novan huono puoli mielestäni on, ettei kaikkia palkittuja novelleja automaattisesti julkaista niin kuin Portissa.

Pirkanmaan kirjoituskilpailuun osallistuin tänä vuonna. Ei aavistustakaan kuinka käy, sillä spefi ei ole perinteisesti tuossa kisassa oikein menestynyt.

Martti Joenpolven novellikilpailu olisi myös tänä vuonna. Osallistun, jos saan aikaiseksi jotakin sinne sopivaa.

Varsinaisten kirjoituskilpailuiden lisäksi kannattaa harkita osallistumista erilaisten antologioiden kirjoittajakutsuihin. Niissä on harvemmin kummoisempia rahapalkintoja, mutta mahdollisuus saada tuotoksensa kirjan kansiin, sekä tilaisuus hioa tekstiä yhteistyössä toimittajan kanssa, mikäli novelli valitaan. Sen olen kokenut viime aikoina erittäin antoisaksi työksi.

Kilpailuihin osallistumisesta on hyötyä, jos sattuu menestymään kisassa tai saa palautetta tuomaristolta. Jos on jo jotain meriittejä kilpailuista tai antologioihin osallistumisesta, on helpompaa lähteä markkinoimaan tekstejään edelleen kustantajille. Jos ei menesty tai saa palautetta, ei kannata heittää kirvestä kaivoon. Kisoihin osallistuu valtava määrä kirjoittajia (esim. Porttiin ja Novaan vuosittain n. 150 - 200), ja väkisinkin hyviäkin tekstejä jää joka vuosi palkintojen tai finaalipaikan ulkopuolelle.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
40
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS