Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
QR-Code dieser Seite

Huoh Hot

Hohoo mikä löytö vuodelta 2011.

---

Huoh.
Joskus ihminen on sitä mieltä, että elämä on rankkaa.
Mutta rankkuus voidaan käsittää monella tavalla.
"Onko kaikki hyvin? Kuinka voit?"
Ne ovat kaksi yleisimmistä kysymyksistä, jotka liitetään elämän rankkuuteen. Mutta tämäkin on vain eri ihmisten näkemyksiä yhtenä palapelinä, jonka palat eivät aina sovi yhteen. Palapelin tarkoitushan on olla koottava, mutta on olemassa mahdollisuus, että monen eri palapelin osat sotketaan yhteen. Silloin kuvasta tulee sekava, mitäänsanomaton, abstrakti. Silloin se ei oikeastaan ole palapeli. Sen voisi pikemminkin määritellä sekalaiseksi kasaksi erilaisia paloja, jotka eivät sovi yhteen. Joskus on yritettävä sovittaa paloja yhteen vaikka väkisin. Voi olla, että toinen paloista menee rikki.

Mutta, kuten sanottua, elämä on. Tämäkään tosin ei ole totta, se riippuu siitä, minkälaisen linssin läpi maailmaa tarkastelee. Jos kaikki tuntuu aina menevän pieleen eikä mikään onnistu, kaikki on vain mustaa ja harmaata ja valkoista terävin rajoin, voi elämä olla rankkaa. Jos taas kaikki on liian täydellistä, ihanaa ja kaunista, voi sekin olla kuormittavaa. Olipa asiainlaita miten hyvänsä, ihminen kaipaa aina vaihtelua: keskikesällä helteiden aikaan sitä toivoo, että olisi jo talvi ja paukkupakkaset. Keskitalvella paukkupakkasten aikaan kaipaa kesän lämpöä. Ihminen ei koskaan voi olla täysin tasapainossa.
Joskus ihminen on sitä mieltä, että elämä on rankkaa.
Mutta onko se lopultakaan elämä itse vai ihmisen tuntemukset omasta itsestä ja teoista?
Onko elämä sitä, minkä itse koemme? Koemmeko me elämämme rankaksi, jos ympäristö tuntuu rankalta?
"Onko kaikki hyvin? Mitä kuuluu? Kuinka voit?"
Kysymykseen on joskus sanomattoman vaikea vastata rehellisesti. Vastaukseksi on totuttu saamaan "hyvää". Ehkä ei uskalla aiheuttaa toiselle pettymystä tai kokee vaikeaksi sanoa sen, miltä itsestä todella tuntuu. Mutta sitä "mitä kuuluu" pohjimmiltaan tarkoittaa: "Kuinka voit?" Se tarkoittaa fyysistä ja psyykkistä jaksamista. Oletko väsynyt tai masentunut? Riittääkö riemua vaikka muille jakaa?

Onhan se rankkaa.
Kirjoittaa tällainen sepustus elämän rankkuudesta. Mutta joskus pitää sepustaa jotakin aivan tarpeetonta. Jotakin, mistä ei välttämättä ole mitään hyötyä. Siinä saattaa herätä uusia ajatuksia. Uusia ajatuksia. Ajatuksia.
Huoh.
"Mitä kuuluu? Kuinka voit?"
No niin.
Pitäähän siihen nyt kerrankin yrittää vastata rehellisesti.
"Ihan hyvin. Mutta paremminkin voisi olla."
Tämä oli lähemmäs totuutta kuin pelkkä "hyvin" olisi osunut. Pari sanaa lisää kertoo jo enemmän.

Huoh.

Ylläpidon palaute

 
Huoh 2015-04-06 18:34:42 Alapo80
Arvosana 
 
3.0
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    April 06, 2015
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka Lil Sparrow!

Olipas jotenkin ankeaa :D Siihen tosin varmaan pyrittiinkin!

Itse mietin usein, että onko elämä rankkaa vai helppoa. Ehkä tärkeämpää on kuitenkin se, että mikä elämästä tekee rankkaa tai helppoa. Minusta elämä on helppoa.
Mikään ei loppupeleissä muutu, vaikka jokin asia jää tekemättä. Tai muuttuu yksityiskohadt, mutta seuraava aamu nousee joka tapauksessa. Minä vanhenen joka tapauksessa. Elämä jatkuu...joka tapauksessa.

Tuo mitä vastataan pitänee paikkansa. Tai kyllä ainakin kyselijät vähenee, jos kaikille alkaa pirstata tuntojaan :D
Yhdyn myös näkemykseesi tuosta tyytymättömyydestä, vaikka monesti kesäisin lisätäänkin, että mutta ei pidä valittaa...kohta on taas talvi :D

En nyt hirveästi arvostellut, vaan enemmänkin vastasin omilla mielipiteilläni.

Mukavaa ajatuksen juoksua!

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 3 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.8  (3)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Huoh 2015-04-06 12:44:33 Jästipää
Arvosana 
 
4.5
Jästipää Arvostellut: Jästipää    April 06, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Hieno teksti! Alkuun ainoa kritiikkini tätä tekstiä kohtaan eli kuten Tarrakin jo kommentoi, niin jätä se toiseksi viimeinen huoh pois, se jotenkin kirkuu minun silmiini olevansa väärässä paikassa... :)

Koska tämä on mielipide kategoriassa en arvioi tätä kaunokirjallisena tekstinä, se ei tekisi sille oikeutta. Minusta tämä on ns. tajunnanvirtateksti, jossa kirjoittaja on halunnut tuoda ajatuksensa ja mielipiteensä esille. Sanoma tulee selvästi läpi ja viesti on mielestäni tärkeä. Tässä on hyvää pohdiskelua ja siinä se selvä filosofinen ote.

Itse allekirjoitan tämän pohdiskelun täysin. Tämän kanssa on helppo olla samaa mieltä.

Aihetta olisi voinut käsitellä enemmänkin - laajemmin ja syvällisemmin, mutta tällaisena tajunnanvirtatekstinä tämä oli juuri sopiva näin.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Huoh 2015-03-30 17:30:19 TarraLeguaani
Arvosana 
 
4.0
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    March 30, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Palapeli oli selvästi tarkkaan mietitty, ja pidin sitä loistavana! Huoh:eja riittäisi minusta kaksi, alkuun ja loppuun. Laajemmalti olisin tahtonut asiaa käsiteltävän, mutta eipä tuo tervehtimisen pinnallisuuskaan haitannut. Teksti oli helppolukuista ja oikein kirjoitettua, ekstrapointseja siitä!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Huoh 2015-03-29 07:03:27 Taruh
Arvosana 
 
3.0
Taruh Arvostellut: Taruh    March 29, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Hyvä tekstinpätkä, jossa ajatus pysyy koossa, mutta jonka ideaa olisi voinut puida vähän enemmän esim. yhteiskunnan ja psykologian kautta.

Mielestäni viimeisen kappaleen olisi voinut jättää väliin, koska siinä ei tuoda juurikaan mitään uutta esiin. "Huohia" on makuuni liikaa. Yksi "huoh" riittää mainiosti. :D

Muuten kyllä hyvin kirjoitettu ajatelma, jota on helppo kompata.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS