Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Romantiikka Punamekkoinen tyttö
QR-Code dieser Seite

Punamekkoinen tyttö Hot

Rakkaus. Tuo mystinen asia jota minulle ei koskaan sattunut eteen, ennen sinua.

Se oli sitä lukion viimeistä vuotta. Opiskelin hullunlailla ja viihdyin ystävieni seurassa. Kaikki oli siis hyvin. Perheellämme oli taloudellinen puoli kunnossa sekä kaikki tulivat toimeen toistensa kanssa. Minulla oli ystäviä ja pärjäsin koulussa. Silti kaipasin vielä yhtä asiaa itselleni. Kaipasin omaa rakasta. Rakkaus oli aina kohdellut minua kaltoin, lapsesta asti. Vaikka perheessämme kaikki tulivat toimeen, ei siellä rakkautta juurikaan näytetty. Tuntui etten edes kunnolla tiennyt mitä on rakkaus. Miltä tuntuu kun rakastaa jotain ihmistä niin että sattuu? Miltä se tuntuu kun on ihminen vierellä joka rakastaa kaikesta huolimatta. Toisaalta olin jo miltein hyväksynyt osani. Olin tyttö jota kukaan ei tahtonut rakastaa.


Eräänä aivan tavallisena päivänä kuitenkin kaikki muuttui, tapasin sinut. Tulit puhumaan minulle koska olimme samalla kurssilla. Vatsanpohjassani tuntui todella oudolta, melkeinpä sattui. Mutta tuntui kuitenkin hyvältä. Kerroit kuinka asuit täällä muutama vuosi sitten ja nyt olet palannut. Vietimme loppu koulupäivän yhdessä ja olin onnellinen. Olin onnellinen koska kanssasi tuntui heti alusta asti niin luontevalta keskustella, nauraa ja tehdä yhdessä asioita.
Eikä edes mennyt kauaa kun tunteet alkoivat näyttää merkkejään molemmilla. Sinä välitit minusta, ja minä sinusta. Mietin monta kertaa vieressäsi maatessani kuinka tämä on mahdollista, kuinka sain sinut. Kuinka sain rakkauden. Suutelimme, opetimme toinen toistamme hitain mutta varmoin askelin.

Mutta niin kuin aina, ihmiset muuttuvat. Niin myös sinä. Huomasin sen sinusta, kuinka ahdistuneelta aloit vaikuttamaan. Kuinka salasit lopulta miltei kaiken minulta. Näin että sinuun sattui, ja se teki kipeää myös minulle. Kuitenkin yritin, odotin kaiken vielä kääntyvän paremmaksi. Ja niinhän se kääntyi, mutta vain sinulle. Viimeistään silloin olin varma petoksistasi kun näin sinut vanhojentanssi iltana entisen tyttöystäväsi kanssa sylikkäin. Myöhemmin laitoit viestin jossa kerroit että mielestäsi suhteemme ei toiminut, et kertonut miksi. Mutta tiesin sen ,olit löytänyt parempaa. Oikean rakkauden.

Vaikka tuosta on aikaa, muistan yhä kuinka katselimme toisiamme kesken koulutuntien. Pidimme hauskaa, sait minut eloon. Myöhemmin kuitenkin tajusin että olisi ollut parempi jos emme olisi tehneet yhtään mitään. Emme pitäneet kädestä kiinni, emme suudelleet. Emme edes puhuneet, eikä mitään muutakaan. Viimeinen puhelu oli kaikkein pahin, halusit sulkea minut pois elämästäsi. Muistan kuinka väitit minulle että kaikki mitä olimme tehneet, oli yksipuolista. Joskus kun itken, muistan vieläkin nuo sanat. Muistan kuinka yllätin sinut. Se tekee kipeää, näin jälkeenpäin ajatellen toivon ettemme olisi tehneet mitään.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 3 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.2  (3)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Punamekkoinen tyttö 2015-09-04 18:19:37 TarraLeguaani
Arvosana 
 
3.0
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    September 04, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

"Myöhemmin kuitenkin tajusin että olisi ollut parempi jos emme olisi tehneet yhtään mitään. Emme pitäneet kädestä kiinni, emme suudelleet. Emme edes puhuneet, eikä mitään muutakaan."
Pisteet saavat nämä virkkeet toimimattomiksi. Olin lukevinani etteivät he olleet pitäneet kädestä kiinni, suudelleet yms. vaikka tiesin, että näinhän oli käynyt. Sitten tajusin, että et tarkoittanut sanoja näin. Pilkut ja ajatusviiva korjaisivat asian:
Myöhemmin kuitenkin tajusin, että olisi ollut parempi, jos emme oli tehneet yhtään mitään - emme pitäneet kädestä kiinni, suudelleet, puhuneet tai mitään muutakaan.

Sujuva. Tuot tunteet hienosti esille. Pidin aloituksestasi. Minusta on ok kuvailla yksipuolisesti näin tunnelatautunutta tekstiä.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Punamekkoinen tyttö 2015-08-06 19:40:50 takethiswaltz
Arvosana 
 
3.0
takethiswaltz Arvostellut: takethiswaltz    August 06, 2015
  -   Kaikki arvostelut

Kiitos, tämä oli luettava ja etenevä tarina. Olisin kuitenkin kaivannut juttuun lihaa luiden päälle, jotain syvyyttä, mihin upota. Dialogia, tarkempaa kuvausta, aistikokemuksia, tms.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
Punamekkoinen tyttö 2015-08-06 19:14:37 Banshee
Arvosana 
 
3.5
Banshee Arvostellut: Banshee    August 06, 2015
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Ohjaisin keskittymään toiston karsimiseen. Toistuvat sanat tekstissä tekevät lukukokemuksesta joskus yksiulotteisen.

Tässä kirjoituksessa oli hieman toistoa, niin että sen huomasi.

"Tuntea/tunteet"
-->7 kertaa

"Rakkaus"
--> 5 kerta

"Minä"
---> 11 kertaa

"Sinä"

---> 11 kertaa

"Niin"
---> 5 kertaa

"Muistan"
---> 4 kertaa

yms.

Toistuvat sanat on helppo löytää kirjoitusohjelman hakutoiminnolla. Oma silmä sokaistuu helposti toistolle.

Ohjaisin myös kertaamaan pilkkusäännöt. Pilkkuvirheitä on paljon.

Kirjoituksen alussa on tietynlaista infodumppia eli selittelyä; paras vinkki, jonka olen selittelyn karsimiseen saanut on, että alusta voi kylmästi poistaa vaikka kokonaisen kappaleen, yleensä se tepsii ja teksti lähtee käyntiin heti, jos nyt vähän katsoo sopivaa kohtaa.

Esim. tämä kirjoitus alkaisi vauhdikkaammin vaikka kohdasta:

"Tulit puhumaan minulle koska olimme samalla kurssilla. Vatsanpohjassani tuntui todella oudolta, melkeinpä sattui. "

Se on ainakin minusta mielenkiintoisempi ja selkeämmin tarinaan liittyvä aloitus kuin:

"Rakkaus. Tuo mystinen asia jota minulle ei koskaan sattunut eteen, ennen sinua.Se oli sitä lukion viimeistä vuotta. Opiskelin hullunlailla ja viihdyin ystävieni seurassa. Kaikki oli siis hyvin. Perheellämme oli taloudellinen puoli kunnossa sekä kaikki tulivat toimeen toistensa kanssa."

Teksti on kovin lyhyt ja kovin tunteellinen. Mutta lukija voi jäädä kylmäksi, koska kerrot tunteet suoraan. Esim. kun puhut ystäviesi kanssa, teet havaintoja eleistä ja äänenpainoista, ihmiset eivät kaiken aikaa kerro suoraan olevansa vihaisia tai surullisia. Kirjoittajan pitää kertoa nämä eleet, joita lukija tulkitsee, muuten tunteet ovat vain kirjaimia paperilla, ilman eleitä ja äänensävyjä. Toki tämä on vaikeampaa, kun kertoja kertoo ajatuksistaan, mutta tunteen voi ilmaista vaikka tekona. "Tuntea" verbin käyttö on joka tapauksessa asia, jota kannattaa karsia. Ota käteen kirja ja katso kuinka usein niissä käytetään " minä tunnen, sinä tunnet" ilmaisuja - veikkaan, että eipä kovin usein. Ei ainakaan 4-5 kertaa samalla sivulla.

Pilkkuvirheitäkin oli, mutta lauserakenteet olivat itselle selkeitä, ja teksti oli miellyttävän helppo lukea. Lausejärjestyksiä en niin osaa arvostella.

Tässä nyt hiukan analyysiä, mutta ettei jäisi vaikutelma, että tässä nyt revitään kaikki alas, niin pidin kirjoituksen sujuvuudesta. Eli mukavan hyvää työtä, sujuvaa ja helposti luettavaa kirjoitusta!




Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS