Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Romantiikka Karrelle poltettu rakkaus
QR-Code dieser Seite

Karrelle poltettu rakkaus Hot

Näin ei pitänyt käydä. Sinun kuului päästä karkuun, mutta olit liian hidas. Olit erityinen, kaunis sielu. Sait minut rakastamaan sinua. Ensimmäinen, jota oikeasti rakastin. Kaikki muut kohtalotoverisi ovat olleet valhetta. Me olimme hetken totta. Tunnen itseni niin haikeaksi kun pyyhin kyyneleitä, joita sinun vuoksesi vuodatan. Olet ensimmäinen, joka saa kyyneleeni. Olet ne ansainnut.
Viha täyttää minut. Kaiken tuhkaksi polttava viha, vihaan sinua. Olit tyhmä. Annoin sinulle merkkejä muttet tajunnut niitä. Minä varoitin sinua. Ajattelit vain meitä. Kuinka saat minut kiedottua verkkoosi, muttet tajunnut, että se olin minä, joka sitä verkkoa kutoi. Olit ansassa ennen kuin tajusitkaan.
Rakastin aamuja joina ilmestyit oveni taakse. Toit aina kukkia; kauniita, rakkaudelta tuoksuvia kukkia. Jaksoit aina sanoa, etteivät niiden kauneus vetänyt vertoja minun kauneudelle. Ja uskoin sinua. Rakastin myös iltoja joina ilmestyit ikkunani taakse. Syytä siihen mikset tullut oven taakse, on vieläkin mysteeri minulle. Rakastuin siihen pieneen omituisuuteen. Hiljaa koputit ikkunaani. Poskesi punottivat ja näytit vaivaantuneelta. Rohkeutesi sai sinut pysymään paikoillaan ja jäit odottamaan reagtiotani. Tulisinko ikkunalle vai kääntäisinkö selkäni sinulle? Halusin niin monta kertaa päästää sinut vapaaksi itsestäni, mutten pystynyt. Olimme jo liian syvällä. Teit meistä jotain kaunista. Mutta niinkuin monet kauniit asiat, olimme häilyväisiä. Ja nyt sinua ei enää ole.
Se on sinun syysi, ettei sinua enää ole. Olin täysin onnellinen ennen kuin tunsimme toisiamme. Onnellinen kun tarkkailin sinua kaukaa, hukkuen omiin päiväuniini. Pystyin kuvittelemaan kuinka kiedot vahvat kätesi ympärilleni. Mintun tuoksuinen hengityksesi liikuttaa hiuksiani edestakaisin, kutittaen niskaani. Kuinka pieneksi tunsin itseni ja samaan aikaan tuntui, kuin olisin pystynyt tekemään mitä tahansa. Pystyn vieläkin tuntemaan sen. Todellisuus oli vain paljon parempaa. Pystyit yhdellä kosketuksella sytyttämään minut tuleen. Voi, kuinka halusinkaan antaa itseni hukkua tulimereen, joka sisälläni paloi. Mutta en ole se, joksi minua luulit. En ole ihana, lempeä ihminen, johon ihastuit. Jonka takia kerroit menettäneesi yöunet. En ole enkelisi, paitsi jos kyse on Kuolemanenkelistä. Toivon, että ymmärsit sen, kun iskin tikarin rintaasi. Minun piti päästää sinut pois. Et selviäisi kaltaiseni kanssa. Vapautin sinut kaikesta. Ilme kasvoillasi sai minut surulliseksi. Etsit kasvoistani, jotain minkä tunnistaisit minuksi. Se oli ensimmäinen kerta kun näit todellisen minun. Takerruit minuun viimeisillä voimillasi ja vajosimme maahan, kun en pystynyt kannattelemaan painoasi. Et pystynyt puhumaan. Korhatelit yrittäessäsi. Hyssyttelin sinulle ja kerroin, että se on kohta ohi. Pyyhin jopa pois veren, joka valaui suupielestäni. Laskin pääsi matolle ja annoin sinun lipua pois ruumiistasi. Se oli todella kaunista.
Huokaisen syvään.
''Jos pystyisin muuttamaan tämän kaiken, tekisin niin. Sinun ei kuulunut kuolla. Jos vain...pystyisin'', sanoin ontolle kuorelle vierelläni. Kovaksi kangistunut ruumis pääni alla. Nousen seisomaan ja haen eteisestä bensiinin. Olen valmiiksi säätänyt lämmityksen täysille. Kaadan kannuista bensiinin ja odotan, että se höyrystyy. Kävelen ovelle ja sytytän verhot tuleen. Pian bensiini huurut roihahtavat tuleen.
''Nyt sinä olet tulimeressä, joka tunti sitten paloi sisälläni. Ei niin mukavaa, eihän? Mutta ei hätää rakkaani. Et tunne enää mitään. Hyvästi'', sanon ja katoan yön pimeyteen.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 3 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.2  (3)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Karrelle poltettu rakkaus 2015-09-05 17:37:31 TarraLeguaani
Arvosana 
 
3.0
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    September 05, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Alku on vakuuttava. Sitten siirryt monenlaisiin kliseisiin. Huolellisuusvirheitä alkaa esiintyä loppua kohden. Pidän tämän novellin kirjoitustyylistä, kun haluat kirjoittaa 'sinulle'. Mutta jätät käyttämättä sen lopussa, miksi muutat sitä? Teksti oli helppolukuista, etkä yrittänyt saada mitään liian vaikeaa aikaiseksi.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Karrelle poltettu rakkaus 2015-08-02 05:45:00 Banshee
Arvosana 
 
3.0
Banshee Arvostellut: Banshee    August 02, 2015
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tekstissä ei ollut täytesanoja kovin paljoa, eli oli sujuva ja helppo lukea. Loistavaa!

Pientä hienosäätöä kuitenkin:

Kirjoitat tekstissä:

"kaunis" 4 kertaa
"Tulimeri" 2 kertaa
"Kävelen ovelle ja sytytän verhot tuleen. Pian bensiini huurut roihahtavat tuleen. "
= sana "tuleen" toistuu 2 kertaa.
"Viha täyttää minut. Kaiken tuhkaksi polttava viha, vihaan sinua. Olit tyhmä"
="Viha" 3 kertaa
Olet, ole, olen, verbi 8 kertaa
Kuin, kuinka, niinkuin, ennen kuin = 8 kertaa
Pystyisin, Pystynyt, Pystyn, Pystyin = 9 kertaa
Rakastaa eri muodoissa = 5 kertaa

Yms yms.

Lyhyessä tekstissä on paljon maneerien ja sanojen toistoa, se tekee tekstistä steriilin, eli lauseet katoavat toisiinsa, koko tekstin sielu katoaa.Teksti alkaa vaikuttaa tekotunteelliselta, ja sen olisi voinut kirjoittaa kuka tahansa. Kirjoittajan ääni jää toistuvien geneeristen sanojen alle.

Juoni yrittää olla yllättävä tavalla, joka on käytetty aikaisemminkin.
Juoni paljastuu ensimmäisessä kappaleessa. Päähenkilö tavallaan sanoo ja tekee kaiken, mitä voi odottaa, noudattaa kaava.

Lyhyeen tekstiin ei minun mielestäni kannata tuoda aina suuria tunteita, koska lukija ei ehdi samaistua, itse panostaisin tavanomaisuuteen tekstissä,esim. rakkauden kuvaus ilman ylisanoja, ja sitten tuleekin yllätyksenä, että lopussa on murha. Suurten tunteiden paukuttelu voi kopsahtaa omaan nilkkaan, kun lukija ei ole investoinut tunteita, ja fanfaarit alkavat heti alussa, kohtalona ja muuna. yms ylisanojen käyttönä.

*maneeri =esim. asioiden palaminen, verhot, sisimmässä, tuhkaksi yms. Ongelma ilmaistaan laittamalla se palamaan, konflikti luodaan polttamalla yms. Tämä voi itsekin huomata, jos kaiken palamiseen liittyvän kirjoitta vaikka "nyt meni nallekarhuksi" ja katsoo toistuuko liian usein.

Lauseet voisivat olla joskus pidempiä. Paljon lyhyitä lauseita peräkkäin alkaa tuntua tarinan morsetukselta.

Esim: "Olimme jo liian syvällä. Teit meistä jotain kaunista. Mutta niinkuin monet kauniit asiat, olimme häilyväisiä. Ja nyt sinua ei enää ole."

= Olimme liian syvällä, teit meistä kauniin - mutta kauniit asiat häilyvät, katoavat pois, ja nyt sinua ei enää ole.


Tikari voisi olla lihaveitsi, mitä tahansa muuta, vaikka kirjeen avaaja.
Ehkä huono esimerkki, mutta - yllätä lukija.

Pilkkuja puuttuu, kirjoitusvirheitä.

Kehottaisin myös luopumaan "minä tunnen sinä tunnet" eri muodoista, kuvaile, älä kerro tunnetta. Tunnetta kuvailtiin ainakin 5 kertaa käyttämällä kys. verbiä. Näytä reaktiot, älä aina kerro tunnetta. Tunteen toistuva suora kertominen tekee tekstin tekotunteelliseksi, koska inhimillinen reaktio ei välity lukijalle.

Mutta edelleen, osaat pääosin kirjoittaa ilman täytesanoja. Tekstin sujuvuus on erittäin huikean hyvä pohja kirjalliselle ilmaisulle. Teksti oli miellyttävä lukea, en väsynyt kankeisiin lauseisiin. Pidin lopun mielikuvasta, jossa päähenkilö juttelee ruumis pään alla. Sopivan makaaberia.


Mieti toistoa, lauseiden pituuksia, tekstin rytmiä ja yllätyksellisyyttä. Älä tyydy geneeriseen ilmaisuun, anna palaa, mieti millä sanoin kliseet voi korvata, erityisesti kun käytät tuttua juonta; mieti, miten saat tarinan omalla ilmaisulla eroamaan kaikista muista.

Tässä oli nyt analyysiä yhden lukijan näkökulmasta, toivottavasti siitä on apua, eikä pahaa mieltä.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
Karrelle poltettu rakkaus 2015-08-01 15:40:09 takethiswaltz
Arvosana 
 
3.5
takethiswaltz Arvostellut: takethiswaltz    August 01, 2015
  -   Kaikki arvostelut

Hyvin kirjoitettu ja sujuvasti etenevä teksti, kiitos. Mukana oli kuitenkin minusta aika paljon ylikäytettyjä metaforia, ilman niitä kirjoitus olisi saattanut toimia vielä paremmin. Kuolemanenkelit, tikarit, tulimeri etc synnyttävät ainakin minulle turhan tutun tunteen. Toinen asia, mitä voisi pohtia olisi tekstin pituus. Minusta ihanuus-osuus on nyt turhan lyhyt, se ei ehdi synnyttää tunnesidettä päähenkilöihin, jolloin kokemus jää ohueammaksi.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS