Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
QR-Code dieser Seite

Sanoja Hot

Willa Jussilassa on lennellyt sanoja!
On hyviä ja huonoja.. Jokainen sana on jättänyt jäljen sanojen vastaanottajaan. Osa sydämeen osa mielensopukoihin.
Näitä sanoja jotka kummituksen tavoin ovat Willa Jussilan tuvassa leijuneet ovat viljelleet niin emäntä kuin isäntäkin. Siinä on peilissä nyt molemmat puolet. Ei käy syyttäminen toinen toistaan vaan saman vakan keikuttajia ovat molemmat olleet..

Emännyys on miettinyt parisuhteen eri puoliskoja miten erillaisia he ovatkaan.
Koko suhde alkoi jo niin että toinen ei tarvitse toista alati vierelleen ja toinen on aivan eri maata..
Kun Willa Jussilan pariskunta aikoinaan aloitti yhteisen taipaleen niin sehän alkoi heti jo vuoden erossa ololla.
Oli sekin aikaa! Emännyys teki lumitöitä ison talon pihamaalla, ajoi nurmikot, keräsi marjat ja valvoi unettomia öitä vanhan pannuhuoneen lämmönlähteen takia. Pelkäsi ilmeisesti että koko masiina hajoaa ja kuinka sen sitten korjaisi?
No taitavahan emännyys on sitä ei käy itsekkään kieltäminen, onhan sitä niin monessa auton remontissakin ollut mukana, saaden jopa tiedoillaan kulmakuppilan sällien naamat punastumaan että "toi muijahan jopa tietää jotain autoista".
Autot...ne ei sitten olleetkaan mitään tavallisia 1,2 litraisia lihan liikuttimia vaan V8 jylläsi konepellin alla. Voi perhana se vasta mahtavaa oli ajella "luu pihalla" ja saaden katseita peräänsä amerikan lollalla lipuen Jyväskylän yön lävitse. Tätä lollaa kuskatessa sai melkein kuulla kuinka bensapumppu teki tehtäväänsä ja jumalaton bensan imu oli menossa että sai tämän pitkän ja painavan auton liikkeelle...silt se fiilis on jotain käsin kosketeltavan hienoa!
Oli Buickia, Oldsia ym ym mutta se aarre jäi vielä saamatta, mutta jospa joskus...tai ei näillä bensan hinnoilla sentään! Nuorempana oli kiva kihartaa tukka kikkaraksi, vetää se ponnarille ja hypätä lollan nahkaiselle penkille ja ajella vain nauttia olosta ja kivasta moottorin jyrinästä. Omisti emännyys Suomen ainoan helmenkin ja kutsui sitä törkeästi "huoralaivaksi"!
Mistä moinen nimitys? Viininpunainen, valkoinen vinylikatto, viininpunaiset penkit miksi sitä muuksi voisikaan kutsua? Oli se aikaa jonka voisi elää uudelleen ja uudelleen. Nyt persuuksien alla on vain tavallinen Mazda, hyvä palvelija tosin kunhan vain pysyisi lihanliikutin kunnossa. Johan se emännyys yksin sai autoon sentään jarrut laitettua kun kerkesi ne loppuun jo kuluttamaan ja pariin otteeseen uskollinen palvelija jo jätti emännyyttä tienposkeen miettimään mitä seuraavaksi hän tekisikään?
Kerran putosi pakoputki kotimatkalla lyöden kovasti kipinää asfaltoidun tien pinnalla...ei auttanut muu kuin soittaa kotiin että mikä olisi se seuraava siirto että pääsisi kotiin? Vastaukseksi tuli vain että "miten minä täällä voin muka sinua auttaa?" Löipä siinä emännyys luurin vastaajan korvaan ja alkoi itse selvittämään ongelmaansa. Ei auttanut muu kuin alkaa itse kammeta pellin alle ketteränä kun hirvi pian jo itsensä löysi peltisen lehmänsä helmoista. Silloin emännyys päätti monen monta asiaa, kiroten mielessään tuttuakin tutummilla sanoilla ja päätti että tilanne tulee muuttumaan! Vaihtuuko auto vai mikä lie se jää nähtäväksi.

Willa Jussilassa on kuulunut paljon sanoja myös laulamisen merkeissä. Ei oo emännyys soittimiaan laittanut päälle ja laulaa luritellut vaan muuten on kuunnellut lauluja ja sanoituksia.
Osa on jäänyt mielensopukoihin soimaan ja jopa itse niitä "kajautellut" aika-ajoin omaksi ilokseen. Kaivaten suorastaan taas laulamista, esiintymistä. Pitäisi varmaan alkaa taas ulkoiluttamaan itseään ihmisten ilmoilla ja nauttia tuosta kaikesta. Tallissa olevat omat soittolaitteet aktiivikajareineen pölyyntyvät ja liekö kohta enään toimisivatkaan...siitä on niin paljon aikaa!


Harhaluoti hopeinen
Lävisti mun sydämen
Ujeltaen jatkui matka sen
Jatkui minne, tiedä en
Lonkalta kun lauotaan
Osua voi kehen vaan
Viedä hengen haavoittaa
Vaik ei tarkoittanutkaan...

Emännyys on myös kaivannut sanoja...odottanut jo kohta puoli vuotta niiden sanomista! Odottavan aika on pitkä sen emännyys on saanut huomata, välilllä odotus on horjunut ja vakavasti on miettinyt onko tämä sen arvoista..kannattaako? Kuitenkin kaivaten sydämessään jotain niin paljon että jaksaa sen odottaa.
Välillä tuntuu että kaikki lipuu päivä päivältä kauemmaksi jota ei enään saa kiinni vaikka mitä sanoja lurittelisi ja välillä se tuntuu olevan niin likellä että käsin sen voisi tuntea olematta kuitenkaan...
Kyllä emännyys sen odottaa, ottaen vastaan kaiken tulevan...miksi ei odottaisikaan?

Ylläpidon palaute

 
Sanoja 2015-05-14 10:27:20 Alapo80
Arvosana 
 
2.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    May 14, 2015
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka Sari68!

Sinulla on eloisa tapa kirjoittaa! Paljon tehostekeinoja ja lennokasta kieltä.

Ja pilkuista... :)
"Koko suhde alkoi jo niin että toinen ei tarvitse toista alati vierelleen ja toinen on aivan eri maata..".
En tiedä onko tuo toinen piste lopussa virhe, mutta toivottavasti :) Sama pilkutettuna:
"Koko suhde alkoi jo niin, että toinen ei tarvitse toista alati vierelleen, ja toinen on aivan eri maata.".

Tuo -han pääte sopii paikoin tekstiin, mutta älä liioittele sen kanssa.
Alkaen tuosta "No taitavahan emännyys...".
Eli tuo on sellaista selittelyä, jota on mukava lukea paikoin, mutta kokonaiset kappaleet eivät voi rakentua sen varaan, sillä tuollainen käy pidemmän päälle rasittavaksi lukea. Lukijana kaipaan selkeää kerrontaa, jännitystä, konflikteja ja ristiriitoja. Määrätietoiset lauseet ja virkkeet, joissa ei selitellä liikoja, lässytetä tai voivotella turhia.

Nyt, kun kysymyksessä ei ole pelkästään humoristinen aamukuvaus, niin nuo kolmoispisteet voisi korvata pilkuilla.

Kuten TarraLeguaanille, minullekin jäi hieman auki tämän kirjoituksen tarkoitus. Luulin, että tästä oli tulossa parisuhdesanojen käytöstä kertova kirjoitus, jossa puidaan parin erilaisuutta ja elämää, mutta näin ei käynyt.

Aikaisemmissa teksteissäsi ajatus on ollut selkeä. Aamun tapahtumat ja koirien katoaminen. Tässä teema ja aihe puuroutuivat jonnekin.
Mieti aina tarkkaan, mitä haluat lukijalle kertoa ja miksi.

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 3 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
2.3  (3)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Sanoja 2015-05-19 12:50:25 matilda
Arvosana 
 
2.5
matilda Arvostellut: matilda    May 19, 2015
Top 100 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Mukavan maanläheisesti kirjoitettu.
Oletko Willa Jussilan emäntä? Ehkä silti ei kannata käyttää tuota emännyys sanaa kun puhut itsestäsi, se alkaa jossakin vaiheessa ärsyttää lukijaa liikaa. Blogikirjoituksissakaan ei tarvitse käyttää "huonoa" suomenkieltä. Puhekieltä ja murteita voi käyttää ja ne elävöittävät tekstiä kivasti.
Huumoria on mukavasti ja kaiken kaikkiaan teksti on piristävää luettavaa.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Sanoja 2015-05-14 14:34:08 Jästipää
Arvosana 
 
2.5
Jästipää Arvostellut: Jästipää    May 14, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Eloisaa tekstiä ja humoristinen ote. Komppaan Alapoa ja Tarraa siinä, että minäkään en löytänyt tälle tekstille sitä punaista lankaa. Tämä oli enemmänkin vain jonkinlainen kuvaus, mutta juonta ei oikein ollut. Emännyys ärsytti tässäkin ja korostui, koska olen lukenut nyt sinun tekstejäsi useamman putkeen, joissa tuo emännyys kaikissa on mukana. Mistä tämä emännyys on saanut alkunsa? Olettaisin, että tämä on puhekielestä lainattua tai että jossain päin Suomea kenties käytetään tällaista termiä, mutta tuon käyttö kaunokirjallisessa tekstissä ei oikein toimi varsinkaan, kun sitä toistetaan monessa tekstissä eikä sille ole juurikaan mitään synonyymeja tai kiertoilmauksia keksitty.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Sanoja 2015-05-14 09:56:08 TarraLeguaani
Arvosana 
 
2.0
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    May 14, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

"Emännyys" -> Nyt rupee räjähtämään jo pää... Yhdessä tekstissä ok, kaikissa ei.
"itsekkään" -> itsekään
"ym ym" -> ei lyhenteitä, varsinkaan tuplana peräkkäin. Nämä on ok facessa, ei tällää.
"vinylikatto" -> vinyylikatto
"enään" -> enää.

Tämä teksti käsitteli enemmänkin rakkautta autoihin. Lihanliikuttimesta tulee mieleen joko jumppalaite tai nautarekka. Toistelet liikaa sinun mielestäsi hienoja sanoja, niihin ärsyyntyy ja ne menettävät erikoisuutensa, jos laitat ne tekstiin useammin kuin kerran. Säästele, pidä ne erikoisena ja omalaatuisena.

Ideaa tekstissä oli aika vähänlaisesti. Selvä alku jäi nopeasti pölötysvirran alle. Olen vähän häkeltynyt näiden tekstien tarkoituksesta.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS