Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Sadut Vaan joko loppui Satu
QR-Code dieser Seite

Vaan joko loppui Satu Hot


Perheen äiti oli taas tehnyt pitkän ja raskaan illan kaupungintalolla, ja hän laahusti väsyneenä kotiin. Oli kylmä, muutama sadepisara napsahteli hatunlieriin.
Talo oli oudon pimeänä, kuistillakaan ei palanut tuttu öljylyhty tervehtimässä häntä lämpöisellä valolla. Hän kaivoi laukustaan pienen taskulampun jolla valaisi tiensä tupaan.
Sisällä oli hiljaista, hän katseli ympärilleen, sivuseinustalla oleva parivuode oli tyhjä, ja lasten kamarin ovi näytti olevan hiukan raollaan. Hän siirtyi ovelle ja työnsi sitä varovasti auki, suunnaten valon kohti lasten sänkyä.
Sängystä erottui kaksi pientä myttyä, peiton alta pilkisti hiukan vaaleita hiuksia. Valo hänen kädessään värähti, vuoteen reunalla oli käsi, hän käänsi valokiilaa alemmas.
Hänen miehensä makasi lattialla sängyn vieressä huopaan kääriytyneenä, toinen käsi kuin suojelevasti nostettuna lasten peitolle.Hän kuuli rauhallisen hengityksen.
Äkkiä hän huomasi lattialla jotain valkoista, kuin lumihiutaleita, hän kumartui katsomaan tarkemmin. Valkoisia pieniä paperinpalasia oli ympäriinsä lattialla miehen lähellä, ja toisen käden vieressä lojui isot sakset.
Äiti katsoi näkyä mietteliäänä, astui sitten pari askelta peremmälle huoneeseen, nappasi sakset mukaansa, ja palasi tupaan jättäen kamarin oven raolleen. Hän sytytti pöydällä olevan öljylyhdyn, istahti sitten penkille ja otti korista leipäpalan, alkaen mutustelemaan sitä.
Pöydällä oli melkein tyhjä paloviinapullo, äiti katsoi sitä, ja hymähti hiljaa. "Kun kunnon ryypyn tätä ottaa iltaisin, niin eivät mitkään bakteerit tai viirukset iske" Niin hänen miehellään oli tapana sanoa, ei hän juoppo ollut, otti vain sen ryypyn tai pari.
"Voisi tuo itsellekkin joskus hyvää tehdä" äiti ajatteli, ja liikautti jo kättään kohti pulloa, kun jokin kiinnitti hänen huomionsa. Takin hihaan oli tarttunut pieni paperinpala, hän otti palasen sormiinsa, oikoi sitä ja tihrusti tekstiä.
Vain pari riviä oli paperissa jäljellä lyhyitä sanoja, kaikki samanlaisia, neljä kirjainta. Hänen sormensa aukenivat, palanen leijui hiljaa pöydälle. Mustunein silmin äiti tuijotti pöydällä olevia saksia, poimi ne käteensä, nousi ylös ja kääntyi kohti kamaria.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 5 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.4  (5)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Vaan joko loppui Satu 2020-07-12 10:48:38 Oriodion
Arvosana 
 
3.5
Oriodion Arvostellut: Oriodion    July 12, 2020
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Jännä. Tuntuu jotenkin että avautuikohan tämä nyt mulle ihan täysin. Vaikka selvästi tässä on pointtia, ja tarina tietää mikä haluaa olla.

Luin siis kaikki 3 osaa. Eka oli hyvä intro, missä Sadun luonne/suunnitelma vähän paljastuu lukijalle. Tokassa vähän jää mysteeriksi miten Satu saa isän noin sekoamaan. Ja tässä hieno lopetus paperisilpun kanssa. Hyvin kääntyi tilanne, että ensin näytti siltä että Satu saa isän tappamaan lapsensa, mutta lopulta isä suojeleekin heitä Sadulta. Tajusin tosin tämän vasta luettuani muiden kommentteja. Vaikka vähän jäi mietityttämään että mikä se nelikirjaiminen sana nyt oli. "Tapa" vai?

Aika paljon saatu kerrottua näinkin vähällä tekstillä. Oikein tyylikästä. Mutta ehkä vähän pitempi teksti olisi saanut avattua tätä ideaa vähän paremmin. Vähän vaikeaselkoista. No, joutuupahan ainakin miettimään asiaa. Vaikka ehkä oli tarkoituskin jättää lukija tällaiseen raivostuttavaan epätietoisuuteen.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Vaan joko loppui Satu 2020-05-05 14:02:16 L.R
Arvosana 
 
4.0
L.R Arvostellut: L.R    May 05, 2020
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

En tosiaan ollut lukiessani tajunnut, että tällä sadulla oli useampia osia, niin luin nyt myös ensimmäisen ja tämän osan.
Annan tälle osalle oman arvostelunsa, mutta ensimmäiselle en tee niin, kun siihen minulla ei ole mitään lisättävää.

Onnistuit ainakin minun tapauksessani rakentamaan juonenkäänteenkin tähän satuusi, sillä tuon tokan osan lopussa oletin sadun jotenkin saaneen perheen isän murhaamaan lapsensa, mutta tässä paljastuukin, että hän sen sijaan leikkeli sadun palasiksi.
Pidän myös tämän sadun avonaisesta lopusta, jonka rakensit pienemmän juonenkäänteen/yllätyksen ympärille, kun paljastuu ettei isä onnistunut tuhoamaan kaikkia sadun muodostamia sanoja.

Loit myös hyvin tunnelmaa näissä vikoissa kahdessa osassa ja proosasi on hyvää.

Kaiken kaikkiaan tämä on siis ihan viihdyttävä ja hyvin rakennettu satu, jonka tähtimäärää nostan tämän vikan osan takia neljään.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Vaan joko loppui Satu 2018-11-12 08:03:50 Aleksandra
Arvosana 
 
3.5
Aleksandra Arvostellut: Aleksandra    November 12, 2018
Top 100 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Hyvää tekstiä, jota olisi jaksanut lukea pitemmänkin sepustuksen. Kirjoitelmasi ovat aika lyhyitä, että niistä saisi irti riittävästi lukuelämystä. Pidän hyvänä tekstin rakennetta ja kielioppi on kohdallaan.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Vaan joko loppui Satu 2018-07-12 01:30:06 Toerid
Arvosana 
 
2.5
Toerid Arvostellut: Toerid    July 12, 2018
Top 500 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Alku oli hyvä, mut sit jotenkin töksähti se et et lisäsit sinne tarpeettoman yksityis kohdan, eli öljylampun. ei ole mikään itsestään selvyys poltella öljylamppua pitkin päivää, eikä se herätä minkään laista kummastusta. sen sijaan olisit voinnu mm. mainita että talon ikkunoista ei pilkottanut valoa, vaikka perheen muiden jäsenten pitäisi olla kotona, ym. et hio sitä logiikkaa enemmän.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Vaan joko loppui Satu 2018-05-27 12:25:09 rokala
Arvosana 
 
3.5
rokala Arvostellut: rokala    May 27, 2018
Top 500 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

jees jääpi odottelemaan jatkoa -vai oliko se siinä?Avoin loppu on aina hyvä.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS