Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Sadut Yksin pimeässä maailmassa
QR-Code dieser Seite

Yksin pimeässä maailmassa Hot

Vanha loppuun saatetty tarinan pätkä.

Siitä on kulunut jo vuosia, mutta se jätti arvet. Syvät parantumattomat arvet, mutta aika parantaa haavat. Muistan sen, kuin eilisen.

Olin tulossa kotiin. Ilta oli pimennyt ja talvi saapunut. Kävelin yksin keskellä ei mitään. Keskellä pimeää metsää, jonka puut vaikuttivat siltä että ne kumarsivat jollekkin isolle ja mahtavalle tässä pimeässä maailmassa.

Jatkoin kävelyä kuun noustessa taivaalle, hohtavana ja valkoisena, kuin hanki edessäni. Hymyilin, sillä se oli kaunista. Hanki joka hohti valkoisia timantteja kuun loisteessa. Toivoin, että tämä hetki voisi vain jatkua ja jatkua. Eihän minua odottanut ketään kotiin. Olin yksin pimeässä maailmassa.

Tuuli suhisi puiden oksissa ja tuntui, kuin taivaan tähdet olisivat laulaneet minulle laulujaan tuulen kuiskiessa salaisuuksia. Kävelin ja kävelin, kuullen yhä tähtien laulun korvissani.

Edessäni oli aukio jonka keskellä oli pehmeästä puuterilumesta kasattu kasa. Minua alkoi väsyttää ja ajattelin istahtaa kasalle lepäämään hetkeksi vain. Kävelin kasan luo ja istahdin sille. Suljin hetkeksi silmäni.

Äkkiä avasin ne, koska silmäluomieni läpi paistoi kirkasta ja lämmintä valoa. Edessäni seisoi nuori tyttö valkoisessa mekossa mustat hiukset auki. Tyttö hymyili kaunista hymyä ja ojebsi kätensä, kuin sanoen: "Tule luokseni." Hymyilin ja tartuin käteen. Käsi oli lämmin ja pehmeä. Yhdessä, minä ja tyttö nousimme kohti kuutamoa ja tähtitaivasta. Alhaalla makasi pieni ruumiini hymy huulillaan.

Ja niin se kaikki tapahtui. Tyttö otti minut hoiviinssa ja lupasi etten olisi enää koskaan yksin pimeässä maailmassa. Kiitos.

Ylläpidon palaute

 
Yksin pimeässä maailmassa 2015-02-02 20:18:24 Alapo80
Arvosana 
 
3.0
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    February 02, 2015
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka taas REPA!

En ole tainnut nähdä tätä tarinan alkua, mutta se olisi kyllä kiinnostanut. Tuntui hieman irralliselta. Täytyy kyllä sanoa, että osaat kirjoittaa! :D

Alku ei vakuuttanut! :D
"Vanha loppuun saatetty tarinan pätkä.".
"Vanha, loppuun saatettu tarinanpätkä.".
Haha! :D No joo. Tuolla nyt ei ollut merkitystä, mutta pakko oli nillittää :D

"Syvät parantumattomat arvet, mutta aika parantaa haavat. Muistan sen, kuin eilisen.".
Tuo "...mutta aika parantaa haavat." on mielestäni irrallinen ja asiaan kuulumaton lause. Jos kerran haavat ovat parantumattomat, niin miten aika ne voi parantaa? Ja miten ne silti muistaa kuin eilisen?

"...pehmeästä puuterilumesta kasattu kasa.".
"...pehmeä puuterilumikasa.".
Vai onko lukijalle merkitystä onko se kasa vai kasattu kasa?
Ei minulle ollut ainakaan.

Olisin toivonut seuraavia:
Taustoja, henkilöistä taustoja, miljööstä taustoja. Lisäksi jäi vaivaamaan miksi tuolla oltiin ja missä se oli? Mikä oli jättänyt arvet? Ja miten tuo alku liittyi tähän loppuosaan? Oliko sillä tapahtumalla, joka arvet jätti, jotain tekoa tytön tai päähenkilön väsymyksen kassa? Niiiiiiiiiiiiiin paljon jäi avoimia juttuja, että oikein harmittaa.

Toivoisin selkeämpiä kokonaisuuksia Sinulta, sillä taitoa Sinulla riittää!

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 3 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
2.7  (3)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Yksin pimeässä maailmassa 2015-02-05 13:29:22 TarraLeguaani
Arvosana 
 
2.5
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    February 05, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Toistelit tässä enimmäkseen erittäin kliséisiä sanontoja, kuten 'aika parantaa haavat', 'muistan sen kuin eilisen', 'olin yksin pimeässä maailmassa'. Irrallinen pieni kokonaisuus, vaikka sanoma tulee selväksi. En sijoittaisi satu-kategoriaan. Liian lyhyt novelliksi, liian järjellinen runoksi. Vähän mitään sanomaton, vaikkakin ihan hyvin käytät sanoja.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Yksin pimeässä maailmassa 2015-02-02 20:32:11 Jästipää
Arvosana 
 
2.5
Jästipää Arvostellut: Jästipää    February 02, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tämä oli lyhyt erikoinen. Olen blackflowerin kanssa samaa mieltä, ettei tämä ehkä ihan satu kuitenkaan ollut. Fantasian raameja tässä pikemminkin oli. Sinänsä ihan hyvin mielestäni kirjoitettu, vaikka muutama virhe oli putkahtanut mukaan. Sen sijaan tässä tarinassa ei ollut oikein päämäärää eikä sanomaa. Tämä oli enemmänkin kuin ote jostain. Tuokiokuva hetkestä, mutta joka jättää lukija enimmäkseen ihmettelemään. Taustoja ja merkitystä olisi hyvä kirjoittaa tähän lisää.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Yksin pimeässä maailmassa 2015-02-01 14:36:12 blackflower
Arvosana 
 
3.0
blackflower Arvostellut: blackflower    February 01, 2015
Top 100 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

En oikein mieltänyt tätä saduksi, ehkä se pidempänä olisi sitä voinut olla. Kuvailet paikoin kauniistikin ympäröivää maisemaa, mutta jossain kohtaa oikeinkirjoitusvirheet ja sanajärjestys haittasivat lukemista. Ehkä liiankin tuttu, mutta hyvin kuvailtu tarinan pätkä. Kiitos.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS