Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Jännitys & toiminta Katse toisesta maailmasta (kauhutarina)
QR-Code dieser Seite

Katse toisesta maailmasta (kauhutarina)

Juoni: Tarina kertoo Lauren Deneuvesta, kuka on heikosti tienannut puhelinmyyjä New Yorkista. Hän on silti parhaan ystävänsä Meganin kaunis ja kadehtima vihan kohde. Megan, suosittelee Laurenille silmäklinikkaa kiinalaisessa kaupunginosassa. Lauren tarvitsee pikaista silmähoitoa. Pahaa-aavistamaton Lauren luottaa Meganin neuvoon ja varaa ajan itsellensä oitis. Siellä, hän käy teetättämässä laserkirurgisen operaation. He syövät Meganin kanssa ravintolassa lounasta, jolloin Megan koittaa tappaa Laurenin myrkyllä. Lauren joutuu sairaalaan teho-osastolle. Kolme päivää silmäleikkauksen jälkeen, on hänen silmänsä pahasti tulehtunut. Lauren joutuu menemään toiselle silmäkirurgille, ja menettää silmänsä operaation jälkeen. Vähitellen, hän näkee Meganin petollisuuden läpi. Hän tajuaa olevansa Meganin uhri ja pelinappula. Eräs tarjoilija on nähnyt Meganin puuhat sivusta ja ilmoittaa asiasta Laurenille. Myöhemmin tapahtuma voidaan todistaa ravintolan turvakameran videonauhalta. Lauren haastaa Meganin oikeudenkäyntiin. Megan vapautetaan silti syytteistä, koska hänen katsotaan olevan mielisairas ja syyntakeeton. Megan palaa Laurenin asunnolle ja koittaa tappaa hänet veitsellä.

Luku 1 Säälittävä puhelinmyyjä
Ennen töihin lähtöään, Lauren Deneuve katsoo kuvaansa eteisen peilistä. Eteisessä on viileää ja hän tuntee ulkoilman kylmyyden oven suunnalta. Hänen keskivaaleat kutrinsa ovat latvoista käherretyt. Hänen valkoinen silkkipuseronsa on siisti ja rypytön. Hän napittaa kiinni kauluksen alapuolella olevan viimeisen kaula-aukon napin. Hän näyttää rikkaammalta, kuin on oikeasti. Tärkeä palaveri odottaa häntä työpaikalla.
Kokous alkaa heti, kun hän on saapunut työpaikalle punaisella laina-autollaan. Tyytyväisenä, puhelinmyyjä katsoo peilikuvaansa viimeisen kerran ennen poistumistaan. Hän on valmis ja on aina ollutkin. Lauren tarttuu salkkuunsa ja poistuu ulko-ovesta.
Lauren rakastaa haasteita, kunhan ne ovat voitettavissa. Asunto on yhdessä New Yorkin keskituloisten kerrostaloista. Se jää tyhjilleen koko päiväksi. Lauren ja hänen miesystävänsä, Hank, ovat ostaneet sen yhdessä heille. Nainen palaa takaisin vasta iltapäivällä kuuteen mennessä.
Hän kaahaa myyntikonttoriin Hankin auton ratissa. Matkalla, hän ohittaa parhaan ystävänsä, Meganin, omakotitalon. Sen kaikki valot ovat sammuksissa. Lauren arvelee työttömän Meganin nukkuvan talon sisällä. Hän ei tiedä, että miksi Megan on työtön. Lauren ei ole kehdannut kysyä asiasta kaveriltaan. Megan on silti kiltti, enkelin silmäinen ja blondi ystävätär, kehen Lauren luottaa.
Megan seisoo makuuhuoneensa ikkunan vieressä. Hän näkee Laurenin autoineen kiitävän ohitse. Hän piiloutuu seinän taakse. Hän ei toivo Laurenin näkevän häntä missään nimessä. Megan painaa etusormen suunsa eteen, estäen itseään pitämästä ääntä. Hän vakoilee Laurenia, kuka ei tiedä hänestä juurikaan mitään. He ovat tunteneet toisensa vasta pari kuukautta. Sen ajan, kun Lauren muutti vähän aikaa sitten Meganin viereiseen kerrostaloon.
Laurenin pois mentyä, Megan palaa kahvipöytään saman ikkunan ääressä. Hänen edessään lepää pöydällä sanomalehti. Lehden artikkelin viereisessä valokuvassa esiintyy Lauren toimistonsa etupihassa. Artikkeli kuvaa hänen menestystään liikenaisena. Meganin kasvot ovat kateudesta vihreät. Hän tahtoo tuhota Laurenin uran kaikin tavoin. Hän aikoo satuttaa Laurenia tuntuvasti. Kuitenkin niin, ettei Lauren saa selville totuutta.
Lauren saapuu palaveriin juuri ajoissa. Kokoushuone on täynnä hänen työtovereitaan. He ovat myyntineuvottelijoita ja sihteereitä. Lauren istuu vapaaseen tuoliin aallon mallisen pöydän ääressä. Piirtoheittimen kalvo heijastuu seinään. Lauren ei erota sanoja selvästi, vaikka ne ovat suurikokoisia. Hänellä ei ole päässään silmälaseja, koskaan ollutkaan. Hän hieroo oikeaa silmäänsä, jota kutittaa rajusti. Myöhemmin päivällä, hän päättää hakea apteekista silmätippoja.
Lauren palaa toimistolta takaisin vähän ennen puoli seitsemää. Käytyään ruokakaupassa töiden jälkeen, hän kantaa ruokakassin keittiöön. Hän purkaa tavarat jääkaappiin. Sen jälkeen, hän asettuu sohvalle makaamaan edessään leipälautanen ja maitolasi. Hän kääntää television päälle ja koittaa keskittyä sieltä tulevaan ohjelmaan. Jälleen hänen oikea silmänsä reistailee. Hän ei erota televisioruudun kuvia selvästi. Silmä vuotaa ja kutiaa jatkuvasti.
Lauren soittaa Meganille matkapuhelimella. Megan vastaa hänelle oitis. Lauren kertoo parhaalle ystävälleen kaiken vuotavasta silmästä. Hän kysyy Meganin neuvoa. Megan teeskentelee empaattista puhelimessa. Hän suosittelee Laurenille silmäkirurgista hoitoa. Lauren on epäuskoinen. Megan varoittaa häntä etukäteen toimenpiteiden kalliista hinnoista. Lauren uskoo ystävänsä puhuvan totta. Hän kiittää Megania varoituksesta.
Megan suosittelee Laurenille Shanghai Eye Operation nimistä lääkäriasemaa. Se sijaitsee kaupungin kiinalaisessa korttelissa. Lauren pitää ehdotusta varteenotettavana. Meganin mukaan, itämaisissa lääkäreissä on kohtuullisemmat hinnat kuin muissa yksityisvastaanotoissa. He päättävät puhelun.
Lauren ihmettelee Meganin asiantuntijuutta silmälääkereiden suhteen. Hän arvelee Meganin käyneen joskus silmäkirurgin vastaanotolla. Lauren jatkaa leivän mutustamista. Syötyään, hän nukahtaa sohvalle. Hänen oikea silmänsä jomottaa ja vuotaa nestettä. Lauren koittaa auttaa tilannettaan nukkumalla vaivan pois.

Luku 2 Laurenin paras ystävä, Megan
Seuraavana päivänä, Megan tulee hymyillen käymään Laurenin asunnolla. On lauantai aamupäivä. Laurenilla on vapaapäivä. Hän on juuri tiskaamassa astioita keittiössä, kun ovikello soi. Lauren rientää avaamaan oven. Ystävän ilmestyminen oven taakse yllättää Laurenin. Megan ei ilmoittanut hänelle etukäteen tulostaan.
Lauren kutsuu Meganin kotiinsa. Megan on värjännyt hiuksensa punaiseksi jostain syystä. Maireana Megan riisuu kenkänsä eteisessä. Hän seuraa Laurenin perässä olohuoneeseen hykerrellen. Lauren osoittaa Meganille nojatuolia epäluuloisena. Hän lupaa tuoda heille purtavaa keittiöstä. Hetken kuluttua, Megan muuttaa hänen suhtautumisensa toiseksi.
Lauren palaa keittiöstä, kantaen käsissään teetarjotinta. Hän laskee sen pöydälle heidän väliinsä ja istuu alas Megania vastapäätä olevaan nojatuoliin raukeana.
Lauren hämmentää teetään lusikalla. Megan katsoo häntä säälivästi. Meganin silmäluomet ovat tummansinisen meikin peitossa. Hän muistuttaa esikoulun opettajatarta tai noita-akkaa Laurenin mielikuvituksessa. Lauren naurahtaa mielikuvalleen. Sitten, hän alkaa kertoa vaivoistaan.
”Minun oikea silmäni vuotaa kutiaa ja kirvelee jatkuvasti. En tiedä, että mistä saan siihen sopivaa hoitoa tähän hätään. Sinä mainitsit sen kiinalaisen klinikan. Kertoisitko minulle lisää siitä?”
”Toki voin kertoa. Se sijaitsee ihan meidän lähellä, kiinalaisessa korttelissa. Klinikan edessä on katukeittiö, joka myy nuudelikeittoa pilkkahintaan. Eräs ystäväni kehui minulle klinikalta saamaansa laser hoitoa. Hänen näkökykynsä parani heti toimenpiteen jälkeen!” Megan hehkuttaa.
Lauren uskoo Megania. Hän huomaa Meganin innokkuuden. Se saa Meganin posketkin hehkumaan punaisina. Megan lupaa varata Laurenin puolesta hänelle ajan Shangai Eye Operation asemalle. Lauren kiittää ystävätärtään halaamalla häntä. Megan vakuuttaa Laurenilla tahtovansa aina auttaa häntä parhaansa mukaan.
He eroavat toisistaan ennen Hankin kotiintuloa. Megan on ennättänyt palata omakotitaloonsa ajoissa. Juuri ennen, kun Hank avaa ulko-oven. Hän kantaa olallaan koristepuuta, jonka hän on löytänyt roskakatoksesta. Hank kuuluttaa: ”Katso mitä minä löysin roskakatoksesta! Joku naapureista oli hylännyt tämän sinne.”
”Mikäs se on? Anteeksi kun silmäni eivät oikein erota, että mikä ihmeen mötikkä sinulla on käsissäsi.” Lauren pahoittelee.
”Tämä on koristepuu ruukkuineen. Mikä sinun silmissäsi on vialla?”
”En tiedä Hank. Megan lupasi varata minulle ajan Shanghain Eye Operation klinikkaan.”
”Älä luota siihen ämmään. Minä vaistoan hänessä olevan jotain outoa.”
”Älä hauku ystävääni. Hän tahtoo vain auttaa minua saamaan apua vaivaani.”
Turhaantunut Hank kiikuttaa koristepuun olohuoneen nurkkaan. Hän laskee sen alas parketille niin että kuuluu kopsahdus. Ääni saa Laurenin hätkähtämään. Nainen karjaisee: ”Älä tuhoa parkettia iskemällä siihen täysillä saviruukkua! Olisit varovaisempi. Tämä asunto maksoi meille kummallekin maltaita.”
”Kuten maksaa varmasti sinun tuleva silmähoitosi Lauren! Kuule, minusta sinun kannattaisi vielä odottaa vähän kauemmin. Menisit tavalliseen lääkäriin puoskarin sijasta mieluummin.”
”En minä taida jaksaa pitkittää kärsimystäni. Uskon Meganin olevan oikeassa ja sinun olevan väärässä.”
”Hyvä on, tee kuten tahdot.”
Tuohtuneina, he molemmat kääntyvät ympäri yhtä aikaa. Lauren astelee makuuhuoneeseen ja sulkee sen oven perässään. Hank palaa ulos pihaan. Lauren kuulee ulko-oven paiskautuvan kiinni Hankin mentyä. Karmiva akka hänestä on kovaa vauhtia tulossa! Mies miettii ja päättää siirtyä oluelle lähellä sijaitsevaan kanta baariinsa.

Luku 3 Lauren tekee ratkaisun silmähoidostaan
Lauren tuntee sittenkin kiitollisuutta Meganille silmähoitoon hakeutumisesta. Hän menee Shangai Eye Operation klinikalle jo heti alkuviikosta tiistaina. Ajanvarauksessa on sattunut kömmähdys, jonka ansiosta Lauren saa toisen asiakkaan perutun ajan. Hän menee tapaamaan tohtoria, kuka on kotoisin Shanghaista. Herra Liu ottaa hänet vastaan hymyillen ystävällisesti, kuin aurinko.
Hän puhuu huonoa englantia, mutta Lauren saa miehen puheesta jotenkin selvää. Liu tarkastaa Laurenin silmät ja tekee hänelle perinteisen näön tutkimuksen. Hän diagnosoi Laurenin heikkonäköiseksi ja ehdottaa hänelle laser kirurgiaa ratkaisuksi. Tohtori vakuuttaa kirurgian eheyttävän ylikasvanutta sarveiskalvoa. Hän varoittaa sen voivan muuttaa Laurenin silmän värin toisenlaiseksi.
Lauren suostuu tohtorin hoitosuunnitelmaan. Hinta on kallis, mutta hänellä on riittävästi säästössä rahaa omasta takaa. Lauren kiittää tohtori Liuta lämpimästi. Hän lupaa palata seuraavalle käynnille saman viikon torstaina. Silloin, hän joutuu toimenpiteeseen, jonka Liu aikoo suorittaa hänelle.
Megan soittaa hänelle samana iltapäivänä. Lauren kertoo ystävälleen kaiken käynnistään Liun vastaanotolla. Meganin ääni kuulostaa tyytyväiseltä. Hän ilmoittaa olevansa iloinen Laurenin puolesta. Lauren antaa Meganille anteeksi hänen hassun käytöksensä. Joskus Laurenista tuntuu siltä, että aivan kuin Megan pilkkaisi häntä hänen selkänsä takana. Hän torjuu silti sen ajatuksen, todisteiden Megania vastaan puuttuessa.
Hank vihastuu Laurenille kuultuaan hänen puhelunsa Meganin kanssa. Hank vieroksuu ajatusta Meganin ja vaimonsa ystävyydestä. Hank menee viinakaapille ja tarttuu siellä olevaan viskipulloon. Hän kierää auki sen korkin. Hän alkaa kaataa viinaa alas kurkustaan. Sillä välin, hänen vaimonsa vajoaa synkkänä nojatuoliin. Lauren alkaa itkeä. Joskus Hank on läimäyttänyt häntä kasvoihin ollessaan humalassa.
Nyt hän saattaisi suutuspäissään uusia tekonsa. Lauren pelkää pahinta. Ulkona sataa. Häntä ei huvita mennä ulos kylmään kastumaan likomäräksi. Lauren ohittaa Hankin matkallaan parvekkeelle. Nainen aikoo pian sytyttää savukkeen suljettuaan parvekkeen oven. Ikkunan sälekaihtimen läpi hän vaistoaa Hankin hahmon tuijottavan häntä viskipullo kourassaan. Mies on kylmä ja kova kuin kivi Laurenin mielestä. Ajatus kammottaa häntä, joten hän päättää vetää henkeensä lisää tupakansavua.

Luku 4 Lauren joutuu toimenpiteeseen
Maanantai saapuu. Lauren nukkuu koko päivän kotonaan. Hank tuijottaa jalkapallo-ottelua televisiosta olohuoneessa. Hän juo olutta samalla. Lauren kuorsaa makuuhuoneessa selällään. Hänen koko ruumistaan kolottaa. Häntä pelottaa huominen silmäleikkaus. Hänellä on todettu kaihi oikeassa silmässä. Hoitamattomana, se johtaa sokeutumiseen. Hän tietää sen entuudestaan, ettei mitään ole oikeasti tehtävissä.
Tohtori Liu on hänen viimeinen toivonsa pitkittää elämää ja palauttaa silmän näkökyky. Lauren on tohtorin avusta riippuvainen. Silti, hän on epäluuloisempi kuin koskaan aiemmin. Hänen ihoaan ei ole aiemmin leikelty. Eikä hänen silmiinsä ole koskaan kajottu millään värkillä. Se, mitä hän joutuu vielä kestämään, tuntuu sietämättömältä. Hän rukoilee Neitsyt Mariaa avukseen.
Vasemmalla silmällään, Lauren erottaa heikossa valaistuksessa Jumalatar Asheran kuvan seinän maalauksessa. Fresko on peräisin hänen isovanhempiensa kuolinpesästä. He matkustelivat paljon Egyptissä ja Lähi-Idässä ennen Laurenin syntymää. Lauren sai heiltä freskon ja hänen äitinsä peri heidän muun omaisuutensa kokonaan.
Jumalattaren pelottava ilme saa hänet säikyksi. Hänestä tuntuu usein siltä, että kuin asunnossa kummittelisi. Jokin tarkkailee häntä jatkuvasti. Lauren on puhunut tunteistaan Hankillekin. Hank vähätteli Laurenille naisen vaivoja.
Todellisuus osoitti heidän suhteensa karun todellisuuden. Hank olikin juoppohullu ja petturi. Hän oli arvaamaton, väkivaltainen raiskaaja tahtoessaan. Lauren eli jatkuvasti pelossa Hankin läsnä ollessa. Hank saattoi moksauttaa häntä naamaan, tai rintaan, milloin vain. Kerran Lauren menetti esikoisensakin Hankin potkaistua häntä kunnolla mahaan. Lauren vuoti verta samana iltana ja sai keskenmenon. Hankia ei rangaistu milloinkaan hänen teoistaan.
Mikä pahinta, mies ei edes tuntenut katumusta pahaa tehtyään. Lauren tunsi katumusta ainoastaan siitä, että hän oli mennyt Hankin kanssa naimisiin. Hänellä ei ollut toista vaihtoehtoa. Hän oli elänyt lapsesta asti köyhyydessä.

Tiistaina Lauren karaisi itsensä menemällä Liun vastaanotolle. Hän jätti aamupalan väliin toimenpiteen takia. Hän ei pystynyt nielemään edes vettä tuntematta kuvotusta. Luonnollinen pelon tunne sai hänestä yliotteen. Hank toivotti hänelle onnea toimenpiteeseen kahvipöydästä. Lauren poistui ulko-ovesta mitään sanomatta, miehen jäädessä keittiöön aamiaiselle.
Liu odotti hänen saapumistaan. Hän seisoi vastaanottotiskin takana ja laski kassakoneen rahoja. Huomattuaan Laurenin, mies lopetti rahojen laskemisen. Hän sulloi rahat lukolliseen metallilippaaseen ja sulki sen kannen turvakoodilla. Sitten, hän ohjasi Laurenin leikkaussaliin. Hän kysyi Laurenin vointia ja sai naiselta rehellisen vastauksen. Lauren kertoi voivansa pahoin ja tahtovansa oksentaa.
Liu kantoi leikkaussaliin ämpärin täynnä vettä, johon Lauren saattoi antaa ylen. Lauren asettui hoitotuoliin. Hän puristi sen käsinojia Liun asettaessa esiliinaa hänen kaulalleen. Lauren sai niellä rauhoittavan tabletin ennen toimenpidettä. Se poisti osan hänen päänsärystään. Jännitys kiristi hänen otsaansa ja ohimoitaan.
Liu vakuutti toimenpiteen olevan ohi lyhyessä ajassa. Lauren tahtoi uskoa tohtorin jokaista sanaa. Ihmisiin kajoavan tohtorin täytyi olla alansa asiantuntija. Lauren kesti kipua hyvin, vaikka hänestä aika tuntui matelevan. Hän rukoili ajan kuluvan nopeammin ja leikkauksen menevän hyvin.
Liu tuhersi laserin kanssa hänen silmässään liian kauan aikaa. Säde tuntui porautuvan Laurenin kalloon syvälle. Lauren arvasi jonkin menneen mönkään. Noustuaan tuolista, hän itki kivusta ja henkisestä kärsimyksestä.
Liu tiedusteli hänen vointiaan. Lauren kertoi hänelle, ettei kaikki ollut kohdallaan hänen elämässään. Tohtori pyysi häneltä anteeksi sitä, ettei osannut auttaa. Ei Liu totta tosiaan osannutkaan parantaa minun oloani. Lauren ajatteli poistuessaan.
Lauren palasi kotiinsa metrolla. Juna oli tupaten täynnä matkustajia. Klaustrofobiassaan, Lauren survoutui ihmismassan läpi ja jäi pois yhtä pysäkkiä aiemmin. Hän käveli kotiinsa kahden kilometrin matkan. Hän tarvitsi happea ja ulkoilmaa. Metrotunnelin ahtaus ahdisti häntä valtavasti.

Luku 5 Lounas kiinalaisessa kalaravintolassa
Keskiviikkona Lauren ja Megan menevät lounaalle kiinalaiseen laituri ravintolaan. Se sijaitsee joen rannassa, sataman tuntumassa. He tilaavat ruokalistasta hummeria, friteerattuja mustekalarenkaita ja äyriäis lasinuudeli salaattia. Merenelävien suolainen maku huuhtoutuu alas heidän kurkustaan sitruunasoodan kera. Naiset keskustelevat Laurenin silmäleikkauksesta.
Lauren kertoo näkökykynsä heikentyneen toimenpiteen jälkeen. Hän kysyy Meganilta hänen toisen ystävänsä kokemuksia tohtori Liun vastaanotolta. Megan paljastaa Laurenille sen, että hänen ystävänsä Stacy, joutui turvautumaan amerikkalaisen lääkärin apuun. Lauren pelkää itsekin tarvitsevansa uuden kipulääkereseptin.
Lauren tilaa kalaravintolassa viinapaukun. Hän käy naistenhuoneessa ennen koktailin juomista. Tultuaan takaisin, hän juo näkäräisensä kertaheitolla. Megan hymyilee hänelle viekkaan näköisenä pöydän toisella puolella. Hän ehdottaa Laurenille jokilaivalla ajelua aterian jälkeen. Lauren suostuu ehdotukseen.
Yhtäkkiä, Laurenin aivoissa pimenee. Hän vajoaa pöydälle tajuttomana. Megan kutsuu tarjoilijoita tulemaan heidän luokseen. Tarjoilijat saapuvat havaittuaan Laurenin nuokkuvan. Ravintolapäällikkö soittaa ambulanssin paikalle. Sen saavuttua, Megan saattaa Laurenin yhdessä hoitajien kanssa ambulanssiin. Lauren viedään teho-osastolle tiputukseen. Megan seuraa hänen vierellään tilannetta koko ajan.
Poliisit haastattelevat Megania, koska Laurenin verinäytteestä löytyi arsenikkia ja muita myrkkyjä. Megan kertoo ystävänsä koittaneen itsemurhaa. Hän paljastaa poliiseille totuuden Hankin väkivaltaisuudesta ja Laurenin heikommasta asemasta. Poliisit uskovat kieroa ystävätärtä, kuka huijaa heitä avoimuudellaan ja korkokengillään.
Lääkärin pyynnöstä, Megan sipsuttaa pois Laurenin hoitohuoneesta viimein illan suussa. Lauren jää yöksi sairaalaan tokenemaan. Aamulla hän herää tokkuraisena. Hänen päätään kivistää, mutta hän on lääkärille kiitollinen elämästään. Hänen oikea silmänsä on turvonnut umpeen ja sen luomi on sinisen musta. Lauren säikähtää silmänsä ulkonäköä peiliin katsoessaan.
Luojan kiitos, että olen yhä elossa. Missä minä olen? Voi hyvä tavaton, minut on näköjään tuotu sairaalaan sieltä eilisestä ravintolasta. Missä Megan on? Mitä minulle tapahtui eilen? En muista muuta, kun juoneeni viinapaukun, jonka jälkeen silmissäni sumeni.
Lauren muistelee edellisen illan tapahtumia tarkemmin. Hän tajuaa Meganin koittaneen myrkyttää hänet kuoliaaksi. Megan oli hänen luonaan sairaalassa, kunnes hänen käskettiin poistua. Tämä ei voi olla todellista! Hän koitti tappaa minut eilen ja ohjasi minut laserhoitoon tumpelon käsittelyyn. Minä totisesti en voi hyvin. Laurenin aivoissa surraa ja syystäkin.

Luku 7 Kotimatka
Lauren palaa kotiin sairaalasta taksin kyydissä. Hän maksaa matkan omasta kukkarostaan. Hänen oikea silmänsä on erittäin arka ja tulehtunut. Hänen on saatava siihen pikaista hoitoa. Lääkärin määräämät antibiootit tuskin riittävät pelastamaan hänen henkensä. Lauren pelkää joutuvansa vielä toiseen silmäleikkaukseen. Hänen painajaisensa on toteutunut.
Lauren astuu kodin eteiseen. Hän kuulee Hankin musiikin kuuntelun olohuoneessa. Hankin päässä olevat korvalappustereot peittävät melua heikosti. Lauren laskee kotiavaimen kädestään eteisen puhelinpöydälle. Hän siirtyy olohuoneeseen ja varoo häiritsemästä Hankia. Lauren tarttuu kännykkäänsä keittiön pöydällä ja soittaa yksityiselle lääkäriasemalle.
Terveysasema on ylihintainen naisen kukkarolle. Hän joutuu silti pulittamaan hoitokustannukset. Hän kertoo ajanvarauksen neidille vaivastaan, epäonnistuneesta kaihileikkauksesta ja saa uuden ajan heti seuraavalle päivälle. Laurenin oloa helpottaa tieto hoitoon pääsystä. Vaikka, hän arvaa jo menettävänsä oikean silmänsä. Tilanne on yltynyt erittäin pahaksi.
Kaikki hänen kärsimyksensä ovat Meganin syytä. Se noita-akka tahtoo tuhota minut ja elämäni. Siitä ei ole epäilystäkään. Lauren tuumii.

Luku 8 Toinen kirurginen toimenpide
Hän ei saa nukuttua sinä yönä. Ajatus seuraavan päivän toimenpiteestä riistää Laurenilta yöunet. Aamulla hän on väsynyt ja sekaisin. Hank on kadonnut asunnosta jonnekin. Lauren tilaa taksin talonsa eteen. Hän menee yksityiselle lääkäriasemalle taksin saavuttua kello yhdeksältä rapun oven eteen.
Koko matkan ajan Lauren ajattelee kärsineensä liikaa. Toivuttuaan operaatiosta, hän aikoo haastaa Meganin oikeuteen. Pian on Meganin vuoro kärsiä hänen sijastaan. Megan kuuluu lukkojen taakse, eikä ihmisten pariin.
Lauren saapuu asemalle onneksi ajoissa. Hän pääsee leikkaukseen heti paikalla. Hän ottaa vastaan tarjotun kipulääkkeen ja vaatii puudutuksen. Hän pelkää kuollakseen kipua, joka voi yllättää hänet leikkauksen aikana.
Leikkaus on ohi muutamassa tunnissa. Lauren palaa kotiinsa yksisilmäisenä. Hänen leikatun silmänsä peittona on musta silmälappu. Hän muistuttaa merirosvoa katsoessaan peilikuvaansa terveysaseman käymälässä. Lauren uskoo toipuvansa kivusta ja särystä, mutta silmäänsä hän ei ikinä saa takaisin. Hän kaivaa käsilaukustaan ulos lasisen tekosilmän tutkiakseen sitä tarkemmin.
Lääkärit ovat hänelle velkaa. Kaikista eniten Megan on hänelle velkaa rahaa ja vapautensa hinnan. Megan on päässyt kaikesta aiheuttamastaan pahasta eroon, kuin koira veräjästä. Hän on päässyt läpi elämästä liian helpolla! Laurenin kärsivällisyys pettää. Hän uskoo saaneensa hermoromahduksen.
Hän kiroilee taksissa kotimatkalla. Hän kertoo kuljettajalle hullusta ystävättärestään ja kierosta aviopuolisostaan. Kuljettaja ilmaisee Laurenille osaan ottonsa. Hän toivoo myös Meganin ja Hankin saavan heidän ansionsa mukaan. Sitten, mies koittaa keskittyä ajamiseen, sillä hän on vähällä ajaa auton ojaan.
Laurenin käsi puristuu nyrkkiin lasisilmän ympärille. Äkkijarrutuksen jälkeen, Nainen pelkää murskanneensa lasisilmän. Hän avaa nyrkkinsä. Onnekseen, hän huomaa tekosilmän olevan ehjä ja vahingoittumaton.

Luku 9 Oikeudenkäynti
Lauren toteuttaa aikomuksensa haastaa Meganin oikeuteen. Oikeudenkäynti on jo samalla viikolla Laurenin toisen silmäleikkauksen kanssa. Istuntosaliin tuotu Megan katsoo Laurenia silmästä silmään. Megan huomaa Laurenin lasittuneen oikean silmän tuijottavan häntä jatkuvasti. Kylmät väreet valtaavat Meganin ruumiin. Hän on silti tyytyväinen satutettuaan Laurenia pysyvästi.
Laurenin epäonneksi, Megan on saanut taitavan asianajajan puolustamaan oikeuksiaan. Megania ei tuomita vankilaan, vaan tuomari toteaa hänet mielenvikaisena syyntakeettomaksi. Lauren järkyttyy kuultuaan Meganin tuomion löyhyydestä. Megan välttyy oikeudenkäyntikustannuksiltakin. Ne Lauren joutuu itse maksamaan.
Lauren pettyy tuomarin ja valamiesten päätökseen. He kaikki tuntuvat uskovan enkelin kasvoista Megania enemmän kuin häntä. Lauren tietää yksinään totuuden. Hän on yksinään sen asian kanssa, että Megan on vaarallinen murhaaja ja rikollinen. Hank ja asianajaja pitävät silti Laurenin puolia. He katsovat Megania inhoten todistajien aitiosta.
Lauren ihmettelee sitä, että tuomari kumoaa todisteen, joka löytyi kiinalaisesta laituri ravintolasta. Todiste on turvakameran videonauha, jossa näkyy Megan lisäämässä myrkkyä Laurenin juomaan ja ruokaan. Tuomari kutsuu Megania mustasukkaisuudesta kärsiväksi mielisairaaksi. Hän määrää Meganin pakkohoitoon keskussairaalaan. Megan hymyilee kuultuaan päätöksestä.

Luku 10 Megan tunkeutuu Laurenin asuntoon
Oikeudenkäynnin iltana Lauren asettuu nukkumaan vuoteeseen ilman Hankin turvaa. Hank on mennyt erään ystävänsä luokse pelaamaan biljardia ja juomaan kaljaa. Hän arveli Laurenin viihtyvän paremmin yksinään tyhjässä asunnossa potemassa silmäsärkyään. Laurenin yöpöydällä seisoo purkillinen kipulääke pillereitä. Hän aikoo pian ottaa yhden pillerin suuhunsa.
Lauren ei usko olevansa turvassa Meganin vainolta. Hän tietää Meganin olevan omassa kodissaan hänen naapurissaan. Lauren menee miehensä yöpöydän laatikolle ja avaa sen. Laatikosta paljastuu Hankin revolveri. Aseessa on yksi patruuna ladattuna. Tämä patruuna on Megania varten. Lauren ajattelee. Minä tapan hänet, jos hän tunkeutuu asuntooni.
Laurenin empatia Megania kohtaan on loppunut. Kantaen asetta käsissään, Lauren hiipii takaisin sänkyyn omalle paikalleen. Aseen hän laittaa tyynyn viereen valmiiksi. Hän arvaa Meganin olevan pian tulossa.
Lauren on oikeassa. Megan on jo matkalla hänen talonsa rappukäytävään. Megan on kätkenyt leipäveitsen aamutakin taskuun. Veitsellä hän aikoo surmata Laurenin omaan sänkyynsä, aivan kuin teuraseläimen. Megan aikoo saada haltuunsa kaiken Laurenin omaisuuden, mennä naimisiin Hankin kanssa ja ajella Hankin autolla.
Megan on psykopaatti, kuka on minua köyhempi. Pian hän on tulossa tänne tappamaan minut. Lauren arvaa. Hän kuuntelee ja kuulee alakerrasta tulevien askelten äänen. Hän tunnistaa ne Meganin askeliksi. Megan on tunkeutunut Laurenin kotiin keittiön avonaisen ikkunan kautta. Lauren jätti ikkunan auki vahingossa.
Megan lähestyy ja Lauren tarttuu revolverin kahvaan. Hänen sormensa lepää valmiiksi liipaisimella samalla kun hän tähtää kohti makuuhuoneen ovea. Ovea ei saa lukkoon. Joten, Lauren odottaa sen pian aukenevan. Meganin käsi kiertää oven kahvaa auki. Ovi raottuu sen verran, että Megan huomaa Laurenin osoittavan häntä aseella. Meganin oikeassa kädessä oleva veitsi pysyy yhä nyrkissä. Megan säntää Laurenia kohti täysillä ja koittaa survaista veitsen Laurenin sydänlihakseen.
Lauren ehtii ennen sitä ampua kuulan Meganin kalloon. Megan kaatuu lattialle selälleen oitis. Hän ei nouse ylös vaan kuolee parin sekunnin kuluessa. Lauren itkee paniikissa. Hän toivoisi aseessa olevan enemmän kuin yksi luoti. Jotta hän olisi voinut ampua Meganin pois elämästään kymmenen kertaa. Kauhuelokuvissa murhaaja ei aina kuole yhdestä luodista. Lauren muistelee.
Kyynelehtien, hän istuu alas sängylle. Meganin eloton ruumis rötköttää hänen edessään. Mitä minä nyt teen? Tekoni katsotaan tietenkin itsepuolustukseksi. Veitsen kahvassa on Meganin sormenjäljet. Lauren koittaa ajatella loogisesti. Hän on oikeassa. On aina ollutkin Meganin suhteen.
Hän soittaa poliisille kymmenen minuutin pituisen itkun jälkeen. Poliisit tulevat paikalle vartin sisässä. He vievät Meganin mennessään autoonsa. Heidän poistuttuaan, Lauren jää yksinään tyhjään asuntoonsa itkemään. Hankin tyhjä ase makaa lattialla sängyn jalkopäässä. Lauren ei tahdo koskea aseeseen. Hank joutuu korjaamaan sen ylös maasta. Lauren päättää jättää sen siihen kohtaan Hankille poimittavaksi.

Luku 11 Seinän fresko
Lauren vajoaa sekavaan uneen. Uni keskeytyy auringon noustessa. Aamun valkeus herättää Laurenin. Hän näkee seinällä sänkyään vastapäätä olevan isovanhempiensa freskon. Siinä jumalatar Ashera virnistää hänelle jälleen ilkikurisesti tuttuun tapaansa. Keihäs on kohotettuna taruolennon kädessä ilmaan. Ashera on valmis surmaamaan vihollisensa kylmäverisesti. Lauren uskoo näkevän demonin kuvan edessään. Ei kukaan hyväntahtoinen jumalolento käyttäytyisi yhtä julmasti.
Saatanalla on ote Laurenin elämästä, minkä hän vaistoaa varsin hyvin. Hän kääntää katseensa poispäin maalauksesta ja se osuu yöpöydän herätyskelloon. Viisarit näyttävät, että kello on vartin yli aamu kahdeksan. Lauren nousee ylös sängystä. Hän ottaa kipulääkkeen veden kera ja menee alakertaan.
Hän soittaa Hankin numeroon ja kertoo miehelleen tappaneensa Meganin. Hank ei ole uskoa korviaan. Mies on yhä humalassa. Hän uhkaa saapua kotiin hetkenä minä hyvänsä. Hankin kotiintulo ei pelota Laurenia enää. Hän ei pelkää enää mitään. Hän on tappanut ihmisen, kuka oli kerran hänen paras ystävänsä.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
1.8  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Katse toisesta maailmasta (kauhutarina) 2019-02-26 17:45:14 TarraLeguaani
Arvosana 
 
1.5
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    February 26, 2019
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tuntuu hassulta, että naiset, jotka ovat parhaita ystäviä, ovat tunteneet toisensa vasta pari kuukautta.

Piirtoheittimestä ja korvalappustereoista päätellen eletään 80- tai 90-lukua? Kännykkä kuitenkin viittaa aikaisintaan 90-luvun puoliväliin.

Älä toista liikaa samoja asioita. "Hän kantaa olallaan koristepuuta, jonka hän on löytänyt roskakatoksesta. Hank kuuluttaa: ”Katso mitä minä löysin roskakatoksesta!"

Mikä on ylikasvanut sarveiskalvo ja miten se liittyy "heikkonäköisyyteen"? Ja eihän sarveiskalvo liity iiriksen väriin mitenkään. Hetken ajan päästä Lauren mainitseekin, että hänellä on kaihi. Ja että se korjataan laserleikkauksella. Kannattaa lukea etukäteen asiasta, mistä kirjoittaa, jos se ei muuten ole tuttu. Uskottavuus katoaa, kun asioista puhutaan ihan hassuja.

Kolmosluvussa sanotaan, että Hank on joskus läimäyttänyt Laurenia naamaan humalassa. Seuraavassa luvussa Hank onkin lyönyt häntä mihin sattuu ja milloin vain, jopa tosi usein, ja jopa niin, että raskaus on keskeytynyt. Tuntuu kuin joku aivan muu kirjoittaja olisi tässä kohtaa jatkanut tarinaa luettiin ensin aiemman tarinan todella hätäisesti.

Miksi Laurenin oli pakko mennä naimisiin väkivaltaisen miehen kanssa johtuen köyhyydestään?

"Liu kantoi leikkaussaliin ämpärin täynnä vettä, johon Lauren saattoi antaa ylen." Miten täysinäiseen ämpäriin voi oksentaa?

"Liun asettaessa esiliinaa hänen kaulalleen." Miksi silmäleikkaukseen tarvitaan esiliinaa kaulalle? Ja käsittääkseni kaihileikkaukseen ei käytetä laseria mykiötä vaihdettaessa.

Oikeuskäsittely ei myöskään voi toteutua noin nopeasti. Ensin esimerkiksi tehdään rikosilmoitus, esitutkinta ja tutkinta ennen kuin tapaus menee syyteharkintaan.

"Hän määrää Meganin pakkohoitoon keskussairaalaan." Ja samana iltana: "Hän tietää Meganin olevan omassa kodissaan hänen naapurissaan." Nämä eivät sovi yhteen.

Poliisien toiminta hakiessaan murhattua Megania asunnosta kummastuttaa myös suuresti.

Juoni ja tapahtumat on kyllästetty naiiviudella ja epäuskolla. Tähän on heitetty asioita ja käsitteitä, joista ei ole otettu mitään selvää. Siksi on vähän vaikea tosissaan arvostella tekstiä. Tarina on ehkä enemmänkin kummallinen, mikä jättää paljon epäselvyyttä jälkeensä.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Katse toisesta maailmasta (kauhutarina) 2019-02-10 12:09:11 vesajohannes
Arvosana 
 
2.0
vesajohannes Arvostellut: vesajohannes    February 10, 2019
Top 100 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Voisiko tarina sijoittaa Suomeen? Henkilöihin on vaikea päästä sisään, koska tarina on selvästi suomalainen, mutta siinä ei ole mitään Suomeen liittyvää?
Lukukokemus paranisi, jos kirjoittaja kiinnittäisi huomiota kielioppiin. Puhekieliset ilmaisut "kuula kalloon" tms. käyvät kyllä dialogissa, mutta kertoja, joka ei ole minä-muodossa, ei pysty sellaista sujuvasti käyttämään.
Pilkut selvästi väärissä paikoissa, väärät sanat (mm. viimeisessä lauseessa "kuka", vaikka pitäisi olla "joka") ja kankeahko kerronta vaikeuttavat lukemista. Tarinassa on silti sydän, juoni, jonka saa toimimaan kerrontaa ja yksityiskohtia hiomalla.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS