Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Jännitys & toiminta MIES JOKA EI VÄLITÄ
QR-Code dieser Seite

MIES JOKA EI VÄLITÄ Hot

I

En tiennyt mitä tehdä, olin murtunut. Elämäni oli riekaleilla. En voinut mitään sille että vaimoni oli kuollut auto-onnettomuudessa. Se oli tuhonnut elämäni. Hirveää. Sitä on välillä vaikea uskoa ja joskus odotan hänen tuloa kotiin harhaluuloisesti. Olen alkoholisoitunut ja ajautunut humalaan. En voi sille mitään, mutta jotain on tehtävä. Otan uuden suunnan elämässäni! Katselin ränsistynyttä taloani. Seinät olivat kellastuneet ja verhot olivat riekaleina niinkuin mielenikin. Katselin nurkassa olevia lasinsiruja ja rikkinäisiä pulloja. Olin nukkunut viime yönä korkeintaan kolme tuntia, tarkkaa aikaa en osaa sanoa.

II

Puin takin päälleni ja kävelin bobin bubiin. Sanoin hänelle rivakasti: "Pari kaljaa ja V***n nopeesti!!" -Kuinkas sitä noin rivosti puhutaan Creg?!! Bob sanoi. Tietysti vastasin tavanomaiseen tapaani: "Per***e, minä puhun miten haluan!" Raivostuin ja kävelin pois. En kiinnittänyt huomiotani edes baariin. Heti kun pääsin ulos alkoi sataa, kaato sataa! Minulla oli aina taskussani ase. Se oli pieni pistooli jonka nyt asetin korvaani. Latasin ja...

Ylläpidon palaute

 
MIES JOKA EI VÄLITÄ 2015-08-21 16:37:23 Alapo80
Arvosana 
 
1.0
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    August 21, 2015
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka KirjoittajaNevá!

Liian lyhyt. Teema on hyvä, mutta toteutus yhtä tyhjän kanssa.

Aikamuodot.
Kirjoitat perättäisissä lauseissa että otan ja katselin. Toinen preesens ja toinen imperfekti. Käytä samaa aikamuotoa läpi tarinan.

Tästä puuttuu nouseva jännitys, käännekohta, laskeva jännitys ja loppuratkaisu. Vaikka ne on, olisit yhtä hyvin voinut luetella tuon ranskalaisilla viivoilla. Ei kerronnan draamaa, ei taustoja, ei jännitystä. Pelkkää sanojen latelua.

Osaat kirjoittaa, mutta suunnittele mitä kirjoitat. Tuo alla oleva palaute on paljon pidempi, kuin varsinainen novellisi.

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
2.0  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
MIES JOKA EI VÄLITÄ 2015-09-04 17:46:38 TarraLeguaani
Arvosana 
 
1.0
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    September 04, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Huomaathan, että jos haluat lisätä oman kommentin, paina Arvosana-kohdassa merkkiä, josta tulee esiin teksti "Ei arvostelua".

Kuten muutkin ovat huomauttaneet, tämä on liian lyhyt. Tosiaan kuin ranskalaisilla viivoilla kerrottu. Tämä voisi olla nopea suunnitelma novellille, mutta ei itse novelli.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
MIES JOKA EI VÄLITÄ 2015-08-21 14:08:46 Banshee
Arvosana 
 
N/A
Banshee Arvostellut: Banshee    August 21, 2015
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Kuule! Nymmää annan sulle kuule tupenrapinat. Mää kirjotan töissä pidempiä sähköposteja.

Jos teet lyhyttä tekstiä, niin sen pitää olla todella luovaa ja vangitsevaa, jotta se herättää tunteita.
Toinen tapa kirjoittaa on geneerisemmin, mutta pidempää tekstiä.

*Badapum* Itseäni ei kiinnosta random tiskijampan sotareissu pubiin, ellei se ole hyvin vetoavasti kirjoitettu. Mutta mikä sitten herättää lukijassa tuntemuksia ja ajatuksia? Tekstin sielu ei tule pelkästään siitä, että kerrot, mitä on tapahtunut, se tulee abstraktiudesta, asioista rivien välissä.

Esim.

"En tiennyt mitä tehdä, olin murtunut. Elämäni oli riekaleilla. En voinut mitään sille että vaimoni oli kuollut auto-onnettomuudessa. Se oli tuhonnut elämäni. Hirveää. Sitä on välillä vaikea uskoa ja joskus odotan hänen tuloa kotiin harhaluuloisesti."

Tein aiheesta oman version:

Vaimo on kuollut. Mies on sekaisin. Avaan jääkaapin, tikittävä halogeeni lyö silmille vähintään yhtä lujaa, kuin turvatyyny Marjaa kasvoihin. Räiskäleet on tehty lapsille. Otan hillopurkin, se ei aukea. Väännän väkisin, kuin ratti Marjan niskoja. Miksei tämä jo lopu, missä on reikä takaisin todellisuuteen? Missä on vaimo; kengät ovat eteisessä, mutta missä on ruumis ja liha? Eihän se voi olla kannen alla, viime viikolla se oli vielä tässä. Sohvalla, suihkussa, ovella, eteisessä ottamassa auton avaimia. Miksi mies on niin sekaisin? Kuka se on, joka makaa lattialla ja itkee?

Yritin nyt omalla hutaistulla versiolla aiheesta näyttää jotain. En tiedä onnistuinko. Pointtini on kuitenkin se, että kirjoituksesi oli kovin toteavaa ja persoonatonta: varsinainen proonallisuus ja sinun osuutesi puuttui. Kuka tahansa voisi kirjoittaa, että vaimo on kuollut ja se tuntuu pahalta. Sinun täytyy kirjoittaa niin, että lauseet ovat sinun näköisiä.

Persoonaton: "En voinut mitään sille että vaimoni oli kuollut auto-onnettomuudessa. Se oli tuhonnut elämäni... "

Persoona puhuu enemmän:Törmäsin seinään ja huomasin, että vaimoni on kuollut. Seinä kaatui päälleni. Kossu, oi kossu. Missä on mun kossu. Nyt on bileet, kinkerit helvetissä. Postiluukku lähti lentoon, järki lähti mukaan.
Ei tule enää viestit perille. Kertokaa töissä, että olen pitkään poissa

(Disclaimer: esimerkkien paremmuus ei taattu.)

Mutta anyway. Kirjoittaja on näyttelijä (Salkkareita ei lasketa): mieti, jos oma läheisesti kuolisi, miettisitkö että voi voi kaikki on pilalla, vai kierisitkö räkä poskella lattialla ja hakkaisit päätä seinään?

Keskity, keskity ja keskity. Tee pidempää kirjoitusta, anna hautua, muokkaa lisää. Se, mikä tuntuu hyvältä tuoreeltaan, onkin parin viikon päästä kakkaa. Vaikuttaa siltä, että jätät editoinnin pois, haluat nopeaa palutetta. Mutta sillätavoin käy niin, että ykköset vaan masentaa. Kukaan ei saa hyvää jälkeä nopeasti, ensin pitää tehdä työ, ja sitten vasta nauttia.

En arvostellut tätä, palautan sinut työpöydän ääreen;)

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
30
Report this review
MIES JOKA EI VÄLITÄ 2015-08-21 12:39:04 KirjoittajaNevá
Arvosana 
 
3.0
KirjoittajaNevá Arvostellut: KirjoittajaNevá    August 21, 2015
Top 100 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Ei ihan mikään pitkä tai paras mutta sain idean itsemurhasta. ;-) toivottavasti piditte.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS