Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Jännitys & toiminta Käsinkosketeltavaa pelkoa
QR-Code dieser Seite

Käsinkosketeltavaa pelkoa Hot

Hän katsoi minuun, ja minä katsoin takaisin. Jännitys välillämme oli käsin kosketeltavaa. Kauhun ja inhon sekainen tunne sai pääni pyörälle, kun Sami tuijotti minua suoraan silmiin. Minä inhosin häntä. Niin paljon, että jopa pelkäsin. Hän hengitti kasvoilleni. Nopeasti, hengästyneenä, mutta vihaisena. Vihaisempana kuin koskaan. Se viha oli jotain kauhistuttavaa, sillä sen vihan, raivon, aihe olin minä. Hengitykseni salpaantui, kun hän lähestyi minua. Yritin huutaa, mutta Sami painoi kovaa käden suuni eteen. Hengitykseni muuttui hitaaksi, takkuilevaksi, ja hapen puute pisti vatsaani. Keuhkoni anoivat minua hengittämään, ja niin hengitinkin, nenäni kautta, mutta se ei riittänyt. Kiljuin paniikinsekaisena käteä vasten. Se ei ollut viisasta, sillä löit minua vatsaan. Kipu, jonka lyönti aiheutti, oli kaamea. Se murjoi sisuskalujani, löi mahalaukkuni kasaan ja sai tuskankyyneleet nousemaan silmiini. Sami painoi kättään vielä kerran tiukemmin vasten suutani. Hänen kätensä painoi suutani niin kovaa, että hampaita särki, että hengitykseni oli yhtä tuskaa. Ja sitten, vihdoinkin, ikuisuudelta tuntuneen ajan jälkeen, hän irrotti kätensä suultani. Haukoin henkeäni, kuin olisin hukkumaisillani. Hapen ihanan lempeä raikkaus, oli helpottavan turvallista.

Ylläpidon palaute

 
Käsinkosketeltavaa pelkoa 2015-03-09 10:58:36 Alapo80
Arvosana 
 
3.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    March 09, 2015
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka taas Petraa010!

Sinulla on kyllä todella rasittava tapa pimittää tietoa lukijalta! :D

Kiinnostava aihe. Pelko, väkivalta, ahdistus, miesnais - asettelu. Tässä ja edellisessä tarinassasi ei haittaa vaikka taustat puuttuvat, mutta se, että tarina loppuu kesken, se todella kismittää!!! :D

Ei käteä vasten vaan kättä vasten.

Vältä turhan kirjoittamista.
"Kipu, jonka lyönti aiheutti, oli kaamea. Se murjoi sisuskalujani, löi mahalaukkuni kasaan ja sai tuskankyyneleet nousemaan silmiini.".
Ajatukseni:
"Kipu murjoi sisuskalujani, löi mahalaukkuni kasaan ja sai tuskankyyneleet nousemaan silmiini.".
Lukija ymmärtää, että kipu tulee lyönnistä, joka ilmenee edellisessä lauseessa.

Äidinkielellisesti en puuttuisi moneenkaan asiaan. Kerrontasi on sujuvaa ja selkeää. Mielikuvituksesi on hyvä ja kykysi kuvailla tilanteita ja ajatuksia loistava.

Mutta Sinä lopetat kesken. Ihan kuin luovuttaisit. Kirjoitat, huokaiset, suoristut, toteat että vitut ja lataat novellin sivustolle. :D Tai sitten Sinulla on sadistinen halu piinata lukijaa keskeneräisillä juonilla! :D Niin ei saa tehdä!

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 3 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.0  (3)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Käsinkosketeltavaa pelkoa 2015-03-08 18:08:05 TarraLeguaani
Arvosana 
 
2.5
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    March 08, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Aikaisemmilla arvioitsijoilla on todella hyviä kommentteja, lue ne huolellisesti!

Käytät varsinkin tekstin alussa paljon kliséisiä sanontoja, yleisesti kannattaa keksiä uudet ja tuoreet tavat kuvailla jotain. Tässä kliséet:
- Jännitys on käsinkosketeltavaa
- Pää on pyörällä
- Hengitys salpaantuu
- Ikuisuudelta tuntunut aika

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Käsinkosketeltavaa pelkoa 2015-03-05 06:56:36 Kulmala
Arvosana 
 
3.0
Arvostellut: Kulmala    March 05, 2015

Aihe ja juonenkuljetus ovat hyviä, mutta ilmaisutapaa voisi vielä kehittää. Sen sijaan, että kerrot kauhun ja inhon sekaisesta tunteesta niin voisit kertoa, kuinka se ilmenee. Toinen esimerkki: jos kipu oli kaamea, niin siitä voisi kertoa hieman persoonallisemmin. Pilkkuvirheitä on aika paljon, kannattaa kerrata pilkkusäännöt. Tässä on kuitenkin hyvä alku kertomukselle, lukijaa kiinnostaa, mitä päähenkilölle tapahtuu ja on tapahtunut, kun hän on tuollaiseen tilanteeseen joutunut.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Käsinkosketeltavaa pelkoa 2015-03-04 15:21:53 Jästipää
Arvosana 
 
3.5
Jästipää Arvostellut: Jästipää    March 04, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tämä oli hyvä teksti mielestäni, vaikka toki varsin synkkä ja inhorealistinen. Tunnelma tulee hyvin esille ja lukija helposti samaistuu päähenkilöön. Novelliksi tästä ei mielestäni ole, koska tämä on vain ote tapahtumasta, yksittäisen tilanteen kuvaus. Tässä ei ole varsinaista juonta. Tämä on kuitenkin mielestäni hyvin kirjoitettu.

Ja tässäkin tekstissä on oikeinkirjoitus- ja kielioppihaasteita, joten oikolukua lisää...

Viha sanaa toistettiin ehkä turhan usein, sille voisi keksiä synonyymejä.

Ja tästäkin tekstistä nostaisin muutaman lauseen erityisesti esille...

"Se ei ollut viisasta, sillä löit minua vatsaan." -> Tässä lauseessa yhtäkkiä puhuttelet lukijaa, aivan kuin hän olisi Sami. Muuttaisin tämän muotoon "Se ei ollut viisasta, sillä hän löi minua vatsaan."

"Keuhkoni anoivat minua hengittämään, ja niin hengitinkin, nenäni kautta, mutta se ei riittänyt. " -> Tämä lause on hieman ehkä kömpelösti rakennettu, tuo "ja niin hengitinkin..." ei oikein minusta toimi. Ehkä tämä kannattaisi jakaa kahdeksi päälauseeksi esim. "Keuhkoni anoivat minua hengittämään. Yritin nenäni kautta, mutta se ei riittänyt." tms.?

"Se murjoi sisuskalujani, löi mahalaukkuni kasaan ja sai tuskankyyneleet nousemaan silmiini. " -> Edellisessä lauseessa kerrot lyönnistä ja tässä lauseessa sitten "löi mahalaukkuni...". Minusta tuo löi sana ontuu tässä kohtaa, ehkä sen voisi korvata jollain toiselle esim. puristi?

Kiitos mielenkiintoisesta tekstistä!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS