Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Geenivaras päätösosa 2020-05-31 21:29:05 Oriodion
Arvosana 
 
3.0
Oriodion Arvostellut: Oriodion    May 31, 2020
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Luin kaikki Geenivaras-sarjan osat, tässä jonkinlainen oma yhteenvetoni.

Tarina sijoittuu mielenkiintoiseen futuristiseen maailmaan. Juoni on hyvä, ja etenee aika sopivasti eteenpäin. Vähän enemmän kuvailua voisi olla mukana tästä oudosta maailmasta. Etenkin joitain ihan perusasioita olisi mielestäni pitänyt kertoa. Useamman kerran viitataan 2000-lukuun menneinä aikoina, mutta missään ei taidettu mainita mitä maailmanaikaa tässä nyt eletään? Ja paikka minne tämä sijoittuu, Europolis, on ilmeisesti jossain Euroopassa? Biomafia jäi myös hyvin epämääräiseksi organisaatioksi. Mikä sen tarkoitus on? Tai mihin geenivarkaiden varastamia geenejä, joita Välittäjälle (joka oli muuten ihan toimiva vastustaja paljastuessaan pääpahikseksi) myydään, sitten käytetään?

Hahmot jäi myös aika pintapuolisiksi, mutta tällaisessa juonivetoisessa tarinassa se ei niin haitannut. Ehkä vähän yllättäen sanoisin että suosikkini oli Viktor Waters, vaikka aika sivuhahmo olikin. Päähenkilöt ei hirveästi häntä arvostaneet, mutta aika kova saavutus kuitenkin kyseiseltä tutkijalta, pysäyttää vanheneminen. Vähän toki häikäilevästi suunnitteli hyötyvänsä tästä. Ei mikään mukavan tuntuinen ihminen, mutta ei silti olisi ansainnut kuolla juuri kun oli keksinyt kuolemattomuuden! (Vaikka on tuossa tiettyä hienoa lyyrisyyttä.)

Sellaista asiaa mietin vielä useaan otteeseen, että miksi geenivarkaiden piti aina viiltää uhriinsa haava. Eikö kohteen geenit voisi varastaa esim vaikka nappaamalla hiuksen päästä?

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS