Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Ikuinen päivä ikuinen yö 2017-11-14 11:25:23 Dhanne
Arvosana 
 
4.5
Dhanne Arvostellut: Dhanne    November 14, 2017
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Onpas hyvin sujuvaa kerrontaa, johon olet varmasti kuluttanut tovin enemmän aikaa. Harmi, ettei kukaan muu ole kommentoinut tarinaasi. Kenties hankala tekstinasettelu ja pituus ovat vieneet lukijat, mene ja tiedä.

Tarinassa itsessään oli paljon hyvää, etenkin kohdassa: "Ajatelkaa, pian muutamme tämän planeetan takaisin sellaiseksi kuin se oli kun esi-isämme saapuivat tähtien takaa. Valon ja pimeän vaihtelua, kunnon sateita eikä vain tihkua." Tuli heti mieleen omat tarinat ja fantasiat siitä, miten maailma pitäisi muuttaa paremmaksi paikaksi. Tietysti saa olla melkoiset räjähteet jos esimerkiksi Maan kokoisen planeetan sisuksen saisi pyörimään uudestaan. Menee scifin ja fantasian risteymäksi, mikä ei tietysti haittaa.

Tarinalla oli selkeä kaari: alku, keskiosa ja loppu. Missään vaiheessa kerronta ei tuntunut pysähtyvän, vaan uusia asioita tuli eteen sopivalla tahdilla.

Mitä jäi mietityttämään? Harvinaisen vähän. Alussa luulin lukiessa, että tarina kertoisi salakuljettamisesta, mutta sitä ei juuri käsitelty. Kenties olisin halunnut maistiaisen siitä, millaista on salakuljettaminen valon ja varjon planeetalla, ainakin päähenkilöä olisi siten voinut tuoda paremmin esiin. Mitä ehkä eniten jäin kaipaamaan on pidettävät henkilöhahmot. Nykyisellään hahmot jäivät turhan geneerisiksi, vaikka Tulan kerrotaan olevan temperamentikas ja kiihkeä. Etenkin Garet olisi voinut olla pidettävämpi henkilö, jotta lopun taistelussa olisi henkeen ja vereen kannustanut häntä. Tiedän kuinka vaikeaa sellaisten hahmojen kirjoittaminen on, joten jätän sen haasteeksi.

Kirjoittaja.fissä tarinat eivät yleensä ole kovin tasokkaita, joten erottuakseen annan puoli pistettä paremman arvosanan: 4,5. 4,0 tämä ainakin ansaitsee, vitoseen olisi vaatinut nuo pidettävät henkilöhahmot.

Pidän tällaisistä tarinoista! Jatkahan kirjoittamista!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Järjestys 
boxo
November 14, 2017
Report this comment
Kiitos Dhanne, sekin ois jo hyvä jos on sen verran kiinnostava että jaksaa lukea loppuun asti, vaikka vähemmillä pisteilläkin. Olihan minulla tässä jonkinverran aluksi muutakin touhua, mutta oli pakko karsia sitten kevään mittaan jotain pois kun piti saada mahtumaan siihen Nova kilpailuun jonka maksimimitta tuli täyteen näin.
No eihän tämä siellä pärjännyt tietenkään alkua pidemmälle, ja ymmärrän hyvin ettei.
Pitäis tosiaan enemmän saada henkilöhahmoihin elävyyttä, ja maisemiinkin. No tämä oli minun ensimmäinen näin pidempi pläjäys, ja opittavaa on paljon..nyt myöhemmin huomannut itse esim että tulee niitä turhia perhanan täytesanoja viljeltyä myös ( SITTEN hän..SITTEN he...).No tässä pikkuhiljaa toista tarinaa virittelen niin jospa ote paranis siinä..
1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS