Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Fantasia Halki maailman
QR-Code dieser Seite

Halki maailman Hot

Havahdun paahtavaan auringon paisteeseen ja kuumuuteen. Olen keskellä aavikkoa ja joka suuntaan siintää vain loputon määrä hiekkaa. Hiekkadyynit ovat kauniita, kun ne loistavat auringon paisteessa kuin hiekkaiset aallot. Aurinko paahtaa kuumemmin kuin ikinä, mutta kuitenkin tunnen olevani elossa ja voimissani. Lähden kulkemaan suuntaan, johon ensimmäisenä katsahdin.
Kuljettuani tovin näin edessäni sinistä ja luulin sen olevan kangastus, mutta se oli kuin olikin vettä. Saavuin rantaan ja edessäni oli suuri meri. Auringon paiste ei enää polttanut, koska mereltä tuleva tuuli viilensi kehoa ihanasti. Laineet kohisivat rantakiviin, kun astuin veneeseen, joka oli kiinnitetty laituriin. Veneeni kiisi meren pinnalla ja matka taittui nopeasti. Saavuin toiselle rannalle, joka oli metsän reunassa. Kiinnitin veneeni rannassa seisovaan puuhun ja kuuntelin vielä hetken veden lotinaa, kun hyvin pienet aallot pyyhkivät rantaa.

Astuin rannalta metsään, joka oli synkkä, mutta silti toiveikas. Se ei ollut pelottava metsä, vaan kutsuva ja elämän täyteinen. Puiden latvoissa kuului lintujen laulua ja kasvillisuuden seassa vipelsi pieniä eläimiä. Metsä tuoksui raikkaalta kuin sateen jälkeen ja oloni oli rauhallinen. Matkani jatkui polkua pitkin, joka oli selvästi harvoin kuljettu ja se johdatti minua varmoin askelin eteenpäin kohti päämäärääni. Polku päättyi suureen vuoreen, jossa oli kuin ihmisen tekemät portaat, mutta portaat olivat liian epämääräiset ihmisen tekemäksi ja ne olivat kuin ihmeen voimalla luonnon tekemät. Portaat kuljettivat minut aina korkealle huipulle asti.

Vuoren huipulla minua ympäröi taivas ja pilvet. En tiennyt kuinka korkealla olin, mutta päätäni ei silti huimannut. Yhtäkkiä pilvien joukossa näin lumoavan linnan, joka leijui taivaalla pilven päällä. Linna oli tehty timantin kaltaisesta aineesta ja se oli kirkkaan vaaleanpunainen. Linnan ympärillä lenteli paljon kauniita perhosia, joiden siivistä irtosi ilmaan kimalletta, joka siiven iskulla. Katsoin haikeana linnaa ja en tiennyt miten sinne pääsisin. Kunnes pilvi leijaili luokseni ja ilman ajatusta, minä hyppäsin sen kyytiin. Tuuli puhalsi ja minä lensin linnan ovelle pilven päällä seisoen. Astuin linnan ovesta sisään.

Linna oli sisältä yhtä loistava kuin ulkoakin ja ihailin sen seiniä, joita koristi timantit ja kauniit kuvat. Edessäni oli valtaistuin sali, joka oli yhtä loistava kuin muukin linna. Valtaistuimen molemmin puolin oli suuret patsaat, jotka esittivät susia. Toinen susista oli valkoinen ja toinen musta, mutta molemmilla oli kirkkaat timantit silminä. Valtaistuimella istui kaunein nainen, jonka koskaan olin nähnyt. Mikään sana ei riittänyt kuvaamaan hänen kauneuttaan, koska itse sana kaunis oli liian laimea kuvaamaan häntä. Hän oli jotain paljon enemmän. Katsoin naista silmiin ja sanoin: ”Vihdoin löysin sinut, ethän enää katoa.”

Suljin silmäni ja avasi ne uudestaan. Olin kotona sängyssäni ja vieressäni nukkui vaimoni, joka myös heräsi. Katsoin häntä ja sanoin hänelle: ”Hyvä, et ole kadonnut.”

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.5  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Halki maailman 2017-07-14 12:59:18 AndreBushe
Arvosana 
 
4.0
AndreBushe Arvostellut: AndreBushe    July 14, 2017
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

En ole kovin hyvä löytämään vikoja, joten kerron niitä tässä nyt mielestäni vähän.

Tarina oli kaunis. Kyllä, se on oikea adjektiivi tätä kuvaamaan. Kuvailit yksinkertaisesti, ehkä ehkä hieman liiankin yksinkertaisesti. Runon tapainen kerronta olisi tähän sopinut.

Tässä tarinassa olit loistavat juonenkuljettaja! Tarina vei mukanaan ja tuntui kuin koko yö olisi mennyt tätä lukiessa, vaikka tarina olikin luettu kahdessa minuutissa.

Yksi asia minua ehkä hieman ärsytti lopussa: herääminen. En olisi itse laittanut heräämistä loppuun, mutta ehkä se riippuukin lukijasta, ärsyttääkö tällaisissa "unitarinoissa" herääminen lopussa.

Kiitos, jatka samaan malliin! (Vaikka itse kirjoitankin paljon sinua huonommin)

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Halki maailman 2017-06-27 19:10:52 Pohjavesikala
Arvosana 
 
3.0
Pohjavesikala Arvostellut: Pohjavesikala    June 27, 2017
Top 100 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Pidän paljonkin unimaisista matkakertomuksista. Tässä kuitenkin teksti itse sekä miljööt jäävät vaisuksia ja olisi ollut varaa vähän lennokkaampaan kuvailuun. Kun käyskennellään unissa, mielikuvitus tosiaan on ainoana rajana. Rohkeaan runomaisempaan kuvailuun on myös mielestäni tilaa, jopa rönsyilyvyyden yli hipoen, kunhan kuvatut maisemat ovat tarpeeksi mielikuvituksellisia.

Kuten tälläisissä tarinoissa on tapana, lopussa kertoja löysi unelmansa myös valveilla olon maailmasta, mikä on tavanoimaista, mutta itseäni se ei haittaa. Hyvä vaan, että tarinassa on terve, todellisuuden pakoa ylistämätön, moraali.

Tätä kauneinta naista olisi tosin voinut kuitenkin kuvailla ja antaa rakkaudesta ruusuisten lasien paistaa läpi tekstistä oikein kunnolla.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS