Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Fantasia Harmaasulan Tarina osa 1
QR-Code dieser Seite

Harmaasulan Tarina osa 1 Hot

Hei. Olen Harmaatassu, toisin sanoen parantajaoppilas Usvaklaanista. Kaikilla oppilailla on loppupäätteenä nimessä -tassu. Niin on minullakin.Täällä metsässä on kolme muuta kissaklaania, Kiviklaani, Aurinkoklaani ja Hiekkaklaani, ja tietysti minun klaanini Usvaklaani. Mestarini on Hämäräkukka, Usvaklaanin parantaja. No mutta, aloitetaan tämä tarinani siitä kun eräänä päivänä tapahtui jotain todella omituista.


Avasin silmäni. Hämäräkukka järjesteli yrttejä, ja kun hän huomasin minut, hän sanoi lempeällä äänellä -Ai, sinä heräsit jo!
-Joo.. Vastasin hiljaa ja nuosin sammalvuoteeltaani.
-Lähtisitkö keräämään vähän kissanminttua hylätyn kaksijalanpesän luota? Korppiturkilla on valkoyskä, eikä nämä riitä hänelle pitkäksi aikaa. Hämäräkukka selitti.
-Selvä. Vastasin lyhyesti ja lähdin parantajanpesästä.
-Ja ota joku soturi mukaasi! Parantaja vielä huudahti.
Katsoin aukiolle. Huomasin Varissiiven tuoresaaliskasan luona syömässä laihaa hiirtä.
-Tulisitko mukaani keräämään kissanminttua? Kysyin tummalta kollilta.
-No vaikka. Käykö jos otan Pilvitassun mukaan? Hän kysyi.
-Otan vaan, niin saadaan enemmän kannettua. Vastasin ja lähdin kohti piikkihernetunnelia.

Ylläpidon palaute

 
Harmaasulan Tarina osa 1 2017-03-12 18:39:23 Alapo80
Arvosana 
 
1.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    March 12, 2017
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka MerituuliMinttu!

Kivasti keksittyjä nimiä ja klaaneja! Pidin tuosta tassu jutusta. Jäin miettimään, että koskeeko se myös sotureita ja muita? Sinulla on leppoinen tapa kirjoittaa. Keskustelut on sujuvia.

Aloitan urputtamalla tämän osan pituudesta. Kirjoita vain rohkeasti pidempää pätkää. Jos teet puhelimella, niin niihinkin saa sellaisia appeja, joissa voi tallentaa ja kirjoittaa pitkästikin. Ai miksi? No uskon, että haluat ihmisten lukevan kirjoituksiasi, koska lataat ne tänne. Kunnioita siis lukijaa, ja anna hänelle luettavaa.
Kerrot tuossa alussa, että eräänä päivänä tapahtui jotain todella omituista. Jäin lukijana odottamaan, mutta se ei selvinnyt. Eli tämä pätkä on yksi dialogi, joka kantaa yösijalta aukealle. Jäin kaipaamaan tooooooooodella paljon enemmän tarinaa, juonta, tapahtumia ja erityisesti tuota todella omituista tapahtumaa. Sitten tarina loppui, eikä minulle lukijana jäänyt kuin tyhjä olo.

Kirjoitit dialogin kuvauksessa, että vastasin lyhyesti. Jos vastaus on selvä, niin tuota ei tarvitse lukijalle kertoa, vaan huomasin kyllä, että vastaus oli lyhyt :)

Isäät hyvin jännitystä, kun Parantaja huutaa vielä perään, että ota soturi mukaasi. Se antaa heti sellaisen kuvan, että kohta alkaa tapahtua. Se toisaalta herätti myös kysymyksen, että eikö Harmaatassu ihmetellyt, että miksi? Onko yleistä, että soturit ovat mukana?

Tässä on paljon hyviä juttuja! Muista kuitenkin lunastaa lupauksesi lukijalle, ja kirjoita riittävän pitkästi, että tapahtumat lähtevät kunnolla käyntiin.

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
2.0  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Harmaasulan Tarina osa 1 2017-03-12 19:05:58 Jästipää
Arvosana 
 
2.0
Jästipää Arvostellut: Jästipää    March 12, 2017
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Mielenkiintoinen tarinanalku. Herätti kiinnostuksen. Kuten Alapo80 palautteessaan kirjoittikin, niin tämä on ihan liian lyhyt tarina. Tosin otsikossa mainitaan osa 1, joten lisää on ilmeisesti tulossa, mutta silti tämä on liian lyhyt pätkä vaikka tarina olisi jaettukin osiin. Tässä kun ei kunnolla ehdi juuri mitään tapahtua.

Älä aloita tarinaa tervehtimällä lukijaa. Se on turhaa, vaikka tarina olisikin kirjoitettu minä-muodossa. Jättäisin tuon Hei -sanan kokonaan vain pois. Yleensäkään kaunokirjallisuudessa ei puhutella suoraan lukijaa, varsinkaan jos tarinassa on ns. kaikkitietävä kertoja. Poikkeuksia toki on ja jossain teksteissä, varsinkin humoristisissa tarinoissa, saatetaan puhuttaa suoraan lukijaa, mutta tällaisen tyylikeinon käyttö tulee tehdä harkiten. Kaikkiin teksteihin sellainen ei vain sovi tekstin tai aiheen luonteen vuoksi.

Repliikeissä on kieliasullista korjattavaa. Esim. "-Otan vaan, niin saadaan enemmän kannettua. Vastasin ja lähdin kohti piikkihernetunnelia." -> viivan jälkeen tulee aina välilyönti ennen lauseen aloittavaa sanaa. Kun lause loppuu, sen jälkeen tulee pilkku tai muu erikoismerkki, mutta ei koskaan pistettä. Repliikin jälkeen johtolause alkaa aina pienellä alkukirjaimella. Eli esimerkkilause tulisi korjata näin: "- Ota vaan, niin saadaan enemmän kannettua, vastasin ja lähdin kohti piikkihernetunnelia." Tai toinen esimerkki: "-No vaikka. Käykö jos otan Pilvitassun mukaan? Hän kysyi." -> "- No vaikka. Käykö jos otan Pilvitassun mukaan? hän kysyi."

Kertojan alustus lataa odotuksia lukijalle (eräänä päivänä tapahtui jotain tosi omituista), mutta niitä ei vielä tässä ensimmäisessä osassa lunasteta. Ehkä ensimmäinen osa tulisi olla riittävän pitkä, että alustuksessa herätetyt kysymykset saavat jossain määrin vastauksia. Tämä auttaa ylläpitämään lukijan mielenkiintoa.

Sinänsä kaikessa lyhykäisyydessään tämä teksti kuitenkin jo kertoo sinänsä aika paljon. Sen verran, että itse ainakin kiinnostuin. Kissa-aiheisia tarinoita en ole kovinkaan montaa lukenut, että siinä mielessä aihevalintakin kiinnostaa. Sujuvasti sinänsä kirjoitat ja tässä on kyllä selvästi hyvät lähtökohdat ja pohjustusta hyvään tarinaan.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
01
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS