Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Fantasia mustan ruusun legenda
QR-Code dieser Seite

mustan ruusun legenda Hot

Veronica jatko 3

Veronicaa tuijottivat kaikki neuvoston jäsenet ja katsojat, jotka olivat tulleet katsomaan hänen ja hänen setänsä taistelua. Hetken aikaa oli hiljaista, ennen kuin neuvoston vanhin mustahiuksinen mies, jonka hiuksissa oli myös harmaita hiuksia, jotka loistivat hopeinna kuunvalossa ja, jonka silmät olivat siniset kuin vesi jotka loistivat kuin meren kimeltää timanttipinta nousi seisomaan ja sanoi:"Veronica setäsi on yleensä oikeassa mutta tällä kertaa taidat kyllä sinä olla tällä kertaa oikeassa", sanoi vanhus ja jatkoi," mutta Emily on liian nuori ja suuri vaara, jos hän saa tietää menneisyytensä hänet tapetaan välitömästi muussa tapauksessa hän saa elää siihen saakka mutta veronica sinä katsot hänen peräänsä, ettei hän saa tietää meidän ja hänen salaisuuttaan." "selvä", vastasi Veronica. "Ja tämä kokous päättyy tähän", sanoi vanhin. Sebastian katsoi vanhinta murhaavasti. Veronica oli salaa iloinen mielessään mutta tiesi, että tämä taistelu ei ole viellä ohi.

Ylläpidon palaute

 
mustan ruusun legenda 2015-02-11 12:55:54 Alapo80
Arvosana 
 
3.0
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    February 11, 2015
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka W.M!

Olen osittain samalla linjalla kuin TarraLeguaani, mutta en silti ihan noin rankasti lähde Sinua tuomitsemaan. :D
On totta, että jonkin verran on virheitä, mutta parannustakin on! :D

Muutama huomio.
Toistosta: "Veronicaa tuijottivat kaikki neuvoston jäsenet ja katsojat, jotka olivat tulleet katsomaan hänen ja hänen setänsä taistelua.".
Ajatukseni: "Veronicaa tuijottivat kaikki neuvoston jäsenet ja katsojat, jotka olivat tulleet seuraamaan hänen ja hänen setänsä taistelua.".
Mietin myös, sopisiko tuon ensimmäisen ja - sanan sijaan paremmin sekä, sillä ja on tuolla hetken päästä uudestaan. Katsomaan on sikäli helppo, että sille löytyy helposti synonyymi.
Mietin myös sitä, että olisiko tuossa voinut olla "...hänen ja hänen setänsä välistä taistelua.". Mutta se on pikkujuttu vain.
Samaan liittyen (eli toistoon), "...jonka hiuksissa oli myös harmaita hiuksia, jotka loistivat hopeinna kuunvalossa...".
Ajatukseni: "...jonka hiuksissa oli jo kuunvalossa hopeisena loistavaa harmaata...".

Pikku pilkutusjuttu.
"...ja sanoi:"Veronica setäsi on yleensä oikeassa...".
Nythän tuossa sedän nimi on Veronica. Eli
"...ja sanoi:"Veronica. Setäsi on yleensä oikeassa..." tai "...ja sanoi:"Veronica, setäsi on yleensä oikeassa...".

Eli huolellisuutta ja erityisesti pikkuvirheiden korjaukset. Lue itsellesi ääneen kirjoittamasi ja mieti voiko jonkin asian sanoa eritavalla.
Keskity pilkkuihin ja pisteisiin. Kirjoita selkeitä lauseita.
Esimerkki "...mutta Emily on liian nuori ja suuressa vaarassa. Jos hän saa tietää menneisyytensä, hänet tapetaan välitömästi. Muussa tapauksessa hän saa elää. Mutta Veronica, sinä katsot ettei hän saa tietää meidän ja hänen salaisuuttaan.".

Isoin puute oli kuitenkin pituus. Vaikka kirjoitus olisikin nopeasti tehty ja virheiden värittämä, niin se harmitti eniten, että tarina ei edennyt juuri minnekään.
Puhut salaisuuksista ja erimielisyyksistä, mutta niitä pitäisi myös avata lukijalle enemmän.

Jatka kirjoittamista, mutta kirjoita hieman enemmän kerralla! :D

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
2.5  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
mustan ruusun legenda 2015-02-09 15:17:07 TarraLeguaani
Arvosana 
 
1.5
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    February 09, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Liian lyhyt. Täynnä kirjoitusvirheitä. Samat ongelmat kuin edellisissäkin kirjoitelmissasi. Tässä kohtaa kannattaisi jo paneutua annettuun palautteeseen ja oppia siitä jotain. Tai ainakin yrittää. Vaikka juoni olisi hyvä, se jää pahasti varjoon, jos teksti vilisee virheitä, outoja lauseita ja välimerkittömyymessään hassuja merkityksiä.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
mustan ruusun legenda 2015-02-08 10:47:47 Jästipää
Arvosana 
 
3.5
Jästipää Arvostellut: Jästipää    February 08, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Aika lyhyt pätkä tällä erää. Tarina jatkuu ja kerronta on sinänsä hyvää, kuten aiemminkin, mutta nyt tässä pätkässä näyttää tulleen aika paljon kirjoituksellisia ongelmia. Tulee sellainen tunne, että tämä on kirjoitettu kiireessä..

Vältä turhaa toistoa...
"ennen kuin neuvoston vanhin mustahiuksinen mies, jonka hiuksissa oli myös harmaita hiuksia" -> Tässä on liikaa hiuksia. Tämän voisi korjata vaikka muotoon "ennen kuin neuvoston vanhin hiuksistaan jo harmaantuva mies"
"Veronica setäsi on yleensä oikeassa mutta tällä kertaa taidat kyllä sinä olla tällä kertaa oikeassa" -> Oikeassa ja oikeassa. Muuttaisin muotoon: "Setäsi on yleensä oikeassa, mutta tällä kertaa sinä olet"

Tässä lauseessa on sanamuodot pielessä: "jonka silmät olivat siniset kuin vesi jotka loistivat kuin meren kimeltää timanttipinta nousi seisomaan" eli pitäisi varmaankin olla "jonka silmät olivat siniset kuin vesi, jotka loistivat kuin meren kimeltävä timanttipinta, nousi seisomaan."

Ja tämä lause on liian pitkä ja siitä puuttuu välimerkkejäkin. Tässäkin on sanamuodoissa hotain outoa kts. "suuri vaara". Pätkisin tätä lyhyemmiksi lauseiksi, jolloin luettavuus paranisi huomattavasti: "sanoi vanhus ja jatkoi," mutta Emily on liian nuori ja suuri vaara, jos hän saa tietää menneisyytensä hänet tapetaan välitömästi muussa tapauksessa hän saa elää siihen saakka mutta veronica sinä katsot hänen peräänsä, ettei hän saa tietää meidän ja hänen salaisuuttaan."

Kannattaa oikolukea tämä uudelleen ja kiinnittää huomiota välimerkkeihin erityisesti.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS