Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Talo ilman ikkunoita 2017-04-17 06:02:36 Ryövärintytär
Arvosana 
 
3.5
Ryövärintytär Arvostellut: Ryövärintytär    April 17, 2017
  -   Kaikki arvostelut

Koskettava kuvaus voimansa menettäneen ihmisen ponnistelusta sairautta, todennäköisesti masennusta vastaan. Teksti vilisi kauniita, surumielisiä lauseita ja kielikuvia. Tunnelma on pysähtynyt ja seesteinen, mutta jokin elävä ja todellinen liikkuu silti siellä taustalla koko ajan. Olen itsekin käynyt taistelun masennusta vastaan ja ymmärrän hyvin sen tunteen, kun masentunut elää siellä omassa kuplassaan ja kuplan ulkopuolinen elämä tuntuu vieraalta ja epätodelliselta, pelottavalta jopa. Pidän siitä, ettei tämä ole kuitenkaan lohduton tarina. Tässä on toivoa, merkkejä heräämisestä ja halusta selviytyä.

Otan puolitoista tähteä pois siksi, että tekstin lopussa otteesi vähän herpaantuu ja poukkoilee sairaalasta rantaviivalle ja ajatuksissa kosmoksen ulkopuolelle. Se rikkoi kokonaisuutta ja eksytti lukijaa. Hieno teksti kuitenkin! Kyllä sinä kirjoittaa osaat, sitä ei voi kieltää.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Järjestys 
Hanna
April 17, 2017
Report this comment
Kiitos ihanasta kommentistasi! On totta, että teksti varmasti näyttää poukkoilevan loppua kohti. Kuitenkin tuo rantaviiva on osa sairaalan pihaa, mutta ymmärrän pointtisi. Olisi ollut järkevää viitata tähän faktaan jotenkin, että kuka tahansa lukija hoksaa sen.

Nuo kosmoksen ulkopuolisuudet tms. ovat kuitenkin osa masentunutta ajattelua (omalla kohdallani siis) ja kuvaavat mielen loppumattoman tyhjää virtaa. Hankala selittää, mutta itse en koe niitä häiritsevänä tekstissä, vaan osana aihetta.
1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS