Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Itsemurha (ote isommasta kokonaisuudesta) 2017-04-16 03:46:08 Vääpeli Y.
Arvosana 
 
5.0
Vääpeli Y. Arvostellut: Vääpeli Y.    April 16, 2017
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Otan oikeudet olettaa kaksi asiaa: tämä ja se edellinen ovat paloja samasta isommasta kokonaisuudesta, ja toinen on enemmänkin toivomus kuin olettamus, tämä "isompi kokonaisuus" on romaani, koska haluan lukea romaanin verran tätä.

Kuten varoitat, henkilöiden taustat ja keskinäiset suhteet eivät täysin aukea, mutta onhan tuossakin jo tapahtumia kerrakseen. Ensimmäinen tekstipätkä loppui jännittävään kohtaan, alustus oli draamallisesti sellainen, että kuoliko/kuoleeko/sattuiko jollekin pahasti? Kaitsu joka heitettiin kivikkoon tai jompikumpi mopolla lähteneistä pojista ajoi ulos? Katsos nyt, heti koukussa :D Lastenvalvojasta lähti ajatus, että otettiinko Marko tapon takia pois vanhemmiltaan?

Miljöön kuvaus on erittäin hyvää, tyylikysymys onko sitä aivan inasen liikaa joissain kohdin. Toki se myös luo hyvän rytmityksen tekstiin, kun välillä pydähtyy kuvailemaan ja välillä pudottelee pommeja dialogissa.

Ensimmäisessä tekstissä tuli sellainen mieleen, että kun Milla sanoo sen että pidetään seinät pystyssä eikä niin kuin viime kerralla, niin sitä voisi hiukan avata mitä silloin viime kerralla tapahtuu, ellei se sitten tule aikaisemmassa vaiheessa tarinaa esille.

Mutta toivottavasti tätä pääsee lukemaan enemmänkin!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Järjestys 

April 16, 2017
Report this comment
Kiitos paljon arvostelusta! Osuit oikeaan, tämä on ote samasta kokonaisuudesta kuin tuo edellinen. Kyseessä on tosiaan romaani, jonka kirjoitin vuosia sitten ja lähetin kustantamoille, joilta sain hyvää palautetta ja vinkin, miten tekstiä pitäisi vielä muuttaa. Käsikirjoitus kopioineen kuitenkin tuhoutui ennen kuin sain muutostöitä valmiiksi ja asia jäi siihen. Tämän kirjoittaja. fi -sivuston innoittamana päätin vielä kerran kahlata läpi jok'ikisen kolkan kopion löytymisen toivossa ja ihmeekseni tajusin, että Yahoon sähköposti säilyttää postit vuosikausien takaa ellei niitä itse tuhoa, ja löysin kopion kustantajan kanssa käydyn sähköpostikeskustelun liitteestä.

Muutosehdotus oli, että alunperin nuorille suunnattu romaani muutettaisiin aikuisille suunnatuksi muuttamalla lapsuuden tapahtumat takaumiksi. Nyt olen sitten aloittanut muutostyön. Työ on aika suuri, mutta tästä palautteestasi herää toivo, että vaivannäkö tämän romaanin kohdalla voi olla kannattavaa.

En halua kertoa juonesta sen enempää, mutta sen verran paljastan, että nuorten ilta tosiaan päättyy yhteen kuolemaan. Illanvietto vaikuttaa nuoriin monin tavoin ja lopullinen jälkipyykki pestään vasta vuosien päästä, kun nuoret ovat kasvaneet aikuisiksi.
1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS