Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Kirjoitushaaste (kuolema): Verneri 2017-03-22 18:01:26 Poketopi
Arvosana 
 
4.5
Poketopi Arvostellut: Poketopi    March 22, 2017
Top 100 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Teksti on ihailtavan soljuvaa, sellaista mitä lukee mielellään. Kirjoitusvirheitä ei ole, tai jos niitä sieltä rupeaa etsimään, niin jotain on mennyt lukijalta ohi.

En ole aikaisemmin arvostellut tekstejäsi, yksinkertaisesti siitä syystä etten koe pystyväni antamaan teksteistäsi palautetta. Ei ole mitään lisättävää. Sinulla on paketissa kaikki koossa. Tulee sellainen olo kuin sillä kuuluisalla isäänsä nus***aan opettavalla, jos siihen jotain lisää. Puoli tähteä pois, vaikka siitä syystä, että epäselväksi jäi johtuiko manalanfiilis kuokkimaan jääneestä Verneristä pelkästään, vai siitä ettei Verneri lähtenyt johdattamaan pappavainaata valoon. Vai sekä että.

Ehkä jos jotain uskaltaa sanoa... Kakkos/kolmos kierroksella, kun kirjoittaa tekstiä uusiksi, niin kiinnitä huomiota jossain määrin alistuskonjuktiohin. Lauseenvastikkeiden sopivalla viljelyllä uskon, että saat maustettua tekstiäsi entisestään.

Esimerkiksi heti ensimmäinen rivi...
Sunnuntaisin omenantuoksuisen huuhteluaineen imelä haju levisi huoneisiin, kun äiti pesi menneen viikon pyykit pappavainaan perinnöllä

Sunnuntaisin omenantuoksuisen huuhteluaineen imelä haju levisi huoneisiin äidin pestessä menneen viikon pyykit pappavainaan perinnöllä

Ehkä ei paras lause esimerkiksi pituutensa vuoksi, mutta kuitenkin. Varsinkin, kun haju ei nimenomaisesti leviä pyykin pesun jälkeen, vaan voi levitä samalla, jolloin sivulausetta ei tarvita selkiyttämään aikamuotoja, eikä näin ollen tee tekstistä tarpeettoman raskasta (kaunopuheista) ja vaikeaselkoista.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review

Kommentit

1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Järjestys 

March 23, 2017
Report this comment
Kiitos palautteesta!
Kritiikistä sen verran, että huomiosi on osuva ja yksi niistä asioista, joita joudun miettimään jatkuvasti tekstejä hioessa. Olen nimittäin ennen korvannut sivulauseita lauseenvastikkeilla turhankin innokkaasti, siksi aloin karsia niitä tietoisesti, ja nykyään niiden käyttö on tarkoin harkittua. Joskus ne lyhentävät lausetta, mutta muuttavat tekstin rytmiä, ja innokkaana lukijana arvostan teksteissä rytmiä ja helppolukuisuutta. Tässä tekstissä lausevastikkeiden käyttö olisi kyllä varmasti ihan aiheellista. Kiitos terävästä huomiosta ja kannustavasta palautteesta!
1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS