Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Ilmastonmuutos harhapeittona todellisen ongelman päällä 2020-02-05 11:02:51 Arska
Arvosana 
 
5.0
Arska Arvostellut: Arska    February 05, 2020
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Hyvä!

Asioita pitää uskaltaa kyseenalaistaa. Pitää uskaltaa tuoda esiin näkemyksiä myös eriävällä katsannolla, ja nähdä muutakin kuin se meille esiintarjottu valmis näkemys.

Kiistatta on nähtävissä ilmastolämpötilojen nousu, verratessa pitkäaikaisiin keskiarvoihin. Onhan näitä lauhoja jaksoja ollut aiemminkin, ainakin paikallisesti. Kuinka maailmanlaajuisia ne aiemmin ovat olleet, siitä ei juurikaan julkaista tietoa.

Paniikin lietsominen on varmasti asia, joka pitkällä tähtäimellä on muutattavissa rahaksi ja lienee todellakin yksi syy asian nostamiseen noinkin laajassa mittasuhteessa esiin.

Olen samaa mieltä siinä, että maapallon liikakansoittuminen on yksittäisenä syynä markittävin tekijä tähän, kuten moneen muuhunkin ongelmaan. Meitä vain on täällä liikaa.

Viimevuosisadan puolivälin tienoilla pelättiin ihmisen tuhoavan maapallonsa ydinsodan kautta. Nyt pelätään sen tapahtuvan ympäristökatastrofin ja ilmastomuutoksen kautta.

Kai se joskus tapahtuukin, vaikka tästä vielä selvittäisiin. ehkä ihmiskunta tuhoaa elinympäristönsä ja itsensä, samalla myös malkoisen määrän erilaisia eläinpopulaatioita.

Maapallolla on kuitenkin vielä senkin jälkeen aikaa palautua ja luoda uudistunut ekopiirinsä. Aikaa riittää siihenkin, että tuosta uudesta ekopiiristä kehittyy kädellinen laji, joka keksii erinomaisen käytön tulelle.

Kun illalla istuu kuistilla ja katselee tähtitaivasta, niin mieleen tulee väkisinkin ajatus: Kuinka paljon sillä loppujen lopuksi on väliä?

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS