Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Mielipiteet Ilmastonmuutos harhapeittona todellisen ongelman päällä
QR-Code dieser Seite

Ilmastonmuutos harhapeittona todellisen ongelman päällä Hot

Ilmastonmuutos. Terminä ollut lähivuosina erittäin tuttu ja paljon käytetty. Hyvin yksinkertaistettuna se tarkoittaa maapallon keskilämpötilan nousemista ja siitä seuraavia muuttuvia oloja. Tutkijat väittävät ääriolosuhteiden, kuten luonnonkatastrofien, yleistyvän. Jäätiköt sulavat ja merenpinta nousee. Ihminen kiihdyttää ilmaston lämpenemistä vapauttamalla päästöjä ilmakehään. Monet eliöt kärsivät, koska eivät ehdi sopeutua muuttuviin elinympäristöihin. Hurjimmat väittävät, että nykyinen ilmastonmuutos on ihmisen aiheuttamaa.

Ilmastonmuutos on jatkuvalla syötöllä median otsikoissa ja puheenaiheena. Mielestäni ilmastonmuutosta paisutellaan aivan liikaa. Samaa mieltä ovat monet muutkin. Ilmastonmuutoksella luodaan kauhukuvia ja pelotellaan ihmisiä. "Ilmastoahdistus" on median syytä. Lisäksi media harjoittaa ilmastopropagandaa ja manipuloi ihmisiä ajattelemaan ilmastonmuutoksesta tietyllä tavalla. Media syyllistää tavallisia kansalaisia epäekologisesta elämäntavasta ja vaatii tekemään tietynlaisia eettisiä ja kestäviä tekoja, kuten syömään vegaanipainoitteisesti. Media on moneen otteeseen kritisoinut myös maitoa, lihaa ja puulämmitystä.

Nykyajan ongelma on myös kummalliset käsitteet ja liikakategoriointi, jotka sekoittavat ihmisten päitä ja lisäävät ahdistusta ja stressiä. Ilmastonmuutokseen liittyviä käsitteitä ovat muun muassa planetaarinen ruokavalio ja vegaanisen ruoan eri muodot, kuten lakto-ovo-vegetarismi. Miksi jokaikiselle asialle pitää keksiä nimi? Miksi ihminen ei voi vain esimerkiksi syödä itselleen sopivalla tavalla terveellisesti?

Ei tavalliselta kansalaiselta voi vaatia aivan älyttömiä, sillä on hyvä pitää mielessä, että ihminen joutuu elämään yhteiskunnan puitteissa. Jos hän haluaa elää suht mieluisaa elämää, hänen täytyy kuluttaa eli ostaa vähintään perustarpeita. Harva elättää itseään täysin omavaraisesti luonnonmukaisella tavalla. Sitä paitsi median mukaan luontaisestikaan (luonnon "armoilla") eläminen ei ole ekologista, koska Suomen erämaassa täytyy lämmittää mökkiään, jotta talven yli hengissä selviää, ja hankkia lihaa, sillä heinänkorsilla ja varvuilla ei kukaan jaksa tarpoa korvessa ja hankkia sitä ravintoa.

Minä pidän ilmastonmuutosta maailmanlaajuisena taloudellisena "trendinä", jonka avulla rahastetaan ihmisiä. Ilmastonmuutoksessa minun silmiini pistää suuri ristiriita. Nopea ilmastonmuutos ajaa eläimiä sukupuuttoon, mutta ilmasto, elinympäristöt ja eläinlajit ovat vaihdelleet maapallolla aina. Jotkut eläimet ovat sopeutuneet muutoksiin. Ihmisen toimien, muun muassa salametsästyksen, elinympäristöjen tuhoamisen ja niiden muokkaamisen ihmiselle mieluisiksi (kaupunkiympäristöt ja laajat peltoalueet) ja liikakalastuksen, takia monet eläinlajit ovat uhanalaisia. Siinä tilanteessa näiden lajien mahdollisuudet selviytyä muutoksista ovat erittäin minimaaliset ja käytännössä mahdottomat.

Mielestäni ilmastonmuutos ei siis ole ydinongelma, vaan luonnonvarojen liikakäyttö, ympäristön saastuttaminen ja luonnon tuhoaminen. Yksinkertaistettuna liikakansoitus on ainoa ongelma.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
5.0  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Ilmastonmuutos harhapeittona todellisen ongelman päällä 2020-02-05 11:02:51 Arska
Arvosana 
 
5.0
Arska Arvostellut: Arska    February 05, 2020
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Hyvä!

Asioita pitää uskaltaa kyseenalaistaa. Pitää uskaltaa tuoda esiin näkemyksiä myös eriävällä katsannolla, ja nähdä muutakin kuin se meille esiintarjottu valmis näkemys.

Kiistatta on nähtävissä ilmastolämpötilojen nousu, verratessa pitkäaikaisiin keskiarvoihin. Onhan näitä lauhoja jaksoja ollut aiemminkin, ainakin paikallisesti. Kuinka maailmanlaajuisia ne aiemmin ovat olleet, siitä ei juurikaan julkaista tietoa.

Paniikin lietsominen on varmasti asia, joka pitkällä tähtäimellä on muutattavissa rahaksi ja lienee todellakin yksi syy asian nostamiseen noinkin laajassa mittasuhteessa esiin.

Olen samaa mieltä siinä, että maapallon liikakansoittuminen on yksittäisenä syynä markittävin tekijä tähän, kuten moneen muuhunkin ongelmaan. Meitä vain on täällä liikaa.

Viimevuosisadan puolivälin tienoilla pelättiin ihmisen tuhoavan maapallonsa ydinsodan kautta. Nyt pelätään sen tapahtuvan ympäristökatastrofin ja ilmastomuutoksen kautta.

Kai se joskus tapahtuukin, vaikka tästä vielä selvittäisiin. ehkä ihmiskunta tuhoaa elinympäristönsä ja itsensä, samalla myös malkoisen määrän erilaisia eläinpopulaatioita.

Maapallolla on kuitenkin vielä senkin jälkeen aikaa palautua ja luoda uudistunut ekopiirinsä. Aikaa riittää siihenkin, että tuosta uudesta ekopiiristä kehittyy kädellinen laji, joka keksii erinomaisen käytön tulelle.

Kun illalla istuu kuistilla ja katselee tähtitaivasta, niin mieleen tulee väkisinkin ajatus: Kuinka paljon sillä loppujen lopuksi on väliä?

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS