Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Kiusaaaminen 2016-02-16 16:55:24 Arska
Arvosana 
 
5.0
Arska Arvostellut: Arska    February 16, 2016
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Puhut todella merkittävästä asiasta.

Kiusaaminen on todella tuomittava ilmiö, mutta kuten olet itsekin huomannut, se on asia, joka on todella vaikea ratkaista. Asian ratkaiseminen onnistuu vain, jos siihen puututaan, ja puuttuja on asian ulkopuolinen, jolla on riittävä auktoriteetti. Valitettavan usein vain asiaa vähätellään, eikä siihen puututa, ainakaan riittävällä vakavuudella.

Kiusaamisessa on kyse vallankäytöstä. Ei välttämättä suorasta vallankäytöstä kiusattua kohtaan, vaan valtaa käytetään oman aseman korostamiseen ryhmässä, jonka ulkopuoliseksi kiusattua samalla ajetaan. Kiusaamisen syistä voi esittää omat arvionsa. Ehkä kyseessä on kateus, ehkä kuviteltu koston tarve, ehkä kiusatun persoonassa, tai luonteessa esiintyvä aihe.

"Ei kuisaajia voi rankaista, ei se heidän vikansa ole." ??? Sanot ymmärtäväsi pointin?
Kyllä!juuri heidän vikansa se on. Kyllä kiusaaja on itse vastuussaa tekemisistään. Pitää olla.
Olet aivan oikeassa sanoessasi, että monet kiusatut ovat päätyneet itsemurhaan. Fyysinen-, tai henkinen väkivalta, tai nämä yhdistettynä, kuten kuisaamisessa lähes aina, ovat todella rankkaa kestettävää jatkuessaan. Siksi kiusaaminen pitäisi saada loppumaan aina heti, kun sellaista alkaa ilmetä.

Siksi pyydänkin kaikkia nuoria, jotka havaitsette lähipiirissänne kiusaamista. Menkää rohkeasti kiusatun tueksi. Ystävää hän tarvitsee silloin kaikkein eniten. Ystävää,joka tukee vaikeana hetkenä. Monelle se on vaikeaa, koska mielessä piilee pelko joutumista saman kiusaajan silmätikuksi ja saman kohtalon uhriksi.

Pian tulee kolme vuotta kuluneeksi siitä, kun olin erään kiusatun lapsen hautajaisissa.

Tuskin nämä kiusaajat ajattelevat, kuinka pitkälle kantaa heidän mielestään " tsoukkiahan tää vaan on" toimintansa. Tuskin he mieltävät, kuinka suurelle ihmisjoukolle tuollainen itsensä korostaminen saattaa tuoda äärimmäsitä surua ja tuskaa.

Mikä saa jonkun ryhtymään kiusaajaksi? Asia, jota en pysty ymmärtämään.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS