Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Mielipiteet Kiusaaaminen
QR-Code dieser Seite

Kiusaaaminen Hot

Minä olen sitä mieltä, että kiusaaminen on kamalan väärin.

Minua itseäni on kiusattu, joka jatkuu nyt piilokiusammisena. Minua tuijotetaan, minusta puhutaan pahaa ja minulle haistatellaan. Asiaan on jo monta kertaa puututtu, mutta kiusaajat jatkavat siitä huolimatta. Minua ärsytetään aivan tahallaan, ja minut on sotkettu ystävieni riitoihin. En käsitä, mitä iloa kiusaajat saavaat kiusaamisestaan?

Monet sanovat kiusaajien olevan niitä heikoimpia, jotka hakevat huomiota. Heidän mielestään kiusaajia pitäisi sääliä. Heille pitäisi antaa anteeksi. Minä kyllä ymmärrän heidänkin mielipiteensä, mutta sanon tässä nyt omani. Minun mielestäni kiusaajia EI pitäsi sääliä, ja heitä pitäisi rankaista. Yhteyttä kotiin ja kouluun vaan, niin saadaan asia selvitettyä.

Monien mielestä mielipiteeni kiusattuejn kohtelusta on aivan liian raaka. "Ei kiusaajia voi rankaista, ei se heidän vikansa ole." Ymmärrän pointin, mutta jos on joutunut kokemaan kiusausta pitkään, kuten minä, ei itsekään säälisi kiusaajia. Usein kiusaajat ovat vahvimpia ja persoonallisimpia henkilöitä, jotka janoavat vain lisää valtaa.

Minun mielestäni, jos asiaan ei puututa tulevaisuudessa, kiusatut nuoret ovat masentuneita ja surullisia. Kiusatut päätyvät joskus jopa itsemurhaan, siksi heitä pitäisi auttaa. On ihmisiä, joita on hyljeksitty koko kouluikä. He ovat masentuneita, eikä heitä saa jättää yksin.

Kiusatuille nuorille pitäisi järjestää paikkoja, joissa tavata ja joissa voisi puhua kokemuksista. He tarvitsevat tukea ja jotakuta, jolle avautua. Kaikkea ei voi pitää sisällään. Auttakaa kiusattuja nuoria!

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 4 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
5.0  (4)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Kiusaaaminen 2017-04-13 21:04:13 Hanna
Arvosana 
 
5.0
Hanna Arvostellut: Hanna    April 13, 2017
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tämä on näköjään jo vuoden vanha teksti, mutta haluan silti kommentoida...

Hienoa, että puhut rohkeasti kiusaamisesta! On sydäntä särkevää kuulla tällaisia juttuja, mutta sitäkin tärkeämpää, että asiasta puhutaan. Kiusaaminen on vakava ongelma ja olen ihan samaa mieltä kanssasi siitä, että kiusatuille tulisi järjestää mahdollisuus avautua kokemuksistaan ja saada vaikkapa vertaistukea. Kiusaamisen vastaista toimintaa tulisi mielestäni kehittää vielä paljon!

Kiusaajilla on varmasti ongelmia itsellään, mutta se ei millään tavalla oikeuta heitä tekoihinsa tai poista vastuuta niistä. Kiusatun ei tarvitse, eikä pidäkään ymmärtää kiusaajien käytöstä.

Toivon todella, ettei sinua kiusattaisi enää!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Kiusaaaminen 2016-03-21 14:26:08 T. Henrik Lahtonen
Arvosana 
 
5.0
Arvostellut: T. Henrik Lahtonen    March 21, 2016

Voi rakas ystävä!

Näin minun iässäni on jo kertynyt perspektiiviä. Kiusaaminen on äärimmäisen väärin, mutta lukuisista koulukiusatuista on tullut tähtiä, jotka käyttävät kokemuksiaan voimavarana. Menestynyt kiusaaja sen sijaan tuntuu olevan myöhemmällä iällä harvinaisuus, vaikka he usein koulun "menestyjiin" kuuluvatkin.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Kiusaaaminen 2016-03-02 15:45:18 Antero
Arvosana 
 
5.0
Antero Arvostellut: Antero    March 02, 2016
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Koulussa ja työpaikoilla on aina jonkinlaista tölvimistä ja sanailua. Se on ymmärrettävää, mutta jos rupeaa asiakseen kiusaamaan eli kohdistaa nuo sanailunsa yms toimet jatkuvasti samaan kohteeseen on kyse yleensä noista Arskan esilletuomista asioista. (Kateus, kosto, tulla hyväksytykisi porukassa jne.)

Tuskin kukaan nostaa käden pystyyn, jos kysytään: Haluatko sinä koulu- tai työpaikka kiusaajan maineen? Haluatko sinä, että sinut muistetaan yhteisössä kiusaajana? Silti tätä hommaa harrastetaan vuosikymmenestä toiseen. Sitä on todella vaikea käsittää.

Tällaista mielipidettä on todella vaikea arvioida. Kaikki mielipiteet on oikeita.
Rohkenit ottaa kuitenkin vaikean asian esille. Rohkeutta asian kanssa myös jatkossa.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Kiusaaaminen 2016-02-16 16:55:24 Arska
Arvosana 
 
5.0
Arska Arvostellut: Arska    February 16, 2016
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Puhut todella merkittävästä asiasta.

Kiusaaminen on todella tuomittava ilmiö, mutta kuten olet itsekin huomannut, se on asia, joka on todella vaikea ratkaista. Asian ratkaiseminen onnistuu vain, jos siihen puututaan, ja puuttuja on asian ulkopuolinen, jolla on riittävä auktoriteetti. Valitettavan usein vain asiaa vähätellään, eikä siihen puututa, ainakaan riittävällä vakavuudella.

Kiusaamisessa on kyse vallankäytöstä. Ei välttämättä suorasta vallankäytöstä kiusattua kohtaan, vaan valtaa käytetään oman aseman korostamiseen ryhmässä, jonka ulkopuoliseksi kiusattua samalla ajetaan. Kiusaamisen syistä voi esittää omat arvionsa. Ehkä kyseessä on kateus, ehkä kuviteltu koston tarve, ehkä kiusatun persoonassa, tai luonteessa esiintyvä aihe.

"Ei kuisaajia voi rankaista, ei se heidän vikansa ole." ??? Sanot ymmärtäväsi pointin?
Kyllä!juuri heidän vikansa se on. Kyllä kiusaaja on itse vastuussaa tekemisistään. Pitää olla.
Olet aivan oikeassa sanoessasi, että monet kiusatut ovat päätyneet itsemurhaan. Fyysinen-, tai henkinen väkivalta, tai nämä yhdistettynä, kuten kuisaamisessa lähes aina, ovat todella rankkaa kestettävää jatkuessaan. Siksi kiusaaminen pitäisi saada loppumaan aina heti, kun sellaista alkaa ilmetä.

Siksi pyydänkin kaikkia nuoria, jotka havaitsette lähipiirissänne kiusaamista. Menkää rohkeasti kiusatun tueksi. Ystävää hän tarvitsee silloin kaikkein eniten. Ystävää,joka tukee vaikeana hetkenä. Monelle se on vaikeaa, koska mielessä piilee pelko joutumista saman kiusaajan silmätikuksi ja saman kohtalon uhriksi.

Pian tulee kolme vuotta kuluneeksi siitä, kun olin erään kiusatun lapsen hautajaisissa.

Tuskin nämä kiusaajat ajattelevat, kuinka pitkälle kantaa heidän mielestään " tsoukkiahan tää vaan on" toimintansa. Tuskin he mieltävät, kuinka suurelle ihmisjoukolle tuollainen itsensä korostaminen saattaa tuoda äärimmäsitä surua ja tuskaa.

Mikä saa jonkun ryhtymään kiusaajaksi? Asia, jota en pysty ymmärtämään.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS