Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Hopeasilmä, osa 1 2014-09-16 20:51:43 TarraLeguaani
Arvosana 
 
3.5
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    September 16, 2014
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Todellakin mukaansatempaava teksti!

"Niko tuhahti itsekseen kaahaten ylioppilaslahjaksi saamallaan uudella kirkkaanpunaisella Bemarilla reipasta ylinopeutta pitkin kapeaa, ikivanhan kuusimetsän reunustamaa hiekkatietä kohti vanhempiensa omistamaa, järven tuntumassa sijaitsevaa ja metsän ympäröimää kesämökkiä." Tässä on todella paljon kuvailuja yhdelle lauseelle. Pätkitä se.

"Bemarista huolimatta poikuus istui hänessä sitkeästi kuin tauti." Heh :D Hauskasti sanottu!

"...vaikka kalenteri väitti itsepintaisesti, että elettiin vasta elokuun alkua." Hienosti kirjoitettu!

"...vettä tuli kuin esterin perseestä, niin kuin Matti-vaarilla oli ollut tapana sanoa." Tämä lauseen loppuosa 'pelastaa' tuon sanonnan, jolloin se on sallittua kirjoittaa noin.

"...tuulilasinpyyhkimien taistellessa epätoivoisesti rankkasadetta vastaan." Loistava kuvailu, jonka perussanoma on, että 'satoi' :)

"...kerta kerralta lähempää ja lähempää." Toisto ja toisto, toinen pois.

"...kiersi auton editse matkustajan puolelle, mistä koputus tuntui kuuluneen." Lause antaa ymmärtää, että autossa istui matkustaja, koska hänen puolelleen on kierretty. Jos laitat Nikon kiertäneen auton editse, on selvää, että hän kiertää pois kuskin puoleisesta sivusta.

"...jotka saivat elinvoimansa yönsä yksin nukkuvien pikkupoikien pelosta." Hyvin kirjoitettu.

"...mutta tarjosi heikon oljenkorren." Tämäkin hyvin kirjoitettu :)

"Peilistä tuijotti auton takapenkillä istuva tyttö tai nuori nainen." Valitse. Joko tyttö tai nuori nainen.

"...jokin tavattoman voimakas kietoi kätensä hänen ympärilleen ja riuhtaisi hänet takaisin istuimelleen. Niko parkaisi ja rimpuili paniikin vallassa, ennen kuin hän muisti turvavyön." Tämä on todella hyvä!!!

"Silloin hirviökään ei voisi nähdä häntä. Niin kauan, kun hän piti silmänsä suljettuina eikä voinut nähdä tyttöä, tyttökään ei näkisi häntä." Toistat oikeastaan samaa asiaa peräkkäisissä lauseissa.

"Aivan kuin ympäröivä todellisuus olisi äkkiä muuttunut läpikuultavaksi, tahmeaksi ja raskaaksi nesteeksi, jossa ajallakin oli vaikeuksia ponnistella eteenpäin." Hieno kuvailu!

"Niko saattoi nähdä Sen suoraan edessään. Jokin liikkui pimeydessä..." Ensin mainitset sen olevan 'Se', mutta silti seuraavaksi viittaat siihen taas sanalla 'jokin'. 'Se' on muodon saanut selvä asia, jota katsotaan suoraan. 'Jokin' taas on epäselvä jossain siellä, mitä ei havaita suoranaisesti.

"Kasvot ja terävät, hopeanhohtoiset silmät." Silmät on kuvailtu jopa kahdella adjektiivilla, mutta kasvot vain mainitaan. Outo yhdistelmä. Tämä myös kuulostaa siltä, kuin mainittaisiin vain, että sen silmät olivat tällaiset ja että sillä oli myös kasvot.

"Kati-olento." Särähti pahasti 'korvaan' ja sait minut irvistämään.

Tytöttelet 'Pirua' kovasti, mutta ongelma on se, että tyttö voi olla iältään 1-20 vuotta. Vaikka aluksi sanoit, että takapenkillä istui tyttö tai nuori nainen, kuvailusi juonen edetessä sai minut kuvittelemaan sellaista 12-vuotiasta tyttöä (monissa kauhuleffoissa käytetään suunnilleen tämän ikäisiä). Joten ehkä sitä ikää pitäisi tarkentaa, jotta näkisin paremmin visiosi. Baarissa taas vastaan tuli aikuinen kurvikas nainen, joka ei istunut ollenkaan samoihin saappaisiin, joita kuvittelin aiemmin mainitusta tytöstä.

Luulin aluksi, että kyydissä oli mukana Juuso ja Teemu, koska jotenkin annoit tekstissäsi ymmärtää näin. Yllätyksekseni Niko olikin yksin, joka paljastui hetken päästä. Kirjoitat, että Niko jätti toisen pojista matkallaan jonnekin, mutta toisen 'kohtalo' jää hieman epäselväksi.

Juoni oli hyvä. Tämä 'Pirun' kutsuminen oli esitetty hienosti vasta myöhemmin tarinassa, eikä aloitettu sillä, todella hyvä! :) Minua kiinnostaa paljon mitä Niko toivoo ja miten aikoo käyttää seuraavat kymmenen vuotta. Tai miten hän keplottelee itsensä diilistä ulos.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Järjestys 
liskomies
September 24, 2014
Report this comment
Kiitti palautteesta!

Tarina on vanha, kirjoitettu about vuosikymmen sitten. Vain pahimpia kirjoitusvirheitä korjailin. Jatkoepisodi on edelleen tekovaiheessa, on tullut aika paljon muuta hommaa ja muuta kirjoitettavaa... :D
1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS