Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Kotkat Lentää Matalalla 2015-01-20 12:02:56 TarraLeguaani
Arvosana 
 
2.5
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    January 20, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

- "joka nykyisin halvaannuttuaan vasemmalta puolelta", tämä kuulostaa vähän hassulta. Sommittelisin sanoja uuteen järjestykseen.
- "miettii metallitöistä elantonsa saava, kotirauhan rikkomista ja liutaa muita rikoksia parhaillaan aloittava rikollinen." Tässäkin vaihtaisin sanajärjestystä, että sanat saavat paremmat taivutusmuodot. Nyt on vähän epäselvä tulos.
- "Sorvarinkyläläinen" -> pienellä alkukirjaimella
- "Hänellä on kymmeniä kiinteistöjä Vaasassa omistuksessaan, rakennusbisnestä ja autoliike.", tuo 'rakennusbisnestä' ei sovi joukkoon tässä muodossa.
- "bojojojoing", mielestäni tämä ei sovi tekstiin mukaan.
- Kerronnassa verbin aikamuoto vaihtelee, joka tekee seuraamisesta vaikean. Eli välillä käytät preesensiä ja välillä lipsahtaa kesken kaiken imperfektiin.
- "suin vain pilasi elämänsä", en ymmärrä tuota 'suin'-sanaa, suinpäin?
- Vähän vaatii keskittymistä, kun miettii, että milloin on repliikki ja milloin ei. "Repliikkimerkkien" käyttämättömyytesi tekee tekstistä hieman vaikeampaa.
- "Minkä takia sä oot alasti, kysyi Kontkanen?" -> Minkä takia sä olet alasti? kysyi Kontkanen.
- "Kirjailijan alakerrassa olohuoneessa kissojen ympäröimänä", tässä on vähän liikaa kuvailtu että missä ollaan näin pötköön.
- "Vaasan satamassa Vaskiluodossa Tullilaitoksella palvelleesta", tässäkin on samaan pötköön paljon tätä. Rajoilla mennään.
- "Punainen Lyhty-ravintolaan" -> Punainen Lyhty -ravintolaan
- Juomien ja musiikkikappaleiden nimet alkavat isolla
- "Lauantai aamupäivä" -> yhteen
- "piiloitetuilla" -> piilotetuilla
- "mukavilla palkinnoilla, niin makkaranpaloja kuin tennispallolla leikkimistä." Muuta sivulauseen taivutuksia.
- "aletaan harjoituksia tekemään" -> aletaan tehdä. Vaihtaisin muutenkin sanajärjestystä.
- "Koko viikon pyörteissä raskaalla lääkityksellä liikkuva, jonkin sortin epämääräistä kansanryhmää edustavalta kaverilta, jonka naapurissa asuu erikoismies vallan", en ymmärrä lausetta.
- "paritupa tyyppinen" -> yhdyssana
- "John Lennon-lukulasit" -> John Lennon -lukulasit
- "vaahterapuu otelaudalla" -> vaahterapuuotelaudalla/ vaahterapuisella otelaudalla
- "Rantanen, jota vain istuttiin hiljaa ja kuunneltiin." Jota-sana ei sovi tämän sivulauseen aloittajaksi.
- "Alkaa olla päivä täys, ja sen tuntee jo lihaksissaan 50-vuotias poikamies." Yhtäkkinen runollisuus ei istu muun tekstin tyyliin.
- "Ala-Kattomies, Kari alkaa kertoa työpäivästään." Hassusti esitetty nimi.
- "Kartasta se on miehelle selvinnyt, joka parhaillaan haaveilee jo uudesta autosta ja talosta. " Tässä pitää tehdä aika roimaa sanajärjestyksen muuttoa.
- "enään" -> enää
- "kolme-neljä vuotiaan" -> yhdyssana.
- Kaunokirjallisessa tekstissä kannattaa yleensä käyttää numeroita kiroitettuna (poikkeus: tarkat kellonajat ja vuosiluvut).
- "Toyota Corolla-merkkinen" -> Toyota Corolla -merkkinen
- "Antero Palo: huomenna seuraatte sitä", aloitat tämän repliikin ihan erilaisella tavalla. Ehdottaisin silti käyttämään sitä peruskaunokirjallista tapaa, jossa ensin tulee repliikki ja sitten puhujan tunniste, kuten muutaman kerran tekstissäsi käytät (Ks. Keskustelu - Kirjoittaminen - Kieliopillisia ohjeita)
- "Makers Mark-viskiä" -> Makers Mark -viskiä
- Muutamat luvut ovat kovin lyhyitä, yhden kappaleen mittaisia. Niitä ei tarvitse merkitä omiksi luvuikseen, vaan ujuttaa omaksi tapahtumakseen edellisen luvun perään.
- "abloy-avain" -> Abloy-avain
- "Desert Eagle- pistooliin" -> Desert Eagle -pistooliin
- "tönäisee hän hänet nurin", tässä menee sekaisin kuka ja kenet, vaikka asia on nopeasti selvitetty vertailemalla edellistä lausetta tähän. Lukijan ei ole silti hyvä pysähtyä ja käydä kertaamassa taaemmas, että mitä missä kuka häh.
- "ennenkuin" -> erikseen
- "Ari-Pekka Salminen Haprotie 12 56160 Sorvarinkylä Mustasaari FINLAND." Tämä on kovin pötkyläinen lista. Nämä osoitetiedothan on yleensä kirjoitettu eri riveillä, jolloinka 'rivinvaihdoksi' voisi merkitä tässä pilkun; Ari-Pekka Salminen, Haprotie...
- " Kun Ken oli tiedustellut: - Missä kaljat, oli Ville sanonut:", nyt käytät tuota repliikkiviivaa, mikä taas ei sovi tähän. Eli tämän voi kirjoittaa: Kun Ken oli tiedustellut, että missä kaljat olivat, oli Ville...
- "hitlertervehdyksessä" -> Hitler-tervehdyksessä
- "Fazerin sinistä levystä" -> sinisestä
- "maailman laajuisesti" -> yhdyssana
- "joutuu kerätä" -> joutuu keräämään
- "Rikosylikonstaapeli Matti Haukka ja vanhempi rikoskonstaapeli Sami-Marko Hautamäki Vaasan keskusrikospoliisin huumeyksikön tutkijat lähtevät" -> ...keskusrikospoliisin huumeyksiköstä lähtevät...
- "Ford Mustang-merkkinen" -> Ford Mustang -merkkinen
- "fiftyfifty" -> fifty-fifty
- "rankki säiliö" -> yhdyssana
- "Taas keitinosa rikkoi koko talon asuinkelvottomaksi räjähdyksessä." Kun aloitat virkkeen taas-sanalla, muuttuu sen merkitys erilaiseksi kuin mitä tunnut hakevan. Nyt se kuulostaa siltä, että tämä keitinosa on ennenkin tehnyt tällaista tuhoa.

Erikoinen tapa aloittaa tarina ja sitten listata esiintyvät henkilöt. Niitä oli kuitenkin monta, eikä yksikään jäänyt oikein mieleen. Lopetuksesi samanlaiseen listaukseen on kylläkin sopiva tälle tyylille.

Juoni pysyy jotenkin asiassaan, mutta tuntuu välillä haaroilevan liian kauaksi, ei onneksi kovin pitkään. Sanajärjestystä muuttaisin monessakin kohtaa, nyt teksti oli hieman epäselvää ja vaikeasti luettavaa. Se ei ollut kokonaisuudessaan kovin sujuvaa. Juoni on selvä. Kirjoitustyylisi on pääosin itselleen uskollinen.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review

Kommentit

1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Järjestys 

February 02, 2015
Report this comment
Kiitos tuhannesti palautteesta :)
1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS