Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Valontuoja, Luku 1 2021-02-28 04:25:49 Oriodion
Arvosana 
 
3.0
Oriodion Arvostellut: Oriodion    February 28, 2021
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Ihan hyvä pohjustus tarinalle. Teksti on kohtalaisen hyvää, mutta lukemista häiritsi turhat väliviivat joita oli vähän kaikkialla. Olen huomannut samanlaisia aika monissa teksteissä täällä. Veikkaan että niitä on jäänyt jos kopioi tekstin tänne jostain, missä tavutetaan sanoja eri riveille, ja tavuviivat sitten kopioituu mukaan. Näiden poistaminen helpottaisi lukemista paljon.

Hahmoista Johannes tuntuu ihan hyvältä päähenkilöltä. Muista ei tässä vaiheessa ole vielä sen erityisempää sanottavaa. Sellainen huomio, että alussa kesti aika pitkään ennen kuin päästiin kehenkään hahmoon. Tämä vaikeuttaa vähän tarinaan heti mukaan pääsemistä, vaikka toisaalta antoikin ainakin heti selkeän kuvan siitä millaisessa maailmassa tässä eletään. Ehkä mielenkiintoisinta tässä oli tuo taustatieto maailman laidan lohikäärmeistä sun muista. Tuntuu ihan hyvin rakennetulta maailmalta omine mytologioineen. Joskin ehkä tätä tietoa olisi voinut alussa kaiken kertomisen sijaan myös ripotella vähän siellä täällä.

Itselläni tämä vähän kärsi siitä, että minulla sattuu olemaan luettavana juuri nyt toinen aika samantyylinen fantasiakirja, jossa ollaan juuri tällaisessa pappien täyttämässä maailmassa missä on vahvat armeija ja kirkko (sattumoisin tämän sivuston ylläpitäjän teos Muukalainen). Tämä kiintiö sattuu siis olemaan itselläni aika täynnä. Ehkä olisi pitänyt arvostella tämä vasta myöhemmin niin tuo ei vaikuttaisi epäreilusti, mutta kirjoitan nyt palautteen kun tämän luin.
Vähän näissä maailmoissa ärsyttää itseäni se miten vahvasti yksilö alistetaan palvelemaan yhteiskuntaa. Mutta Johannes vähän kyseenalaistikin tätä, mistä saattaisi olla tulossa kiinnostava teema.

Vilkaisin muuten tuota wattpad-sivustoa. Näyttää ihan tutustumisen arvoiselta, kiitos sen mainitsemisesta. Löytyykö sieltä siis suomeksikin tuotoksia? Ja ajattelitko jatkaa tätä myös täällä kirjoittaja.fissä vai pelkästään tuolla? Koska kyllä tämä olisi kiva lukea loppuun, vielähän tämä ei varsinaisesti päässyt alkamaankaan.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Järjestys 
Stuba
March 02, 2021
Report this comment
Hei, kiitos paljon palautteesta!

Kopioin ja liitin tekstin tosiaan wordista tänne ja esikatselussa teksti pysyi samassa muodossa kuin se minulla wordissa olikin, mutta painaessani julkaisu näppäintä se muuttikin muotoaan.. Täytyy ensi kerralla poistaa ainakin nuo tavuviivat siis välistä.

Tuo "nopeammin kiinni henkilöhahmoon" on ainakin hyvä vinkki (tarinaan kyllä kuuluu myös lyhyt esinäytös, joka alkaa "suoraan toiminnasta". En sitä tosin tänne laittanut, kun ajattelin, että ehkä tästä ensimmäisestä luvusta saa ulkopuolinen lukija "enemmän irti".).

Itseäni on aina jossain määrin kiinnostanut dystooppiset sekä totalitaariset skenaariot ja yhteiskunnat ja se, että miksi ja miten ihmiset sellaiseen alistuisivat. Siksipä tämäkin tarina pyörii aika paljon sen ympärillä, että osa hahmoista kyseenalaistaa järjestelmää ja osa pyrkii käyttämään sitä hyväkseen.

Löysin tuon wattpad sivuston itsekin vasta vähän aikaa sitten, enkä ole hirveämmin sitä ehtinyt vielä selailemaan, mutta näyttäisi sieltä aika paljon suomeksikin löytyvän tuotoksia kun vain laittaa haku- kenttään "suomi, suomeksi, finnish.. Tms".


Voi olla, että lisäilen koko tarinan vielä tännekin jos alkaa tuntumaan, että sitä ei tuolta wattpadista löydetä, mutta olen nyt pari lukua sitä sinne julkaissut. (lisäilen uusia lukuja sitä mukaan kun vielä käyn tekstiä varmuuden varalta läpi, että saan viimeisetkin kirjoitusvirheet haravoitua pois).
Tässä vielä linkki tähän tarinaan wattpad-sivustolla:

https://www.wattpad.com/story/260160785-valontuoja
1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS