Tämä oli vähän sekavaa luettavaa.
Alun ongelma on ennenkaikkea se että kerronta hypähtelee henkilöstä ja paikasta toiseen ilman kummoisia selittelyjä, eikä siinä millään meinannut pysyä kärryillä, ja jos näillä on joku yhteys toisiinsa niin se ei oikein tullut selväksi. Myöhemmin käytetään ihan liian iso osa tarinasta matkaan alamaailman kaupunkiin, siinä ehti pakostakin tylsistyä.
Tärkeitä asioita pitäisi kertoa paljon enemmän, nyt lukija ei millään pysy mukana kaikesta missä mennään. Mikä on Kuoleman meri/järvi/virta? Vain nimi merelle/järvelle/virralle? Miksi alamaailmalaiset muka on niin pahoja että niitä pitäisi tappaa? Mun ainakin kävi heitä sääliksi, ja alkoi raivostuttaa että ylämaailmalaiset noin vain tulivat heitä lahtaamaan! Alamaailman johtaja oli toki vähän ikävän oloinen otus, mutta muuten ei juurikaan perusteltu sitä että mikä muka oikeuttaisi ylämaailmalaisia kuvittelemaan olevansa jotenkin parempia ja voivansa tappaa vihollisiaan. Ja mitä se tarkoittaa että ylä/alamaailmalaiset alkavat muuttua toisikseen jäätyään toistensa vangeiksi? Entä miksi Narville sitten ei käynyt näin? (Kun hän ilmeisesti vain teeskenteli ja oli pian urkkimassa alamaailman johtajan salaisuuksia?) Ja ihan sellainenkin perusasia että mitä nuo leetit ja jakat on? Ovatko ne ihmisiä ylipäätään? Vain nimitys ylä/alamaailmaa asuttaville kansoille, vai peräti ihan eri lajeja? Tämäkin jäi vähän epäselväksi.
Hahmot ei myöskään olleet kovin mielenkiintoisia, eikä heistä selvinnyt hirveän paljon. Alussa mainittiin Narvista joku ennustus, että hän olisi valittu tai jotain. Mikä tämän pointti oli? Lopussa Narvista tuli myös jonkinlainen legenda. Miksi? Itse en nähnyt Narvissa mitään kovin erityistä, mitä nyt ilmeisesti oli ihan hyvä taistelija. Ja lopultahan ylämaailmassa ei edes tiedetty kuka heidät pelasti?
Jos johonkin näistä esittämistäni kysymyksistä olikin vastattu tekstissä niin pahoittelut, mutta silloinkaan ei ainakaan hirveän hyvin ollut nostettu asiaa esiin.
Vähän pisteitä siitä että tässä maailmassa sinänsä voisi olla potentiaalia olla ihan mielenkiintoinen, jos se avattaisiin lukijalle kunnolla, ja kieli kohtalaisen hyvää, vaikka tekstiin jonkin verran virheitä olikin jäänyt.