Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Runot Perillä
QR-Code dieser Seite

Perillä Hot

Muista.
Sinulla on joku,
joka ajattelee.
Joku,
joka välittää.
Sinä olet suunta,
olet päämäärä.
Sinä olet jotain,
jolle uhrata.
Jumala ateistille.
Vaikka suuntasi on hukassa,
valinnat raskaita,
Luulet ettet merkitse.
Tiedä silloin.
Minä ajattelen, minä välitän.
Minä pidän kädestä, kun viimein valitset.
Minä toivon, että huomaat.
Olit jo perillä.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.3  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Perillä 2017-01-23 20:39:15 Versilius
Arvosana 
 
3.5
Versilius Arvostellut: Versilius    January 23, 2017
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tässä on ainakin tiivistä sanomista! Minua jäi vähän ihmetyttämään tekstin rakenne: Jos alussa tuo välittämisen teema olis A-osa, niin sitten mennään vähän toisaalle (suunta, päämäärä, jolle uhrata), mutta tuo jää minulle vähän irralliseksi. Ehkä toimisi paremmin ilman sitä. Selkeä vasta-aihe tai B-osa on sitten tuo 'suunta hukassa, valinnat raskaita, kukaan ei välitä' ja se tuo hyvin jännitettä tai dramatiikkaa muuten vähän staattisen toteavaan fiilikseen. Selvästi A-osan toistoa on 'ajattelen, välitän, pidän kädestä'. 'Olit jo perillä' kääntää vielä vähän uuteen suuntaan ja siinä on ainesta finaaliksi, mutta imperfekti jotenkin särähtää. Tavallaan terävämpi kuin hieman väsähtänyt 'olet jo perillä', mutta kaipaisi vähän pohjustamista tai perustelua. Ehkä 'muista', 'tiedä silloin' ja 'toivon että huomaat' on lähinnä tyhjäkäyntiä? Ja teemahan on hieno ja arvokas

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Perillä 2017-01-01 15:46:09 TuijaK
Arvosana 
 
3.0
TuijaK Arvostellut: TuijaK    January 01, 2017
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Olen lukenut tämän runosi monta kertaa, enkä ole osannut oikein lähteä sitä arvioimaan, koska pidän arvioinnin antamista itselleni haastavana lajina ja epäilen osaanko sanoa oikeita asioita. Kokeilen nyt jotain sanoa kuitenkin, koska ainakin itse arvostan saamaani palautetta, kertoohan se siitä, että joku on jollain lailla paneutunut lukemaansa.

Kokonaisuutena runosta heijastuu voimakas välittäminen ja halu auttaa toista ihmistä. Pidän siitä, kuinka kirjoittaja tuo esiin sen, etteme ole yksin, vaikka usein siltä tuntuukin. Se on lohdullinen sanoma. On joku, jossain, jolle on tärkeä. En tiedä, onko kaikilla ihmisillä edes sitä yhtä välittävää ihmistä, mutta toivoisin, että niin olisi.

Se mikä minua mietitytti, oli tuo "uhrautuva" asenne välittävällä henkilöllä. Ikäänkuin tämä välittämisen kohde olisi "koko elämä". Sitä ei tässä ehkä tarkoiteta, mutta itselleni se näyttäytyy siten, esimerkiksi tuossa kohdassa "Sinä olet jotain, jolle uhrata, Jumala ateistille". Voi olla etten saa ihan kiinni runon syvintä olemusta.

Loppu on hieno; "Olit jo perillä." Niinhän se on, olemme koko ajan perillä, vaikka tuntuisi, että kaikki on kesken ja on hukassa. En kuitenkaan tarkkaan tiedä, mitä se juuri tässä runossa ja tarinassa tarkoittaa. Mitä se lause haluaa viestiä tuolle runossa esiintyvälle välittämisen kohteelle. Sitäkö, että "välittävä persoona" on ollut koko ajan läsnä, olemassa ja nyt se tulee konkreettiseksi sille toisellekin osapuolelle? Että auttaja saa välitettyä rakastamisensa niin, että toinen sen kautta huomaa olevansa tärkeä.

Runossa on rakkautta, mutta myös läheisriippuvuutta. Itseäni ehkä hitusen pohdituttaa kirjoittajan halu olla ratkaisun avain. Olla toiselle pelastaja ja hän ikäänkuin elää siitä tunteesta, että saa pitää tuon toisen elämänsä keskipisteenä. Ihan luonnollisia tunteita, mutta minua ne mietityttävät ja siksi en anna runosta täysiä pisteitä, vaikka tämä onkin hyvin laadittu kokonaisuus.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS