Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Runot kolmas
QR-Code dieser Seite

kolmas Hot



HALUAN TIETÄÄ
MIKÄ MONOLIITTI OLI.
sinulla on taas joku ystävä
mukanasi, hän jättää kaikkialle
greippimehusta tahmeita kädenjälkiään,
haluaa tietää mikä vuosi nyt on -
en kyllä kerro, eläköön vain trilobiitteineen.
tällä välin sinä olet vääntynyt
harmoniseen asentoon jalopuisen pöydän ääreen
edessäsi lasimalja. pudottelet sinne
sanoja joita et tarvitse enää.
minut tuntien lasimaljan kuuluisi
nyt särkyä, mutta ystäväsi!
hän rientää maljan luo, kulauttaa kurkkuunsa
koko sisällön. mehun tahmeus
täyttää koko huoneen,
ystävä häipyy näkyvistä.
täten on sinut
kokonaan paljastettu.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 3 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
4.3  (3)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
kolmas 2015-07-25 16:39:43 takethiswaltz
Arvosana 
 
4.5
takethiswaltz Arvostellut: takethiswaltz    July 25, 2015
  -   Kaikki arvostelut

Saat lukijan ajattelemaan ja synnyttämään omia mielleyhtymiä, näitä ajatuksiasi on ilo lukea. Tekstisi on sujuvaa ja riittävän moniulotteista, pidän kovasti. Mielenkiintoisia ihmissuhteita osaat näissä kuvata,

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
kolmas 2015-07-24 08:57:38 E.
Arvosana 
 
5.0
Arvostellut: E.    July 24, 2015

Tulin katumapäälle tähtien suhteen, sillä musiikkia ja runoja ei välttämättä tarvitse ymmärtääkään. Riittää, että ne saavat ajatukset ja tunteet liikkeelle niin kuin tämä runo minussa sai.

Tässä runossa on ehkä kyse jostakin ihmissuhdepelistä. Runon sinästä tulee mieleen jonkinlainen huijarityyppi (ystävä, rakastaja?), joka tarjoaa tarpeettomia sanoja (väheksyy, huijaa runon minää?).Lasimalja tuo mieleen arpajaisissa käytettävän maljan, josta nostetaan arpajaislippuja (runon sinä kokeilee ihmisiin eri sanatekniikoita), ystävä juo koko maljan (joutuu ehkä samalla tavalla huijatuksi kuin runon minä),mutta päähenkilö (runon minä) toteaa, etteivät nuo jutut enää mene läpi ainakaan minulle. Entäpä monoliitti? Arvoituksellisuudessaan ja puhekielimäisyydessään aloitus on todella onnistunut. Yksi ainoa kokonaisuus (vuori, monumentti, yhtenäinen tarina) on runon loppuun mennessä on paljastettu toisin kuin trilobiitti, joka on hyvin kaukainen ja alkeellinen asia tämän ihmissuhdepelin kuviossa.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
kolmas 2015-07-23 17:59:17 peka
Arvosana 
 
N/A
peka Arvostellut: peka    July 23, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Moi. Minulla tuli lukiessa sama ongelma kuin E.:llä. En tiedä mistä on kyse, joten en saa mistään kiinni. Lauseet sinällään ovat ihan kauniita, mutta nyt kokonaisuutena minulle merkityksettömiä joten en näe mielekkäänä antaa esimerkiksi arvosanaa tekstillesi. Arvostaisin kovasti jos avaisit mistä tekstissäsi on kyse. Tai jos ei mistään, niin sekin olisi mukava kuulla.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
kolmas 2015-07-23 13:53:08 E.
Arvosana 
 
3.5
Arvostellut: E.    July 23, 2015

Jaa-a. En ymmärtänyt tästä yhtään mitään. Tuli jopa mieleen, että onko tämä runoilu sinulle jokin leikkimielinen kokeilu, kun kaikki runosi ovat hyvin erityyppisiä. Runosi on tarinallinen juttu, jossa on kiehtovat ainekset, tekstin alkaminen tikkukirjaimin toimii (toimii, vaikkei uskoisi) ja sisäinen monologi samoin. Mulla ei vain ole pienintäkään aavistusta siitä, mitä runo kuvaa tai kuvastaa. Vai kuvastaako mitään? Onko tarkoitus vain hämätä lukijaa eli mitään mieltä runossa ei olekaan?

Tässä runossa annan tähdet hyvästä kompositiosta, kiehtovista aineksista ja rytmistä sekä lukijanaivojeni vaivaamisesta, vaikka en siitä palkintoa saanutkaan. (Tähditys on vaikeaa, koetan tasapainoilla kannustavuuden ja mieltymysteni välillä.) Vaikka runo oli kiva lukea useampaankin kertaan ja se on teknisesti paras runo tähän mennessä lukemistani runoistasi, niin tietämättömyys on häiritsevää. Mistä ihmeestä tämä tarina kertoo? Minä, joka seuraa Sinää ja ystävä, kolmiodraama, mehu ja tahmeat kädenjäljet, lasimalja ja paljastuminen? En löydä aineksista mitään järjellistä teemaa :D

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS