Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Susiemo # Virhe kirjoittaa elämäni
QR-Code dieser Seite

Susiemo # Virhe kirjoittaa elämäni Hot

''En sano että oli virhe kuunnella sanojani, mutta sanon että oli virhe kirjoittaa elämäni''
Sen ymmärtäminen kesti kauan. Silloin olin sekaisin, enkö kuunnellut ketään. Painuin päätäpahkaa metsänsyövereihin ja annoin itseni haihtua tuulen laulun mukana. Vedin henkeä hiljaa ja kuuntelin samalla antaen jalkojeni pettää. Istuin hiljaa nurmimättään päällä, puristaen ruohonkorsia käsissäni. Suljin silmäni hiljaa ja kuuntelin sitä kaukkeutta. Puron loisteliasta laulua, ruohon hyvää hyvyyttä ja tuulen kulkua maailmalla.
Oli vain toive, että voisin jättää kaiken ja päästää samalla irti. Silloin en tajunnut sen olevan mahdotonta. Oli niin vaikeaa ymmärtää asioita, maailmaa. Mutta lopulta, sekin virsi oli opittava. Hiljaa annoin otteeni hellittää ruohonkorsista. Kampesin itseni ylös ja kävelin puron luokse. Kiviä pitkin, hypin puron ylitse ja jatkoin matkaani syvemmälle metsää. Se tunne ei hellittänyt. Kävelin ohitse suurien, metsän vanhojen puiden. Kävelin ja kävelin, siltikään se ei tuonut tullessaan mitään.
Lopulta kävelin eteenpäin tietämättä mitään, en mitään. En edes itsestäni. Kävelin hiljaa jyrkänteen laidalle, samalla ympärilleni katsellen. Sieltä korkealta, näin sen kaiken. Koko metsän. Silloin aloin lopulta, pikku hiljaa ymmärtämään.
''Tänne minä kuulun'', saatoin kuiskata hiljaa.
Kuulin takaani rapinaa. Käännyin katsomaan taakseni ja näin ne. Valkean naaras suden, ruskean ja harmaan pentunsa kanssa.
''Te tulitte'' henkäisin hiljaa.
Naaras susi lähti kävelemään kohti minua. Kyykistyin ja ojensin käteni. Naaras tuli luokseni ja antoi minun koskettaa itseään. Henkäisin hiljaa naaraan korvaan:
''Vihdoin, vihdoin aika on koittanut. Olemme taas yhdessä, eikä mikään erota meitä.. Vain metsän jumala on tiellämme.''
Naaras katsoi minua ymmmärtävästi ja painautui minua vasteen. Rapsuttelin naarasta ja siten nousin ylös.
''Minä, olen nyt osa tätä metsää. Osa metsänjumalan luomusta.'' sanoin hiljaa.
Käsitin jo paljon paremmin.
''Se oli kohtalokas virhe.''

//Tämä tässä on pieni väsäykseni. Ajattelin lähteä kirjoittamaan tarinaa tähän liittyen, tietenkin jos joku jaksaa tätä lukea. ^^''
Tässä on kyllä vielä paljon hiomista!

Ylläpidon palaute

 
Susiemo # Virhe kirjoittaa elämäni 2015-01-05 13:42:05 Alapo80
Arvosana 
 
3.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    January 05, 2015
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka KirjoitettuVirhe!

Kirjoitat hyvin ja tunteellisesti, lämpimästi! Hyvä!

Metsäsyövereihin ei ole yhdyssana :)
Varo noita pieniä virheitä. Kirjainten puuttumisia, pieniä ohilyöntejä. Ne antavat huolimattoman kuvan.

Miksi susi lähti kävelemään? Kankea ilmaus. Miksi susi ei vain kävellyt minua kohti? Eli alkoi kävellä on käveli, lähti kiipeämään on kiipesi jne. Älä kirjoita turhan kankeasti.

Vältä toistoa. Esimerkiksi sanan naaras, olisi paikoin voinut korvata sanoillasusi tai eläin.

Itse juoni jäi ohueksi, ja ilmeisesti kyseessä onkin vain jonkinlainen pohjustus. Osaat kirjoittaa, ja kannustan Sinua jatkamaan! Tärkein asia on juoni, eli nyt kuljettamaan tarinaa ja avaamaan lukijoille taustoja. Mikä on metsänjumala, miten susi liittyy mihinkään, mikä on kohtalokas virhe ja miksi?

Eli jatka ihmeessä!

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.8  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Susiemo # Virhe kirjoittaa elämäni 2014-12-28 19:18:06 TarraLeguaani
Arvosana 
 
4.0
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    December 28, 2014
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

"naaras suden" -> yhdyssana

Käytät liikaa sudesta sanaa naaras. Eli synonyymit käyttöön!

En ole varma onko sanajärjestyksen ohittaminen tässä tarkoituksenomaista ja kirjoittajan tyylille ominaista. Jotenkin se sopii tähän.

12-vuotiaan kirjoittamaksi tämä on loistava. Ajatus, ideat, sanojen käyttö, kuvailut... Vau.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Susiemo # Virhe kirjoittaa elämäni 2014-12-26 10:53:45 Jästipää
Arvosana 
 
3.5
Jästipää Arvostellut: Jästipää    December 26, 2014
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Varsin mystiseksi jäi tämä pieni väsäyksesi. Teksti on sinänsä hyvin kirjoitettu, että osaat kuvailla hienosti miljöötä ja tapahtumia. Osaa kuljettaa tarinaa hyvin eteenpäin. Selvästi osaat tässä mielessä kirjoittaa hyvin. Juonellisesti tästä lyhyestä tekstistä on vaikea sanoa vielä mitään, koska tässä ei taustoja avata riittävästi, jotta lukija täysin pystyisi ymmärtämään, millaisesta tekstistä tässä on kyse. Tämä voisi viitata jonkinlaiseen fantasiaan, mutta olet lisännyt tämän kuitenkin Muut -kategoriaan. Teksti voi olla siis ihan proosaakin ja ehkä tämä on jonkinlainen katkelma päähenkilön ajatuksista tai unimaailmasta tms. Mutta joka tapauksessa, koska tästä ei vielä täysin käy ilmi, kuka tämä päähenkilö on, miksi hän päätti lähteä metsään, miksi hän kokee olevansa osa sitä, mikä merkitys susilla on tarinassa jne. vaikea on keksiä teemaa ja sanomaa tai mistä tämä tarina ylipäänsä kertoo.

Oikeinkirjoitukseen ja sanajärjestykseen kannattaa kiinnittää jatkossa enemmän huomioita, sillä näiden osalta huomasin muutamia virheitä. Tekstit kannattaa aina lukea useampaan kertaan läpi, jotta saa karsittua suurimman osan kirjoituksellisista virheistä. Sanajärjestyksien osalta voi kokeilla esimerkiksi lukea ääneen kirjoittamansa tekstin, jolloin kuulemalla jo helposti huomaa onko sanajärjestys luonteva. Mitään suurempia kielioppivirheitä en tekstistäsi huomannut.

Joka tapauksessa ehdottomasti kannattaa jatkaa tämän tekstin kirjoittamista. Tässä on hyvä ote ja osaat kirjoittaa. Koska tämä oli aika mystinen teksti, heräsi ainakin minulla kiinnostus nähdä jatkoa tälle, mistä on kyse ja mitä tässä kaikkea vielä tapahtuu...

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS